Secretele unei relații sănătoase, pașnice și de durată

Secretele unei relații sănătoase, pașnice și de durată

Ramona Jurubita

Mulți sunt de părere că diferențele dintre oameni pot acționa ca un zid care îi desparte. Ei bine, alții și-au dat seama că tocmai aceste diferențe îi ajută să se completeze, să conviețuiască și să aibă parte de fericirea pe care și-o doresc. Orice pereche întâmpină, la un moment dat, situații în care nu acționează la fel sau împărtășesc opinii total opuse.

Cheia unei relații pașnice și de durată este cunoașterea elementelor care îi apropie și care îi deosebesc pe îndrăgostiți. Când fiecare își are rolul său în acea legătură, amândoi știu ce au de făcut și totul merge bine.

O familie poate fi o luptă acerbă sau, dimpotrivă, un dans în tandem între un bărbat și o femeie. Ne naștem diferiți cu un motiv. Un dans perfect presupune un efort comun pentru un singur scop. Nu există concurență. Există două lumi, dar între ele trebuie să fie conexiune și cooperare.

Nu există o parte bună și una rea. Partenerii pot avea și scopuri diferite, dar unitatea și armonia nu ar trebui să dispară din această cauză.

Parteneri care se sărută

Iată 12 secrete care vizează cele mai importante aspecte ale unei relații sănătoase:

 1. Frumusețea unei femei constă în pacea interioară pe care trebuie să o aibă, iar frumusețea unui bărbat se află în energia sa și în activitățile pe care le face. El o ajută pe ea să devină activă, iar ea îl liniștește când este prea agitat.
 2. Un bărbat se ține de cuvânt aproape întotdeauna, dar femeile au mai multe abateri de acest gen. Sunt nestatornice prin natura lor și le este greu să își respecte jurămintele. În relațiile cu alte persoane, o doamnă/domnișoară își poate retrage cuvintele. Cu toate acestea, ea se pricepe să își respecte promisiunile făcute soțului ei. Deși sunt diferiți la acest capitol, amândoi sunt sinceri și încearcă să nu se dezamăgească unul pe celălalt.
 3. Echilibrul emoțional din familie este menținut de bărbat, el trebuie să își cultive calmul și să fie mereu echidistant, chiar și în situațiile cele mai critice, în care simte că este în impas. Acest comportament așezat va contribui la rezolvarea oricărei situații dificile și la menținerea familiei unite. Ceva grav trebuie să se întâmple ca stâlpul casei să devină isteric și să exclame: „S-a terminat! Totul s-a terminat!”.
 4. Scopul unui bărbat este, în primul rând, să își protejeze partenera, uneori chiar de ea însăși. În primul rând, de gândurile ei, de furtuna din mintea sa. Și abia în al doilea rând din punct de vedere material/financiar. Trebuie să fie ca o umbrelă care o ferește de probleme și de greutăți.
 5. Partenera capătă putere acasă, iar bărbatul la serviciu. Pentru o relație sănătoasă, ar trebui să vă asigurați că soția nu este angajată cu normă întreagă și că nu are ore suplimentare în program. În caz contrar, familia va începe să se destrame. Casa este o protecție pentru femeie, iar femeia este o protecție pentru casă. Dar numai în cazul în care soțul nu intervine în gestionarea treburilor casnice, lăsându-i doamnei libertate în această privință. Dacă va sta departe de casă o perioadă lungă de timp, va avea succes în carieră și chiar succes financiar, dar va deveni instabilă din punct de vedere emoțional. Și ea este vinovată apoi că îl îndepărtează pe bărbat. Cum să nu facă asta dacă este epuizată după orele petrecute la serviciu? Cum?
 6. O femeie își obține puterea emoțională din alimentele dulci și din hainele care îi plac, precum și din bijuterii sau mici obiecte drăguțe. Are nevoie de cuvinte afectuoase, complimente și atenție. În această putere este cuprinsă, de asemenea, sănătatea ei. Un mascul fără dulciuri și mângâieri devine puternic, sănătatea lui se îmbunătățește. Dar pentru femeie este tocmai invers. El este întărit de drumeții periculoase, de situații dificile și înțelege o femeie doar atunci când ea își arată slăbiciunea. Dacă aceasta dă dovadă de putere și perseverență neclintită, bărbatul intră în conflict cu ea ca și cum ar lupta cu un alt bărbat. Familia se va destrăma dacă nu există echilibru și dacă amândoi se iau la întrecere, dorind să obțină același grad de putere.
 7. El aduce banii în casă, iar soția distribuie bugetul curent al familiei. Cu toate acestea, bărbatul pune în balanță veniturile și cheltuielile importante, apoi ia singur decizia finală.
 8. O femeie este orientată în mod inerent spre onoare, iar un bărbat este înclinat să accepte respectul. Când o femeie onorează un bărbat, el începe să se simtă respectat, iar acest lucru este văzut imediat de cei din jur. Dar nu poți lăuda un om decât pentru fapte specifice și numai pentru realizări. O femeie poate și ar trebui să fie lăudată pentru nimic. Nu doar lăudată, ci și admirată, adorată. Cu cât i se aduc mai multe laude, cu atât mai bună va fi interacțiunea din cuplu.Bărbat care își sărută partenera pe frunte
 9. Un bărbat ar trebui să-i lase soției sarcina de a o educa pe fiica lor, pentru că el va avea tendința de a o răsfăța excesiv. În caz contrar, copila va începe să-l învârtă pe degete când va fi adolescentă. De aceea, el ar trebui să se ocupe într-o mai mare măsură de educația fiului. Un adolescent va încerca să își manipuleze mama, dar nu tatăl.
 10. Bărbatul își învață copiii să fie responsabili, iar femeia sădește în sufletul lor bunătatea, compasiunea și smerenia. În brațele mamei vor găsi alinare, iar în ale tatălui vor găsi mereu un sprijin.
 11. Masculul nu trebuie să se mânie pe nevasta lui, mai ales când ea este supărată și îngrijorată. În mod similar, o femeie nu ar trebui să se înfurie pe soțul ei pentru că el este abătut.
 12. Bărbatul iubește formele femeii, în timp ce aceasta iubește mintea lui. Așadar, este de dorit ca o doamnă să-și mențină silueta, iar un bărbat să-și păstreze profunzimea și claritatea gândirii. Dulciurile și mâncatul excesiv distrug formele, așa cum alcoolul distruge mintea.

Ce spui despre aceste mici secrete? Ai de gând să implementezi „regulile” în familia ta? Crezi că această abordare va da roade și îți va aduce echilibru în relație? Este alegerea ta dacă începi să fructifici diferențele dintre tine și partener/ă.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Cluber.

Citește și: Umorul și iubirea: determinăm viitorului relației după cum bărbatul o face să râdă pe femeie

Surse foto: Unsplash, Unsplash

Surse articol: CluberThevoicemagXn

Articolul urmator
„Exista viata dupa abuz, infidelitate si divort”. Povestea unei femei care a regasit dragostea dupa o relatie toxica
„Exista viata dupa abuz, infidelitate si divort”. Povestea unei femei care a regasit dragostea dupa o relatie toxica
Relatia ta va fi una de durata?
Incepe quiz
Relatia ta va fi una de durata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.