Lucruri pe care oamenii singuri s-au săturat să le tot audă de la cei din jur

Lucruri pe care oamenii singuri s-au săturat să le tot audă de la cei din jur

Redactor Divahair.ro

Unii oameni au impresia că fericirea și singurătatea nu pot coexista, așa că așteaptă un suflet pereche pentru a se putea declara cu adevrăat fericiți și împliniți. În opinia lor, „a fi singur” este sinonim cu „a suferi” și, din acest motiv, tind să ofere sfaturi necerute prietenilor care nu sunt implicați într-o relație.

Poate că și tu ai avut o perioadă în trecut în care mulți din cei din jur aveau pe cineva, în timp ce tu erai încă singur/ă. Lucru care nu înseamnă, câtuși de puțin, că erai nefericit/ă sau că te gândeai zi și noapte doar la asta.

Chiar și atunci când suntem fericiți și totul ne merge bine, mulți oameni sunt convinși că nu este posibil să ne simțim așa, deoarece nu avem pereche. Adică, suntem aproape obligați să fim triști și să suferim. De aceea, persoanelor singure nu le place să primească sfaturi, mai ales că nu este o simplă îndrumare: este un sfat inutil, ridicol și uneori chiar dăunător.

Dacă ai un prieten singur sau o prietenă singură, de dragul prieteniei voastre, nu îl/o tortura cu sfaturi despre cum să iasă la întâlniri sau să aleagă pe cineva pentru căsătorie. Este deosebit de insuportabil să asculți părerile persoanelor care au impresia că știu totul despre viața ta personală și care nu realizează că nu toată lumea simte la fel. Și, cel mai important, este destul de ridicol. Dacă ai trecut deja prin această situație, probabil știi și tu cât este de neplăcută.

Femeie care stă întinsă în pat și își acoperă fața cu mâinile.

Sursa foto: Unsplash

Iată frazele pe care prietenii tăi singuri s-au săturat să le audă:

„E imposibil să nu găsești pe cineva!”

Acestea sunt cuvinte pe care oamenii singuri le aud aproape în fiecare zi și din toate părțile. Poate că persoanele care încearcă să îi „înveselească” în acest fel sunt cu adevărat sincere și chiar se întreabă cum o ființă frumoasă și inteligentă poate fi singură.

Pe de o parte, persoana în cauză este lăudată și apreciată, dar, pe de altă parte, se subînțelege că vina pentru care nu are un cuplu îi aparține în totalitate. Poate fi vorba de o aluzie de acest gen: „E clar că e ceva în neregulă cu tine, gândește-te la asta!”. Așa sunt percepute astfel de remarci de către cei singuri care se văd puși într-o poziție dificilă: trebuie să găsească tot felul de scuze și să le explice mereu celorlalți de ce nu sunt încă într-un cuplu.

„Poate că ar trebui să nu mai fii atât de pretențios/oasă și să îți cobori standardele!”

Acesta este un sfat foarte prost, poate cel mai dăunător sfat din toate timpurile. Nimeni nu trebuie să renunțe la așteptările sale de găsi acel suflet care să îl completeze perfect! Ar fi greșit ca o persoană să iasă la întâlnire cu primul om care îi iese în cale, doar pentru a se încadra în standardele societății și pentru a putea spune că a găsit pe cineva.

Nu este nimic mai rău decât să renunțe la propriile valori și să fie mulțumit/ă cu mai puțin. Îi aparține decizia de a alege pe cine vrea, când vrea și dacă vrea.
Este normal să avem așteptări cu privire la persoanele pe care le lăsăm să intre în viața noastră. În schimb, ar fi greșit să ne arătăm nepăsători cu privire la partenerul/a pe care intenționăm să îl/o păstrăm alături pe termen lung.

„Fă o schimbare la tine ca să capeți mai multă încredere!”

Mulți oameni fac schimbări de look radicale atunci când încep o viață nouă și este în regulă dacă acest lucru îi face fericiți și le dă încredere. Dar fiecare este diferit. Nu trebuie să te faci blondă, să te razi în cap sau să slăbești 25 de kilograme pentru a arăta bine și pentru a atrage cu orice preț un/o iubit/ă în viața ta.

Prin urmare, când cineva îi sfătuiește pe oamenii singuri să schimbe ceva, nu face decât să sublinieze că există ceva în neregulă cu ei. După astfel de cuvinte, persoana își pierde chiar și puțina încredere în sine pe care o avea înainte. Poate prietenii vor să le fie de ajutor, dar nu este indicat să le sugereze o schimbare de care nu au nevoie.

„Nu te strădui prea mult!”

Nu este cazul ca un om să îi spună altuia când a depus prea multe eforturi și când nu. Fiecare simte dacă este momentul să se oprească sau dacă trebuie să meargă mai departe pe drumul ales.
Atunci când o persoană singură încearcă să întâlnească pe cineva, apropiații nu ar trebui să îi stea în cale. Dacă ei ar începe să-i analizeze „candidații” și situațiile, ar putea să îi inducă o stare de confuzie sau să îi strice planurile. Cel/cea mai în măsură să își dea cu părerea și să ia decizii este chiar omul care își caută jumătatea. Știe cel mai bine ce are de făcut, chiar dacă eșuează în căutările sale.

Nu există un tipar în care trebuie să se încadreze, nu scrie nicăieri cum ar trebui să se comporte pentru a-și găsi sufletul pereche. O astfel de căutare nu este niciodată ușoară, va face greșeli, va avea parte de multe dezamăgiri și poate va rămâne cu unele răni sufletești. Dar va găsi ce îi trebuie doar dacă are șansa de a căuta pe cont propriu și de a se lovi de obstacole. Desigur, unii oameni sunt prea entuziasmați și ar trebui aduși cu picioarele pe pământ, dar ce prieteni sunt aceia care îi descurajează?

„Este timpul să te gândești la copii!”

Acesta este probabil cel mai insensibil și crud lucru pe care îl poate spune cineva unei persoane care este singură de mai mult timp. În primul rând, s-ar putea să nu-și dorească deloc un copil sau chiar să aibă probleme și să nu îl poată concepe. O astfel de replică s-ar așeza pe sufletul său precum sarea pe rană, mai ales când vine din partea unui om drag! În al doilea rând, chiar dacă își dorește copii, aceste cuvinte nu fac altceva decât să îi reamintească de cât de rapidă este trecerea timpului și că într-o zi ar putea fi prea târziu. Fiecare devine mamă sau tată în momentul în care este pregătit, iar destinul nu poate fi schimbat de sfatul altcuiva.

Dacă nu ai de transmis un mesaj optimist, menit să încarce persoana în cauză cu energie pozitivă, mai bine taci. Acest lucru este valabil și invers: nu trebuie să îți faci rău singur/ă și să asculți sfaturile necerute ale „prietenilor” care te pot descuraja.

Oricât de mult ți-ai dori să îi ajuți pe ceilalți, uneori cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fii acolo și să nu spui nimic. Prin folosirea unor cuvinte greșite poți obține tocmai efectele nedorite, iar ei se vor simți mult mai rău și se vor învinovăți pentru singurătatea pe care nu o percepeau ca pe o povară înainte.
Trebuie să înțelegem cu toții că nu avem o problemă dacă nu ne-am găsit încă jumătatea. Toate se întâmplă la momentul potrivit și fiecare poveste începe la timpul ei!

Citește și: Iubirea care îți este destinată va veni atunci când vei înceta să o mai cauți

Sursă inspirație articol: Cluber

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Numărul bărbaților singuri și triști e în creștere. Care este cauza?
Numărul bărbaților singuri și triști e în creștere. Care este cauza?
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.