Semne că iubitul tău este egoist

Marţi, 12.07.2016
de Viorica Ghinea

Ambii parteneri trebuie să depună efort în egală măsură într-o relație, altfel ea nu va funcționa deloc. Dacă cei doi sunt deschiși unul la nevoile celuilalt, lucrurile nu au cum să nu evolueze în mod pozitiv. Spre exemplu, dacă partenerul tău este egoist, nu te vei simți niciodată împlinită în această legătură sentimentală.

Cinci semne că partenerul tău se pune întotdeauna pe primul plan

1. Nu își cere iertare niciodată

Aproape în toate cazurile tu ești cea care greșește, el nu are nicio vină, așa că nu are de gând să îți ceară iertare pentru vreo greșeală comisă. Chiar și atunci când înțelege într-un final că a greșit față de tine, tot nu își cere scuze. Se comportă de parcă i-ar „sta pe limbă” cuvintele respective, dar nu are de gând să le rostească.

2. Are mereu nevoie de atenția ta

În relație, tu ești psihologul de serviciu. Partenerul tău vorbește mereu despre temerile, dorințele și nevoile lui, dar nu pare prea interesat de ale tale. Mai mult decât atât, încearcă deseori să te manipuleze cu nesiguranțele lui, astfel că ajungi în final să îl compătimești tot pe el.

Este normal să îl susții atunci când are nevoie, dar el ar trebui să îți întoarcă acest comportament. Ar trebui să discuți deschis cu el despre aceste lucruri și să îl faci să înțeleagă că și tu ai nevoile tale.

3. Nu își arată aprecierea

Deși te dedici trup și suflet relației și încerci să faci tot ce îți stă în putință pentru ca el să fie împlinit, nu primești nici urmă de apreciere. Dimpotrivă, iubitul tău pare să aibă mereu nemulțumiri. Nimic din ceea ce faci nu pare să îi convină, dar el nu depune nici măcar jumătate din efortul pe care îl faci tu.

4. Te domină

Dacă partenerul tău încearcă mereu să dețină controlul în relație, este evident că este egoist. Nu îl interesează decât ca el să primească toată atenția necesară. Îl bucură faptul că îl așezi pe un piedestal și profită din plin de acest lucru. Între voi nu ar trebui să existe competiție, dar se pare că el are o altă definiție pentru o relație amoroasă.

5. Te abuzează verbal

În loc să îți ofere afecțiune și sprijin, partenerul tău îți calcă inima în picioare. Te critică, te jignește și nu îi pasă de suferința ta. Indiferent de greșelile pe care le comiți, el nu are dreptul să se comporte așa cu tine. Nu încerca să îi mai găsești scuze, pentru că este evident o persoană egoistă. Nu îi pasă deloc că te rănește. Dimpotrivă, poate chiar se hrănește cu durerea și cu temerile tale.

Recunoști aceste semne în comportamentul partenerului tău? Atunci înseamnă că ești cu un bărbat egoist, căruia îi pasă mai mult de nevoile lui și mai puțin de ceea ce îți dorești tu.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (4)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!