Opt lucruri pe care le poți face în dormitor, în afară de relații intime, pentru a te apropia de partenerul tău

Opt lucruri pe care le poți face în dormitor, în afară de relații intime, pentru a te apropia de partenerul tău

Ramona Jurubita

Data viitoare când te afli în dormitor cu partenerul/a, amintește-ți că nu trebuie să întrețineți relații intime ca să vă simțiți conectați.

Intimitatea nu este reprezentată doar de interacțiunea fizică, așa cum nici relațiile amoroase nu includ întotdeauna intimitatea. Cele două sunt interconectate, așa este, dar nu se definesc în totalitate una pe cealaltă. Fiecare om percepe diferit conexiunea pe care o are cu o altă persoană și nu trebuie neapărat să ajungă în pat cu ea ca să poată simți o legătură profundă.

Este adevărat că o viață intimă activă poate contribui la bunăstarea unei relații, dar ea nu este totul atunci când doi oameni se iubesc sincer și curat. Trebuie să înțelegem că intimitatea se manifestă diferit de la un cuplu la altul, poate fi atât emoțională, cât și fizică, iar asta înseamnă că există o grămadă de modalități prin care te poți apropia de jumătatea ta.

Doi parteneri, transmițând ideea de iubire romantică, stând pe pat în dormitor; iubita atractivă și prietenul se relaxează în vacanță; conceptul de stil de viață.

Data viitoare când te afli în dormitor cu partenerul/a, amintește-ți că nu trebuie să întrețineți relații intime ca să vă simțiți conectați. Pune-ți creativitatea în mișcare și gândește-te ce altceva ați putea face ca să vă simțiți bine împreună.

Iată opt lucruri pe care le poți face în dormitor, în afară de relații intime, pentru a te apropia de partenerul tău:

 1. Vorbiți
  Comunicarea este cea mai eficientă modalitate de a te conecta emoțional și spiritual cu o altă persoană. Vorbește cu partenerul/a despre nevoile voastre, despre felul în care a evoluat cuplul vostru, conectați-vă profund prin discuții importante despre voi și despre viitorul comun. Nu îți fie teamă să îți dezgolești sufletul în fața omului pe care îl iubești și încurajează-l și pe el să se deschidă atunci când este lângă tine. Trebuie să fii tu, să rămâi natural/ă în prezența jumătății tale, să nu îi ascunzi nimic și să te asiguri că nici el/ea nu are secrete față de tine. Puteți găsi o mulțime de subiecte de discuție și timpul vostru va trece fără să vă dați seama. În plus, vei oberva că nimic nu se compară cu siguranța pe care o simți atunci când te afli lângă persoana potrivită.
 2. Stați îmbrățișați
  Îmbrățișările transmit mai mult decât toate cuvintele din lume pentru că în strânsoarea lor poți simți căldura și grija celuilalt. Nu este o regulă care spune că trebuie să îți ții partenerul/a în brațe doar înainte și după ce întrețineți relații intime. Apropierile de acest gen pot avea loc între voi în orice moment al zilei, dar ele nu ar trebui să lipsească seara înainte de culcare. O să vezi că această apropiere fizică este foarte importantă într-o relație și trebuie doar să te gândești cât de confortabil este să te ghemuiești la pieptul sufletului pereche.
 3. Faceți-vă masaj unul altuia
  Nu trebuie să fii profesionist ca să poți face masaj persoanei pe care o iubești. Amândoi știți câtă nevoie aveți de relaxare după o zi grea, așa că vă puteți ajuta reciproc să scăpați de stres și de tensiunile acumulate în corp. Câteva minute de masaj, înainte de culcare, v-ar ajuta să fiți mai deschiși unul în prezența celuilalt. Propune-i tu partenerului/ei această activitate minunată de cuplu și ai toate șansele să observi apoi cum procedura de relaxare va intra în rutina voastră de seară. Nu ai nimic de pierdut dacă încerci să alungi cumva rutina din relație și te vei bucura de momente prețioase alături de omul tău.
 4. Dormiți împreună
  Chiar dacă știi și tu că nimic nu se compară cu oportunitatea de a avea propriul dormitor, din când în când ar trebui să împarți patul cu iubitul sau iubita. Cel mai plăcut lucru este, desigur, să vă treziți împreună dimineața. Imediat după ce deschizi ochii, vezi chipul persoanei alături de care dorești să îți petreci restul vieții. Nu este nimic mai plăcut decât să ai acel sentiment de liniște profundă și certitudinea că ai făcut alegerea cea bună.
 5. Petreceți împreună înainte de culcare
  Nu rata niciodată ocazia de a dormi lângă un suflet care te completează, pentru că vor exista și momente în care vei simți nevoia să iei pe cineva în brațe în nopțile reci, dar poate nu vei avea pe cine. Profită de prezența acelui om special în viața ta și încarcă-te cu energia bună pe care ți-o dă atunci când te uiți în ochii lui. Seara, înainte să intrați în lumea viselor, ar trebui să vă alocați timp de petrecut în doi și să faceți orice simțiți nevoia în acele momente. Fie că faceți duș împreună, fie că urmați aceeași rutină de îngrijire, la final trebuie să puneți liniștiți capul pe pernă.
 6. Distrați-vă și profitați unul de compania celuilalt
  Comportați-vă ca niște copii, râdeți, glumiți, jucați-vă și bucurați-vă de clipele din prezent. Puteți să inițiați jocuri de cuplu sau pur și simplu să vă plănuiți vacanțele și să vă stabiliți obiective pentru viitor. De asemenea, ați putea să vă descărcați de emoțiile adunate peste zi și să vă povestiți toate întâmplările prin care ați trecut separat. Atunci când îți este greu și te simți pierdut/ă, iubirea unei persoane dragi îți poate calma furtunile din suflet și îți poate aduce zâmbetul pe buze. Câteva ore minunate petrecute în compania partenerului/ei pot șterge cu buretele toate necazurile pe care le ai.
 7. Surprinde-ți partenerul/a cu micul dejun la pat
  Poate că ți se pare un lucru banal și ai mai văzut această scenă în filme, dar există totuși ceva intim în legătura dintre doi oameni care mănâncă împreună. Totul se transformă într-un moment special dacă mâncarea este pregătită și servită cu dragoste. Partenerul/a va aprecia că ai gătit pentru el, că i-ai pregătit desertul preferat sau că te-ai străduit să faci o farfurie cu un plating deosebit. La fel vei simți și tu dacă el/ea va veni într-o dimineață cu un mic dejun făcut exact pe gustul tău. Sentimentele voastre vor crește în intensitate, fiindcă veți simți că vă apreciați unul pe celălalt și încercați să vă faceți fericiți.
 8. Scoate din dormitor lucrurile care vă pot distrage atenția
  Una dintre cele mai eficiente modalități de a crea o legătură cu iubitul/a este eliminarea tuturor factorilor care vă distrag atenția și vă fac să vă ignorați nevoile. Pune televizorul în altă cameră și nu folosi telefonul mobil în dormitor, mai ales dacă toată ziua ai stat departe de partenerul/a tău/ta de viață. Deconectează-te pentru câteva minute de lumea din jurul tău și concentrează-te pe relație, fără să lași ceva să îți fure atenția. Ascultă-i gândurile, problemele și află-i nevoile ca să știi cum să te comporți mai departe în interacțiunile cu el/ea.

Câte dintre aceste lucruri se află pe ordinea voastră de zi? Petreci destul timp, investind emoții profunde în relația pe care o ai sau mai trebuie să lucrezi la acest capitol? Dacă reflectezi la aceste întrebări, o să îți dai seama cât de bine merg lucrurile în cuplul tău și ce schimbări ar mai fi de făcut până ca totul să devină perfect.

Citește și: Cinci semne mai mult decât clare care îți arată că un bărbat te place la nebunie

Surse articol: CluberKeirbradycounselingPsychologytoday

Surse foto: iStock

Articolul urmator
7 întrebări intime care vor întări relația de cuplu. Trebuie să afli răspunsurile ca să îți cunoști jumătatea
7 întrebări intime care vor întări relația de cuplu. Trebuie să afli răspunsurile ca să îți cunoști jumătatea
Ce tip de barbat te poate face fericita?
Incepe quiz
Ce tip de barbat te poate face fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.