Indiferența îl aduce înapoi Uite cum îl faci să se îndrăgostească din nou!

Redactor Andreea Baluteanu

Tocmai te-ai despărțit de iubitul tău și, în ciuda tuturor vocilor care afirmă răspicat că trebuie să treci peste, îl dorești mai tare ca niciodată? Reîmpăcarea e în cărți, iar una dintre cheile care o face posibilă este următoarea: indiferența îl aduce înapoi.

Despărțirile reprezintă, adesea, punctul final al unei relații, de unde nu mai există întoarcere, o etapă naturală și atât de necesară. Există însă cazuri în care despărțirea poate fi similară unei „come” a legăturii voastre, o perioadă din care vă puteți reveni sau care, dimpotrivă, se poate solda cu „moartea” legăturii. Vezi cum să readuci la viață povestea voastră din rândurile de mai jos!

Indiferența îl aduce înapoi mereu: cum să atingi acest stadiu

Una dintre legile inexorabile ale relațiilor este următoarea: „opusul iubirii nu este ura, ci indiferența”. Cu alte cuvinte, nu poți depăși cu adevărat stadiul în care o despărțire te afectează profund decât atunci când ești indiferentă, nu plină de ură.

cuplu

E ușor de înțeles de ce indiferența îl aduce înapoi. Imaginea adânc înrădăcinată în mentalul colectiv a femeii sau bărbatului părăsit e cea plină de durere, de tristețe, de disperare sau măcar de tânjală. În momentul în care „părăsitul” pare sau este indiferent, pleznind de sănătate și de fericire, va stârni, în cel mai rău caz, curiozitatea ex-ului său. Iar în cel mai bun caz, îl va face pe acesta din urmă să experimenteze regret, durere sau tristețe că a luat decizia despărțirii, inversând pactic roata.

Ce e însă important? Ca indiferența să fie reală, nu mimată. În acest sens, iată câteva practici care te pot ajuta să o obții:

  • Concentrează-te pe tine însăți. Dacă în relație el era centrul universului tău (ceea ce nu e deloc sănătos), acum tu ești. Pune-te pe primul plan. Gândește-te la evoluția ta profesională sau la îndeplinirea unui obiectiv. Dormi pe ce parte din pat îți place și gătește numai ce vrei.
  • Renunță la furie. Indiferența și furia nu au nimic în comun. Încearcă să îți ierți fostul iubit dacă vrei ca indiferența să îl aducă înapoi.
  • „Reciclează” pasiunea. Sub nicio formă indiferența nu înseamnă să alungi pasiunea din viața ta și să te transformi într-o regină a gheții fără sentimente. Folosește acea energie pe care i-o ofereai lui pentru a alimenta pasiuni sau hobby-uri, pentru a cuceri un obiectiv profesional sau a te bucura de micile tale plăceri.
  • Ia în mâinile tale responsabilitatea propriei fericiri. Nu el e sursa nefericirii tale, și odată ce vei înțelege acest fapt, te vei elibera. Aproape niciodată nu sunt circumstanțele exterioare de vină pentru stările noastre. Noi suntem cele care le permitem să ne afecteze, iar viceversa este la fel de posibilă: când vei înțelege că tu ești cea care ține în mâini decizia propriei fericiri, vei reuși să o atingi.

După cât timp se întoarce la tine?

Aceasta este una dintre întrebările care tulbură cel mai des sufletul unei femei, post despărțire. În realitate, nu există un răspuns clar și universal valabil. Se poate întoarce la tine după o zi de la despărțire, după o oră sau după o lună. Sunt cazuri în care foștii iubiți s-au reîntâlnit după ani întregi, revenind unul în brațele celuilalt după relații sau chiar căsnicii eșuate.

Iar indiferența îl aduce înapoi…sau nu. Este posibil ca acest sentiment chiar să își facă loc în inima ta și să nu îți mai dorești sub nicio formă să îl primești în viața ta. De asemenea, este la fel de probabil ca, în ciuda faptului că te găsește indiferentă și înfloritoare, el să nu te mai dorească.

Cert este că indiferența e cea mai eficientă metodă de a-l aduce înapoi, dacă ți-o dorești și dacă, în fundul sufletului său, și el și-o dorește. După cât timp, rămâne însă de văzut.

Fă-l să regrete că te-a pierdut

Ce ne dorim cel mai tare, după ce am încheiat o relație cu suferință și dramatism, este ca cel care a trântit ușa iubirii în nas să regrete că ne-a pierdut. Chiar dacă nu îți mai dorești cu niciun chip împăcarea, nu strică deloc să te știi iar dorită.

Cum reușești? În primul rând, fii indiferentă. Cum am mai spus, această atitudine va reaprinde în el dorința cuceririi și îl va face să te dorească din nou.

Mai departe, ține cu dinții de viața ta socială. Ieși în oraș, bucură-te de timpul liber, fii fericită cu familia sau cu prietenii. Dacă ai chef de flirtat, fă-o! Dar nu căuta cuceriri ușoare doar ca să îl faci pe el gelos.

Evoluează. O femeie care e mai bună după despărțire va fi un magnet irezistibil. Caută-ți o nouă pasiune, revendică o poziție mai bună la job, tunde-te sau schimbă-ți garderoba. Oricare dintre aceste măsuri îl va pune pe jar.

Schimbă atitudinea față de el. Poate cea mai bună metodă de a-l face să te vrea iar este să corectezi defectele pe care ți le reproșa pe bună dreptate. Dacă erai prea geloasă, îmbrățișează indiferența. Dacă îți reproșa că nu îi dai atenție, dovedește-te o prietenă bună. Nu o face însă ostentativ și nici cu răutate.

cuplu in intuneric

Cel care părăsește regretă: e așa sau nu?

Iată o altă întrebare care ne macină, dar care nu are întotdeauna un răspuns universal valabil.

În general, dacă te vei schimba în bine după o anumită despărțire și vei corecta la tine defectele care au cauzat separarea, este foarte probabil ca el să regrete că a renunțat să mai încerce.

Dacă nu erați însă compatibili sau tu te încăpățânezi să persiști în greșeală, atunci este destul de posibil ca el să se felicite pentru decizia pe care a luat-o.

Indiferența recucerește: cum îi arăți indiferența ta

Indiferența îl aduce înapoi: cum să știe însă că ești indiferentă? Pentru că nu îi poți da pur și simplu un mesaj în care să îl înștiințezi: „hei, sunt indiferentă”, cel mai bine este să demonstrezi această atitudine în întâlnirile cu el. Iată cum!

Poartă-te cu indiferență! L-ai văzut complet întâmplător? Salută-l ca și cum ați fi simple cunoștințe, întreabă-l ce mai face și apoi retrage-te strategic. Dacă îți povestește despre o nouă cucerire, aruncă-i vag un „ce drăguț”, ca și cum ar fi un coleg de serviciu care te anunță că și-a cumpărat un nou espressor.

Nu vorbi despre despărțire. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți comite la întâlnirea cu fostul iubit este să aduci în discuție despărțirea. Nu numai că nu e indicat să îl întrebi dacă i-a fost dor de tine sau să îl mai chestionezi încă o dată despre motivele separării, dar nici măcar nu îi spune ce bine te simți de când nu mai ești cu el.

Îngrijește-te! Nu spune ce bine îți e de când nu mai ești cu el, dar arat-o! Mai ales dacă te acuza că ești neglijentă cu aspectul tău fizic, fă-ți o programare la coafor, vopsește-te sau schimbă-ți stilul. O tipă care arată super îl va face pe cel care a părăsit-o să își roadă unghiile de ciudă.

Nu fi rea, dar nici prea drăguță! Nici iubire, nici ură, indiferență. Nu te apuca să îi reproșezi tot ce a făcut rău și nici nu îl face cu ou și cu oțet, dar nici nu te oferi să îi uzi tu plantele cât e cu noua iubită în vacanță. Iar sexul după despărțire, dar în afara unei noi relații, nu ți-l va aduce aproape niciodată înapoi.

Există împăcare după despărțire?

Răspunsul nostru? Firește că da! Există împăcare după despărțire și indiferența îl aduce înapoi. Totul în condițiile pe care ți le-am indicat însă mai sus și în contextul în care împăcarea este dorită și benefică amândurora.

Nu poți ține departe două suflete pereche și nici doi oameni care se iubesc, oricât ai încerca!

Indiferența îl aduce înapoi…sau nu. Există mai multe circumstanțe care pot decide reîmpăcarea, dar, așa cum am văzut mai sus, indiferența e cea mai eficientă metodă de a-l recuceri! Vezi și cele mai evidente semne că ești atrasă emoțional de cineva! Dacă l-ai adus înapoi prin indiferență, vezi și cele mai bune sfaturi pentru o căsnicie fericită, de la unul dintre actorii noștri preferați, Jeff Bridges, alături de aceeași femeie de 41 de ani!

Surse foto: iStock

Articolul urmator Cum să faci o persoană să te iubească din nou

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (20)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.