Liniștește-te, te vei îndrăgosti din nou, când te aștepți mai puțin

Liniștește-te, te vei îndrăgosti din nou, când te aștepți mai puțin

Ramona Jurubita

„Oare voi găsi vreodată dragostea adevărată? Voi simți din nou fiorii iubirii? E posibil să iubesc din nou cum am făcut-o prima oară?” – sunt întrebări pe care orice om și le-a pus la un moment dat în viață. Despărțirea de partener/ă nu este ușoară și uneori te demoralizează, dar vei ajunge să îți dai seama, în timp, că răspunsul la aceste întrebări este „da”.

Nu ai de ce să te stresezi. Îți vei găsi sufletul pereche, vei avea fluturi în stomac, deși a trecut ceva timp de la primul episod de îndrăgostire, vei iubi mai mult ca înainte. Totul este posibil... când nu ai așteptări prea mari! Poate că în momentul de față crezi că nu te vei mai îndrăgosti niciodată. Este normal să ai și etape în care nu gândești așa limpede cum ar trebui.

Femeie blondă care își sprijină liniștită capul pe umărul partenerului.

Probabil nu te îndoiești de valoarea ta, știi cât meriți, ești conștient/ă că poți fi iubit/ă, că există cineva care îți va ieși în cale și va dori să fie cu tine într-o zi. Știi toate acestea, doar că lipsește ceva din tine...

Ai uitat cum e să iubești o altă persoană așa cum trebuie - cum să dai și să primești afecțiune în mod liber, fiindcă ultima ta relație te-a distrus.

E firesc să nu-ți placă să citești sau să auzi astfel de formulări la adresa experienței din trecut. Sună îngrozitor de melodramatic să folosești verbul „a distruge” cu referire la tine. Până la urmă, încă ești o persoană capabilă să trăiască, să iubească și să-și continue viața. Niciodată nu ai lipsit de la serviciu folosind boala ca pe un pretext. Ți-ai pus mereu hainele pe tine și ai plecat la drum în fiecare dimineață, fiindcă știi că ești un membru puternic și productiv al societății. Nu e ca și cum ai avea timp să te prăbușești. Chiar dacă simți uneori că vei ceda, nu ai cum să faci asta, ești prins/ă cu lucrurile importante pe care le ai de făcut.

Cu toate acestea, ceva în interiorul tău nu se mai simte așa cum ar trebui, ceva s-a schimbat. Nu mai simți fluturașii atât de ușor ca în adolescență. Nu te mai sensibilizezi la atingerea tandră a unei mâini. Chiar dacă ești cu alți oameni, te simți gol/goală – este o imagine sumbră, având în vedere că ești lipsit/ă de vlagă, nu mai ești atăt de plin/ă de viață ca înainte. Nu este plăcut nici să ți se pară plictisitoare locurile și lucrurile pe care înainte le vedeai într-o altă lumină.

Poate nu mai știi cum se simte dragostea și totul ți se pare diferit acum. Ai uitat cum e să rămâi treaz/ă până târziu în noapte trimițând mesaje cuiva care de care ești interesat/ă. Nu-ți amintești cum este să petreci ore întregi pregătindu-te pentru o întâlnire. Poți să fii expus/ă în continuare la gesturi intime - ești încă o ființă umană, la urma urmei -, dar ai pierdut capacitatea de a te simți vulnerabil/ă sau deschis/ă din punct de vedere emoțional în fața cuiva nou. Partea din tine pe care odată puteai să o dăruiești atât de ușor este absentă și nu-ți poți da seama de ce. Te întrebi dacă va fi absent/ă pentru totdeauna.

Citește și: Cinci moduri simple de a nu-l mai alege pe bărbatul greșit la nesfârșit

Stai liniștit/ă! Nu va fi așa mereu!

Bineînțeles că nu pot garanta acest lucru, nu sunt ghicitoare sau profet. Dar am trecut și eu prin asta, am avut inima frântă. Sunt o persoană care a trăit dezamăgirea în dragoste, care a fost acolo unde ești și tu, a simțit ceea ce simți și... a reușit să treacă peste.

Adevărul este că dragostea se întoarce, doar că tu nu ești încă pregătit/ă să îți deschizi inima din nou

Nu ești pregătit/ă pentru dragoste fiindcă nu te poți opri din a compara partenerii/ele actuali/e cu omul din trecut. Scânteia, magia, focul după care tânjești nu sunt emoții organice, sunt încercările tale de a reconstrui exact flacăra pe care ai avut-o cândva cu altcineva.

Nu ești pregătit/ă pentru iubire, având în vedere că intimitatea pe care dorești să o simți în inima ta nu este o deschidere autentică - este o dorință disperată de a fi înțeles/easă exact așa ca în vremurile apuse.

Dacă ești dezamăgit/ă acum, nu înseamnă că iubirea va lipsi din viața ta pentru totdeauna. Trebuie să realizezi că există acea formă specifică de afecțiune după care tânjești s-ar putea să nu fie tocmai ce ai nevoie.

Trebuie să o lași să moară, înainte ca una nouă să poată înflori.

Înainte ca dragostea să se întoarcă, trebuie să te debarasezi de așteptările pe care le ai. Trebuie să renunți la tiparul pe care l-ai construit în minte, să nu mai crezi că persoana potrivită va sosi când vrei. Pentru iubire nu există un timp exact sau un moment planificat. Totul se va întâmpla spontan, dar doar în momentul în care vei fi pregătit/ă.

Bărbat care își sărută femeia pe frunte, în timp ce stau îmbrățișați pe malul mării.

O să fii luat/ă prin surprindere următoarea dată când te vei îndrăgosti. Întotdeauna se întâmplă așa în cazul iubirii adevărate

Nu-ți va veni să crezi cine este sufletul tău pereche (total opus așteptărilor, fiindcă vei primi ce ai nevoie, nu ce crezi că ai nevoie), te va uimi chiar și modul în care se va desfășura totul. Vei fi surprins/ă de faptul că dragostea nu seamănă cu felul în care ți-o amintești și totuși, iată-o - o etapă nouă și complet diferită.

Motivul pentru care nu trăiești asta încă este modul în care abordezi situația. Continui să aștepți ceva de acolo de unde nu vei mai primi nimic niciodată. Cauți dragostea în toate locurile în care ai pierdut-o și, până când nu accepți că nu este acolo, vei continua să te trezești singur/ă.

Iată care este adevărul despre unde și când vei găsi din nou dragostea:

O vei găsi atunci când vei fi fericit/ă fără ea, când inima, spiritul și mintea ta vor fi atât de pline de pasiune pentru lumea din jurul tău, încât vei simți că nu mai poți să le ții doar pentru tine. Vei găsi dragostea atunci când interacțiunile tale cu restul lumii vor fi ușoare, când nu te vei agăța cu disperare de alți oameni și când nu vei simți nevoia să primești validare din partea lor.

Totul se va întâmpla în momentul în care vei fi, în sfârșit, capabil/ă să dăruiești, fără să aștepți absolut nimic în schimb.

Vei găsi dragostea odată ce vei fi pregătit/ă să te implici în viața ta cu toată inima - în fiecare oră din fiecare zi. Iar, până atunci, este în regulă să nu te grăbești. Este normal să stai singur/ă până te vindeci, să te simți obosit/ă și confuz/ă în legătură cu momentul în care iubirea va găsi drumul înapoi spre viața ta.

În momentul de față s-ar putea să crezi că nu te vei mai îndrăgosti niciodată. Dar a fost o perioadă în care ai crezut că nu te vei despărți niciodată de cel/cea pe care îl/o considerai sufletul tău pereche.

Te-ai înșelat atunci, așa că te poți înșela din nou...

Doar că, de data aceasta, să te înșeli va fi neașteptat și extrem de frumos. Merită să aștepți momentul în care destinul te va surprinde și va pune în fața ta adevărata iubire.

Acest articol este o adaptare a articolului redactat de Heidi Priebe și publicat pe Thoughtcatalog.

Citește și: Nu te îndrăgosti până nu găsești acel bărbat care vrea să te urmeze întru totul

Surse foto: UnsplashUnsplash

Surse articol: ThoughtcatalogOpera

Articolul urmator
Cum să transformi o despărțire în cel mai bun lucru din viața ta
Cum să transformi o despărțire în cel mai bun lucru din viața ta
De cate ori te vei indragosti in viata?
Incepe quiz
De cate ori te vei indragosti in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.