Șapte lucruri pe care trebuie să le faci, obligatoriu, până să te căsătorești

Șapte lucruri pe care trebuie să le faci, obligatoriu, până să te căsătorești

Ramona Jurubita

Căsătoria poate fi un moment care îți schimbă viața total, fiindcă odată cu semnarea actului de la starea civilă, apar o mulțime de responsabilități. În mod firesc, următorul pas după nuntă este conceperea unui copil, iar acest lucru presupune o reconfigurare a traseului de parcurs prin viață, modificarea ordinii priorităților și apariția unui lung șir de compromisuri. Evident, experiența fiecărei perechi este diferită și poate există și cupluri care au parte doar de noroc și fericire sau care pot duce o viață fără griji, în ciuda schimbărilor care apar.

Totuși, ca să te asiguri că nu ratezi nicio distracție a vieții (pe care nu vei mai reuși să o experimentezi la fel de ușor după căsătorie), ar fi bine să faci tot ce îți trece prin cap, înainte de a spune marele „DA” 👩‍❤️‍💋‍👨 în fața ofițerului de la starea civilă. Dacă vrei să nu apară tensiuni între tine și soțul/soția tău/ta, va trebui să treceți împreună prin anumite etape care vă ajută să vă cunoașteți mai bine, să vă distrați împreună și să vă apropiați, învățând să vă apreciați calitățile și să vă tolerați micile defecte.

Imagine alb-negru cu un bărbat care își cuprinde partenera în brațe.

Sursa foto: Unsplash

Iată șapte lucruri pe care trebuie să le faci, obligatoriu, înainte să te căsătorești:

  1. Să înțelegi valorile și credințele celuilalt
    Principiile afectează deciziile unui om, iar tu trebuie să înveți să îmbrățișezi valorile celui/celei de lângă tine, asta dacă nu vrei să apară divergențe de opinii între voi. Când știi care îi sunt limitele celuilalt, ce îi place și ce nu îi place, poți să comunici altfel cu el și găsești cele mai bune metode de abordare în situațiile complicate. Gândește-te că îți vei petrece tot restul vieții alături de persoana respectivă, deci trebuie să știi la ce să te aștepți în viitor. Dacă nu vrei să te pui în locul său și să descoperi ce simte, nu vei reuși să menții armonia în relația voastră până la final.
  2. Să călătorești alături de el/ea
    Planificarea unei călătorii în doi vă va ajuta să vedeți cum faceți față momentelor stresante și aventurilor neprevăzute. În orice vacanță apare ceva neașteptat, nu-i așa? Dacă nu ați mers undeva împreună, acum este momentul să rezervați cazare și să cumpărați biletele pentru drum. Nu este nevoie de o locație îndepărtată, scumpă sau luxoasă. Trebuie să fie o zonă care să vă placă amândurora și să puteți participa la activități care vă atrag pe amândoi. În plus, veți rămâne cu amintiri de neuitat despre destinațiile pe care le-ați văzut prima dată unul la brațul celuilalt. Veți asocia acele clipe cu iubirea voastră.
  3. Să vorbești cu partenerul/partenera despre bani
    O discuție despre viitor, despre venituri și despre eforturile pe care le puteți depune pentru a duce o viață fără griji ar fi ideală înainte de căsătorie. Trebuie să stabiliți de la început ce obligații și îndatoriri are fiecare, având în vedere că o astfel de uniune nu se bazează doar pe drepturi și avantaje. O situație financiară precară v-ar putea destrăma căsnicia și trebuie să vă gândiți din timp la soluții sau să faceți un plan de rezervă, în cazul în care unul dintre voi rămâne fără slujbă. Fiecare trebuie să participe, într-un fel sau altul, la cheltuielile casnice. În caz contrar, celălalt va ajunge să se simtă extrem de frustrat.
  4. Să discutați despre copii
    Planurile de viitor ar trebui să coincidă, ca să puteți duce o viață liniștită și fără certuri din cauza dorințelor diferite. Aproape orice cuplu își dorește să se transforme într-o familie la un moment dat, iar acest lucru presupune, de cele mai multe ori, și venirea pe lume a unui copil (sau a mai multor copiii). Ce spui de o discuție amănunțită în care să vă spuneți câți micuți ați vrea să aveți, când să îi faceți și cum să îi creșteți? V-ar ajuta foarte mult să realizați că este o decizie care necesită multă implicare emoțioală și care vă va umple pe amândoi de responsabilități. Dar lucrurile grele se dovedesc a fi cele mai frumoase, nu-i așa?
  5. Să locuiți o vreme împreună
    Nu vă veți cunoaște cu adevărat până nu veți ajunge să trăiți sub același acoperiș. Abia atunci veți observa obiceiurile proaste ale celuilalt, veți încerca să vedeți ce aveți de schimbat pentru a face ca relația să funcționeze, în ciuda micilor diferențe dintre voi. Veți învăța să deveniți mai toleranți, să vă mulați unul după celălalt și să discutați deschis despre toate problemele care apar. Este bine să vă dați seama înainte de căsătorie dacă sunteți compatibili pe toate planurile și dacă rezistați mult timp unul în prezența celuilalt. Nu este cazul să achiziționați o locuință înainte de nuntă, ci doar să stați o perioadă în chirie sau la casa părintească a unuia dintre voi.
  6. Să participi alături de el/ea la diverse evenimente/activități
    Pasiunile comune vă leagă încă de la început și nu trebuie să uitați niciodată să le dezvoltați sau să vă bucurați de ele. De asemenea, puteți alege să învățați împreună lucruri noi și să luați lecții în anumite domenii pe care vreți să le descoperiți. Ce rost ar avea? Te-ar face să îți dai seama câte lucruri ai în comun cu sufletul tău pereche și câte diferențe există între voi. În plus, veți fi pregătiți pentru viața de familie, când veți participa la diverse evenimente la care veți fi invitați. Ești mai sigur/ă pe tine când știi la ce să te aștepți din partea partenerului/ei și când înveți să îi anticipezi gesturile.
  7. Să cunoști apropiații celui care va fi lângă tine toată viața
    Vei trăi pentru totdeauna alături de persoana pe care ai ales-o, dar va trebui să îi suporți până la adânci bătrâneți și pe oamenii care îi sunt alături. Fie că este vorba de familie, prieteni sau colegi, va fi nevoie să îi cunoști și să te asiguri că ai o relație bună cu ei. În acest mod vei evita conflictele de familie și îi vei împiedica pe ceilalți să îl îndepărteze pe viitorul/oarea tău/ta soț/ie de tine. Crearea unei legături solide cu apropiații lui va ajuta și la dezvoltarea cuplului vostru, fiindcă veți deveni din ce în ce mai deschiși dacă veți petrece timp de calitate cu restul lumii din jur.

Căsătoria este un pas foarte important și foarte frumos, dar, uneori, este o provocare și trebuie să te asiguri că ești pregătit/ă să îi faci față. De multe ori, iubirea nu este suficientă, așa că trebuie să stabilești o conexiune profundă cu jumătatea ta, care să existe dincolo de timp, spațiu sau de greutățile vieții. Profitați de perioada de cunoaștere pe care o aveți înainte să semnați în registrul matrimonial!

Citește și: Soție fericită = căsătorie fericită, mit sau adevărul gol-goluț? Poziția oamenilor de știință este una extrem de fermă

Surse articol: TopinspiredRealsimpleToday

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Ce trebuie să faci neapărat după o despărțire, conform specialiștilor
Ce trebuie să faci neapărat după o despărțire, conform specialiștilor
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.