Există "bărbatul perfect"? Nu, dar poate deveni dacă are aceste 12 calități

Există "bărbatul perfect"? Nu, dar poate deveni dacă are aceste 12 calități

Alida Enache

Există sau nu există bărbatul perfect? Cu siguranță că și tu te-ai întrebat acest lucru măcar o dată în viață! Atrăgător, înalt, brunet, inteligent și cu suflet mare... cine nu și-ar dori un astfel de bărbat?

Ei bine, deși în teorie se presupune că există și bărbatul perfect, realitatea este cu totul alta. Nu există un bărbat perfect în general, ci un bărbat perfect pentru tine. El ar trebui să îndeplinească anumite condiții pentru a putea fi considerat ideal, însă depinde doar de tine să stabilești care dintre acestea sunt cu adevărat importante. Te invităm să descoperi în rândurile de mai jos cum ar trebui să fie bărbatul perfect, dar și cum l-ai putea întâlni!

Imagine cu un bărbat care îi oferă flori unei femei

Cum trebuie să fie bărbatul perfect

 1. Inteligent. Se pare că bărbații inteligenți sunt mai puțin predispuși la a înșela. Conform unui studiu realizat în Finlanda, bărbații inteligenți sunt predispuși la a se căsători și la a menține o căsnicie fericită. Cu siguranță că femeilor le place să considere că sunt mult mai deștepte decât partenerii lor, dar asta nu înseamnă că este greșit ca ele să aibă un iubit sau soț foarte inteligent. Gândește-te doar că veți avea copii foarte inteligenți și că mereu veți avea subiecte de discuție. Până la urmă, este un vis devenit realitate. Așa că dacă ai un bărbat inteligent lângă tine, prețuiește-l!
 2. Te susține în cariera ta. Cariera noastră și sfera profesională ne definesc. Nu toate femeile s-au născut pentru a fi mame, multe dintre ele sunt mult mai interesate de carieră și de dezvoltarea lor personală. Dacă nu ai alături de tine un bărbat care te susține activ atunci când vine vorba de cariera ta, atunci, cu siguranță, încă nu ai găsit bărbatul perfect. Orice femeie are nevoie de un bărbat care să o susțină în deciziile ei. Fie că vrea să fie mamă, fie că vrea să avanseze la locul de muncă, ea va alege și bărbatul perfect o va susține.
 3. Te face să râzi. Nu poți trece prin viață dacă nu râzi și dacă nu ești fericită. Atunci când lucrurile nu sunt roz, atunci când te simți deprimată este foarte bine să ai lângă tine o persoană preocupată de fericirea ta și de liniștea ta sufletească. Cu cât râzi mai mult, cu atât vei trece mai ușor prin viață! Bărbatul perfect se va asigura că te face să râzi și să zâmbești în fiecare zi din viața voastră împreună.
 4. Împărtășiți aceleași valori. Se spune că opusele se atrag și este pe cât se poate de adevărat, dar acest lucru nu funcționează chiar întotdeauna. Este foarte important să împărtășești aceleași valori ca ale partenerului tău pentru a avea o viață liniștită și fără prea mult conflicte. Dacă nu aveți aceleași idei și percepții despre viață și despre relația voastră, atunci lucrurile nu vor merge. Amândoi trebuie să fiți fericiți într-o relație, iar acest lucru nu este posibil dacă unul dintre voi trebuie să renunțe la convingerile sale.
 5. Este un gentleman. Este drăguț și atent cu tine, îți deschide mereu ușa, îți cară lucrurile, îți dă haina lui atunci când este frig... asta face un adevărat gentleman! Dacă iubitul tău face aceste lucruri, atunci ține de el, deoarece este foarte greu să mai găsești un bărbat care să fie un adevărat gentleman în ziua de astăzi.
 6. Este fidel. Cu siguranță că aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici ale bărbatului perfect. Nu poți construi o relație de durată cu o persoană care nu îți este fidelă și nici măcar nu ar trebui să încerci vreodată acest lucru. Desigur, infidelitatea apare uneori după foarte mulți ani petrecuți împreună și te-ai putea gândi că nu ai cum să-ți dai seama dacă partenerul tău va fi sau nu fidel în viitor. Ei bine, există anumite semne care l-ar putea da de gol. Conform unui studiu, aproximativ 60% din bărbați vor înșela cel puțin o dată în viață. Dacă a făcut-o deja o dată, există șanse să o facă și a doua oară. Încearcă să discuți cu partenerul tău și să afli astfel de detalii despre relațiile sale trecute. Mai mult, fi atentă la comportamentul lui atunci când este în preajma ta, dar și în preajma altor femei.
 7. Este sincer. Sinceritatea este cea mai evidentă formă de respect. Nu poți respecta o persoană dacă nu ești sincer cu ea, cum nu poți iubi o persoană dacă nu o respecți. O relație care se bazează pe sinceritate este o relație care va dura deoarece ea are la bază încrederea. Sigur că nu este nevoie să-i spui chiar orice partenerului tău și nici el nu este obligat să-ți zică chiar totul, dar trebuie să fie transparent și faptele sale trebuie să fie în concordanță cu ceea ce-ți spune.
 8. Este implicat în relațiile tale cu familia și cu prietenii. Bărbatul perfect nu va încerca niciodată să te îndepărteze de cele mai importante persoane din viața ta. Mai mult, el va încerca să îi cunoască pe apropiații tăi și să construiască relații cu aceștia. Dacă tu îi iubești, îi va iubi și el! Este foarte important ca tu și partenerul tău să aveți prieteni și să fiți implicați în relațiile cu familiile voastre.
 9. Este dispus să facă eforturi. Da, știm deja că nu totul este roz atunci când vine vorba despre relații și chiar despre viață, în general. Ei bine, nu contează de cât ori vom cădea, ci de câte ori ne vom ridica și exact după acest principiu funcționează și o relație. Pe parcursul timpului vor apărea foarte multe conflicte și motive de ceartă, dar acest lucru nu ar trebui să te sperie. Dacă partenerul tău este dispus, la fel ca tine, să facă compromisuri și să depună eforturi pentru a face relația voastră să funcționeze, ei bine, ai găsit bărbatul perfect!
 10. Are o atitudine pozitivă. Este mult mai bine să fii cu un bărbat optimist decât cu unul negativ. De ce să ai o viață mohorâtă alături de cineva când ai putea avea una însorită și fericită? Vei fi mult mai împlinită lângă un bărbat care alege să vadă binele chiar și atunci când lucrurile merge rău. Fii atentă la comportamentul partenerului tău și la atitudinea sa de zi cu zi pentru a putea înțelege dacă este o persoană pozitivă sau nu.
 11. Te protejează. Știi deja foarte bine că bărbatul perfect ar trebui să aibă instinctul de erou adânc imprimat în ADN-ul său. Cine nu-și dorește un partener care să-i ducă grija, care să o protejeze și care să-i dea mereu impresia că este în siguranță? Ei bine, exact asta ar trebui să facă orice bărbat, doar că mulți dintre ei uită să facă acest lucru. Dacă iubitul tău îndeplinește aceste condiții, ei bine, ai găsit bărbatul perfect!
 12. Este atent la emoțiile și sentimentele tale. Foarte mulți bărbați sau, mai bine zis, băieți, fug atunci când sentimentele apar. Este prea greu sau, poate, prea obositor pentru ei să încerce să înțeleagă sentimentele unei femei. Ei bine, bărbatul perfect nu se va da niciodată în spate atunci când vine vorba de a-ți arăta ceea ce simte. Mai mult, el va fi mereu atent la emoțiile și la sentimentele tale și va fi dispus să facă absolut orice pentru a înțelege mai bine felul în care tu te manifești.

Imagine cu o femeie care îi oferă o inimă de hărtie unui bărbat

Vezi și care sunt cele 5 gesturi de seducție cărora niciun bărbat nu le rezistă

Ei bine, acum că știi cum trebuie să fie bărbatul perfect, probabil că te întrebi unde l-ai putea găsi. Înainte de a pleca în căutarea lui trebuie să iei în calcul faptul că s-ar putea să nu găsești un bărbat care să aibă toate aceste 12 calități. Este chiar foarte greu să găsești un bărbat cu adevărat perfect! Încearcă să stabilești care dintre aceste 12 valori menționate anterior sunt cele mai importante pentru tine și apoi poți porni în căutarea bărbatului care să le îndeplinească. Pentru a-l găsi, poți încerca să faci următoarele:

Imagine cu două mâini care țin un telefon

 1. Ieși mai des din casă! Da, suntem în era digitalizării și este mult mai ușor să cunoști o persoană online decât în viața reală. Ei bine, pentru a-l întâlni pe bărbatul perfect va trebui să faci efortul de a ieși din casă. Chiar dacă ai vorbit cu un bărbat în mediul online și el ți-a acaparat atenția, nu vei știi niciodată dacă el este bărbatul perfect până nu-l vei cunoaște în realitate.
 2. Concentrează-te pe hobby-urile tale. Ce poate fii mai frumos decât să întâlnești un bărbat care are aceleași hobby-uri ca ale tale? Ei bine, un astfel de bărbat vei putea cunoaște doar dacă te vei concentra pe hobby-urile tale. Fie că îți place poezia, să mergi la cinema, să cânți la chitară sau să faci voluntariat, încearcă să participi la cât mai multe activități care implică hobby-ul tău și așa vei găsi și bărbatul perfect.
 3. Lasă-te abordată. Atunci când ies în oraș cu prietenele lor, femeile au tendința de a menține cercul restrâns și, astfel, niciun bărbat nu va încerca să le abordeze. Atunci când ești în căutarea bărbatului perfect, cel mai bine este să lași impresia că ești accesibilă și abordabilă, altfel el nu va vrea să te cunoască.
 4. Gândește-te la câteva replici care ar putea sparge gheața. Atunci când cunoști o nouă persoană poate fi foarte greu să găsești subiecte de discuție care să facă conversația să curgă. Pregătește-ti câteva întrebări standard pe care să le pui atunci când vei cunoaște un bărbat care ți se pare interesant. Poți lua ca exemplu următoarele întrebări: Îți place ceea ce faci? Care este cartea ta preferată? Unde ai călătorit ultima oară? Care sunt hobby-urile tale?
 5. Încearcă aplicațiile de întâlniri. Toată lumea este online acum, așa că tu de ce nu a-i fi? Există șansa să găsești un bărbat perfect chiar pe astfel de aplicații. Nu uita să și ieși cu bărbatul care ți se pare că ar îndeplini condițiile tale pentru a-l putea cunoaște mai bine.
 6. Încearcă întâlnirile pe nevăzute. Dacă ești în căutarea bărbatului perfect, nu are niciun rost să fii timidă. Spune-le prietenelor tale că ești în căutarea sufletului tău pereche și lasă-le să-ți aranjeze întâlniri cu cunoscuți de-ai lor.
 7. Încearcă întâlnirile rapide. Întâlnirile rapide (speed dating) sunt foarte populare în zilele noastre și se desfășoară în diverse moduri. Poți încerca și tu acest gen de întâlniri! Cine știe, există șanse că găsești bărbatul perfect în timpul unor întâlniri rapide.

Acestea au fost cele mai importante aspecte de știut atunci când pornești în căutarea bărbatului perfect. Tu ce crezi? Este greu să găsești un astfel de bărbat?

Citește și: Sufletele-pereche nu ne definesc viața, dar ne-o fac infinit mai bună, mai senină, mai ușoară

Surse articol: Ideapod, Bolde, Hackspirit

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Regula „celor patru R”. Ce se întâmplă când te întâlnești cu aceste mecanisme care distrug relațiile
Regula „celor patru R”. Ce se întâmplă când te întâlnești cu aceste mecanisme care distrug relațiile
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.