Scrisoare pentru iubit: modul inedit prin care îți exprimi sentimentele

Scrisoare pentru iubit: modul inedit prin care îți exprimi sentimentele

Redactor Andreea Baluteanu

Ți se pare desuet să te gândești numai la ideea de a concepe o scrisoare pentru iubit? Să știi că cele mai profunde sentimente curg pe hârtie, dar pot fi adesea inhibate de ecranul cu lumină albastră și neprietenoasă al smartphone-ului sau al laptop-ului.

Tocmai de aceea, azi te îndemnăm să iei o bucățică de hârtie și să scrii, deasupra ei, „scrisoare pentru iubitul meu”. Dacă simți nevoia, parfumeaz-o, sărut-o cu buzele rujate, fă toate acele gesturi mici și tandre care evidențiau dragostea pătimașă dintre bunicii sau părinții noștri. În rest, scrie din suflet, corectează la sfârșit (da, nu s-a îndrăgostit de gramatica ta, dar nu strică să fii atentă) și inspiră-te din exemplele noastre de mai jos!

Scrisoare pentru iubit

Începem cu o scrisoare pentru iubit inspirată de una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din spațiul românesc, cea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle. Inspiră-te din propunerea noastră de mai jos.

scrisoare de dragoste in engleza scrisa la masina de scris pe hartie

„Iubite,

Îți scriu azi, așternând pe hârtie cuvinte pe care, din diverse motive, buzele mele nu știu să le rostească. O fi orgoliu, o fi teamă, o fi stânjeneală. Te iubesc atât de mult încât știu că numai dacă aș fi poetă aș putea exprima ceea ce simt. Tocmai de aceea, ce crezi, am apelat la una, și îți las mai jos câteva rânduri pe care Veronica Micle i le-a adresat lui Mihai Eminescu și în care mă regăsesc perfect!

„„…eu știu bine că te iubesc și anii care au trecut de când am conceput această pasiune pentru tine n-au contribuit decât s-o întărească și s-o mărească. Lasă-te convins de-acest adevăr, scumpul meu, și dacă certitudinea de a fi iubit de către mine ar putea fi de-ajuns fericirii tale, sprijină-te pe ea și trece-mi-te cu toată bogăția fanteziei și imaginației tale și scrie versuri cu toată căldura din sufletul tău.

…dacă aș ști că o altă femeie te va iubi ca mine, dincolo de durerea pe care mi-ar da-o rivalitatea, te-ncredințez c-aș binecuvânta-o. Dar ele nu iubesc, ele nu știu să iubească, adevărata dragoste este atât de rară, atât de dureroasă, atât de dulce, atât de crudă, că e preferabil să n-o cunoști, și cu toate acestea eu mă socot fericită de a te iubi cu această iubire ce ucide și care salvează, care pedepsește și care iartă, care întristează și care mângâie, care n-aș vrea niciodată se se sfârșească.”

Vezi? Poate că marea poetă a știut să o spună în vorbe mai frumoase decât aș fi putut eu vreodată, dar crede-mă, te iubesc cu aceeași intensitate.

A ta,

Pentru totdeauna.

Eu.”

Scrisoare de dragoste pentru iubit

Dorești din tot sufletul să concepi o scrisoare pentru cel mai bun iubit? Te ajutăm în rândurile de mai jos!

„Dragule,

De când nu ai mai primit o scrisoare? M-am gândit că a trecut prea mult timp și am decis că e neapărat cazul să schimb această situație. Așa că, iată-mă, venind la poarta ta cu o epistolă ca în timpurile străvechi.

Vreau să îți spun că te iubesc și că ești rațiunea mea de a exista. Poate părea un clișeu, dar nu am crezut niciodată că pot iubi atât, dincolo de cuvinte, dincolo de mine, dincolo de orice. Dar nu vreau să umplu această coală de hârtie cu cuvinte goale, vreau să îți spun de ce te iubesc atât.

Te iubesc pentru că ești bun. Serios, poate unii vor spune că ești chiar prea bun, dar pentru mine ești perfect. Nu știai asta, dar m-am rugat la Dumnezeu pentru un iubit cu inimă de aur și apoi te-am întâlnit pe tine. Dar nu ești bun doar cu mine, și pentru asta te îndrăgesc și mai tare. Cineva spunea că nu poți măsura adevărata bunătate decât din relația cu oamenii de pe urma cărora nu ai nimic de câștigat. Ei bine, tu nu ești bun doar cu tipul care îți aduce cafeaua dimineața, ești bun inclusiv cu cel care îți fură rândul și o ia înaintea ta.

Te iubesc pentru că ești deștept. Da, deși uneori mă scoate din minți că te pricepi la atâtea chestii mai bine decât mine, de cele mai multe ori jubilez în sinea mea. Îmi place că ai mereu un răspuns la orice, dar că nu faci paradă cu deșteptăciunea asta a ta.

Te iubesc pentru că mă faci să râd. Ai un simț al umorului grozav, dar ce îmi place și mai tare este că nu ești niciodată sarcastic sau crud. Oamenii râd din tot sufletul la glumele tale, nu se ascund într-un colț, temători să nu îți fie următoarea victimă.

Și nu în ultimul rând te iubesc pentru cum mă faci să mă simt. Pentru că mă topesc când mă privești și pentru că mai am puțin și leșin atunci când îmi zâmbești. Pentru că mă mângâi pe păr și mă săruți pe frunte, pentru că adorm în brațele tale și mă trezesc în exact același loc. Pentru că mă poți înnebuni cu o singură atingere și pentru că știi despre mine tot ce e de știut.

Te iubesc! Îți iubesc mâinile, îți iubesc firea, îți iubesc ochii, îți iubesc chiar și acele părți din tine pe care nu le plac, dacă înțelegi ce vreau să spun. Ești sufletul meu pereche și sensul vieții mele.

Cu dragoste infinită,

Eu.”

Scrisoare pentru iubit de dor

E departe de tine sau la câțiva centimetri distanță, dar simți că v-ați înstrăinat? Avem pentru tine o scrisoare pentru iubit de dor, scurtă și dulce.

scrisoare de dragoste in plic rosu alaturi de inima, penita si stampile

„Dragul meu,

Mi-e dor de tine. Mi-e dor de tine așa cum mi-e dor de cafeaua de dimineață după o săptămână fără cafeină. Mi-e dor de tine ca de cireșele de mai în miezul iernii și ca de zăpada cea pufoasă în toiul verii. Mi-e dor așa cum îți e de o parte din tine pe care nu ai știut că o ai și care îți e apoi răpită în mod dramatic.

Cât va mai trece până când te voi vedea? Mi-e dor! Mi-e dor cu fiecare răsuflare, mi-e dor cu fiecare secundă, cu fiecare noapte în care patul e gol. Mi-e dor și de momentele de care nu credeam că o să îmi fie dor: de certurile noastre, de diminețile când ne băteam pe baie, de toate dățile când uitai care e periuța ta de dinți și o foloseai pe a mea. Mi-e dor de toate și mă doare.

Te aștept mereu.

A ta,

Eu”.

Idei de scrisori de dragoste

Vrei o scrisoare pentru iubit amuzantă, care să descrețească frunțile? Iat-o, mai jos!

„Tipule,

Vezi că ai uitat să duci gunoiul. Glumeam! De fapt,voiam să îți scriu ca să îți spun că te iubesc. Nu de alta, dar ieri la bancă m-au pus să semnez pentru card și mi-am dat seama că eu nu știu să mai scriu de mână, așa că m-am gândit că această scrisoare pentru tine e un bun prilej să exersez.

Glumeam…din nou. Știi că te iubesc. Dar arată mai frumos, așa, în scris. Te iubesc așa cum iubesc o glumă bună, cum iubesc răsăritul, cum iubesc viața. Ba nu. Mai mult decât iubesc viața pentru că, sincer, viața fără tine ar fi un mare…știi tu ce. Așa că te iubesc mai mult ca viața și gata, acum ai și dovada scrisă ca să mi-o arunci în față de câte ori mă enervezi și zic altfel.

Te iubesc!

Eu

PS: totuși, chiar ai uitat să duci gunoiul.”

O altă idee magică de scrisoare pentru iubit este cea de mai jos.

„Iubițelule,

Tu mai știi cum ne-am întâlnit noi? Eu da. Eram la petrecerea aia plictisitoare a cărei gazdă, mi-e greu să o spun chiar și acum, erai chiar tu. Ne jucam mima și noi eram în echipe diferite. Voi conduceați și era rândul meu, abia așteptam să plec acasă și mi-a căzut să mimez Transformers, mai ții minte? Habar nu aveam despre ce e vorba și am avut grijă să îmi exprim cât mai limpede supărarea pe persoana care pusese pe hârtie un film de care nu auzisem niciodată.

Universul a vrut să fi fost tu cel care trecuse acel cuvânt pe hârtie, acel nume de film ce avea să îmi definească întreaga existență. Cu un zâmbet dezarmant și cu cavalerismul tău, ți-ai cerut scuze și m-ai invitat să văd chiar atunci filmul la tine în cameră. Am rămas toți cu gura căscată. Jumătate din gașcă credea că glumești, cealaltă se enervase. Dar eu am zis da, ca vrăjită. Și de atunci a pornit totul.

Știu că îți amintești cum ne-am întâlnit. Știu pentru că în fiecare an ne sărbătorim aniversarea uitându-ne la Transformers. De fapt, tot ce voiam să îți spun e că te iubesc.

Mereu a ta,

Eu.”

ilustratie pentru scrisoare de dragoste cu maini de fata care scriu o scrisoare si o pun apoi in plic

Cele mai sensibile scrisori de dragoste pentru iubit

Cauți acele cuvinte sensibile care să îi arate cât de mult îl iubești? Le-am adunat pentru tine în rândurile de mai jos! Iată un exemplu de scrisoare pentru iubit care îi va demonstra cât de mult îl iubești!

„Iubitul meu,

Ești cel mai bun lucru din viața mea. Ești cea mai frumoasă poezie, ești cel mai melodios cântec, ești sculptura ce-a ieșit din mâinile unui geniu. Ești un tablou măiestru, ești un sonet de neuitat, ești rimă și ritm și artă într-o singură ființă.

Te iubesc mai mult decât iubesc viață fiindcă fără tine nu ar fi viață. Te iubesc mai mult decât iubesc soarele fiindcă fără tine nu m-aș mai simți vreodată caldă. Te iubesc mai mult decât luna și stelele de pe cer fiindcă fără tine nu ar mai exista strălucire. Și te iubesc mai mult ca aerul fiindcă fără tine nu vreau să îl trag în piept.

Te ador, pur și simplu.

A ta,

Eu”.

„Iubirea mea dulce,

Nu ți se pare amuzant că acum un an nici măcar nu ne cunoșteam și acum ești cea mai importantă persoană din viața mea? Ba nu, ești chiar viața mea. Timpul are un mod inedit de a se scurge, și am trăit 27 de ani ca unul singur și apoi unul ca o existență întreagă.

Și nu mai vreau nici măcar o zi fără tine. Te vreau aici în fiecare dimineață, în fiecare seară, la fiecare răsărit și la fiecare apus, de acum în vecii vecilor.

Mereu a ta,

Eu.”

Citește și: Scrisoare pentru tata: cea mai simplă metodă prin care îi mulțumești că exiști

Scrisoare pentru iubit de ziua lui

Uită de cadouri, o scrisoare e cel mai frumos dar! Iată propunerea noastră de scrisoare pentru iubit de ziua lui!

„Hei, piersicuță,

Am zis că vreau o scrisoare pentru iubitul meu de ziua lui și iat-o. Drăgălășenie, azi e ziua ta și îți spun „La mulți ani” din toată inima mea topită după tine. E o zi specială, una care ar trebui trecută în calendar și sărbătorită de întreaga umanitate, dacă mă întrebi pe mine.

Păcat că nu am fost întrebată. Dar poate că e mai bine, fiindcă așa te am doar pentru mine și nu te împart decât cu cei dragi.

Așa că, „La mulți ani”! Să ne trăiești un infinit de ani, dulceață!

A ta, pentru totdeauna,

Eu.”

Citește și 9 feluri în care un bărbat te testează la începutul relației

Scrisoare pentru iubit la distanță

El nu e lângă tine și te-ai săturat de sms-urile goale de orice conținut? Iată ce cuvinte îți propunem!

„Baby,

Nici nu mai știu de când nu mai suntem împreună fiindcă mi-e frică să număr zilele, să le simt apăsarea printr-un număr care să mă strivească. Mi-e atât de dor de tine, și totul îmi amintește de tine. Ieri, mă uitam pe cer și am văzut un nor în forma buzelor tale, iar azi la radio s-a auzit piesa noastră. Peste tot pe unde merg, ești cu mine: în desenul cu spumă din băutura de la cafenea, în conversațiile cu prietenii, chiar și în munca pe care trebuie să o fac zi de zi.

Nimic nu mai are sens în lipsa ta și mă chinui să găsesc plăcere în activitățile care mă făceau înainte fericită. Dar mi-e atât de dor!

Abia aștept să ne revedem!

Cu iubire infinită,

Eu”.

Citește și Scrisoarea pentru cea mai bună prietenă!

femeie imbracata intr-un pulover alb care are la spate un plic cu o scrisoare si inmioare rosii de hartie

Scrisoare de adio pentru iubit

Uneori, trebuie să îți iei la revedere. Și să îți așterni sentimentele, emoțiile și gândurile pe hârtie poate fi atât de terapeutic. Iată un exemplu de scrisoare pentru iubit de supărare, dar și plină de speranță.

„Dragul meu,

Poate părea ciudat să îți spun „dragule” la câte cuvinte grele ne-am aruncat unul altuia, dar, orice s-ar întâmpla între noi, tu vei rămâne mereu drag inimii mele. Dar poți îndrăgi pe cineva și atunci când nu mai e în viața ta, și între noi nu mai e nimic.

Am încercat. Poate că și eu, și tu am încercat prea tare să ținem în viață ceva ce nu mai avea nicio șansă de supraviețuire. Iubirea noastră e în comă și noi am depus prea multe eforturi ca să o ventilăm în mod artificial.

Îți doresc iubire în viitor, chiar dacă acum gândul că vei fi cu alta mă doare. Îți doresc dragoste sinceră și nevinovată, iubire pură și curată, cum era a mea cândva. Cum va mai fi. Năzuiesc să ne întâlnim peste câțiva ani și să ne îmbrățișăm ca niște prieteni adevărați.

Până atunci îți spun adio, iubitul meu!

Eu”.

Abia așteptăm să aflăm ce părere ai despre aceste exemple. Tu ai scris vreodată o scrisoare pentru iubit?

Surse articol: Editia de Dimineata, dating.lovetoknow.com, Realitatea.net, Diana Pirje

Surse foto: iStock

Articolul urmator
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!
Incepe quiz
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.