Semne că nu te-a iubit niciodată și cum să treci peste asta

Semne că nu te-a iubit niciodată și cum să treci peste asta

Ramona Jurubita

Orice om se simte bine când vede că jumătatea sa depune eforturi pentru a-l face fericit. Cunoști sentimentele pe care le ai când persoana iubită îți acordă toată grija și atenția sa? Dacă ai răspuns cu jumătate de gură sau chiar ai spus un „nu” hotărât după ce ai văzut această întrebare, ar fi cazul să analizezi evoluția relației în care te afli sau în care te-ai aflat.

Chiar dacă sunteți încă un cuplu, nu este exclusă posibilitatea ca partenerul să nu fie la fel de implicat. Poate nici măcar nu te iubește, chiar dacă tu ai sperat până în ultima clipă că îți va oferi, până la urmă, dragostea lui.

Felul în care te tratează îți arată clar ce simte pentru tine și cât de mult te prețuiește și te respectă. Ba mai mult, dacă v-ați despărțit îți poți da seama extrem de ușor dacă între voi a fost vorba de sentimente reale sau nu. Doare să știi că omul iubit nu ține la tine, dar trebuie să cunoști semnele care îți arată că nu te-a iubit niciodată:

Femeie care plânge pentru că soțul consumă prea mult alcool.

1. Și-a făcut o nouă relație la câteva zile după despărțirea voastră

Există două variante posibile: fie nu te-a iubit niciodată, fie dragostea s-a stins pe parcurs și avea deja pe altcineva în viața lui. Cum altfel ar ajunge atât de repede în brațele altcuiva? Dacă i-ar fi păsat de tine măcar puțin și ar fi existat iubire la mijloc, ar fi așteptat să se vindece. Doar timpul poate șterge rănile trecutului, dar se pare că el nu a suferit deloc. Ce înseamnă asta? Că nu a fost sincer!

2. Te-a tratat mai degrabă ca pe mama lui decât ca pe o iubită

Dragostea presupune egalitate, nu este un raport de supunere sau de altă natură. Dacă s-a folosit de prezența ta și te-a pus mereu să îi gătești, să îi speli, să îi calci, probabil că vedea în tine figura maternă sau te considera o simplă angajată a unei firme de curățenie. Nu stai lângă o persoană doar pentru serviciile pe care ți le oferă și pentru beneficiile pe care le ai, nu-i așa? Trebuia să fii tratată ca o iubită, nu ca un majordom care îi îndeplinea toate dorințele. E cazul să fugi imediat dintr-o astfel de relația, asta dacă nu ai făcut-o deja.

3. Nu ai fost niciodată o prioritate în viața lui

Întâlnirile cu tine erau ultimele pe care le stabilea sau chiar le ștergea din agendă fiindcă era prea ocupat? Atunci nu prezentai interes pentru el și considera că are întotdeauna altceva mai bun de făcut. Prietenii, filmele, serviciul, jocurile video și fotbalul erau mai importante decât relația voastră și îi captau atenția mai mult decât tine. Totul este clar acum: nu existau sentimente puternice. În caz contrar, ar fi petrecut mai mult timp cu tine și ar fi găsit măcar câteva minute libere în fiecare zi. Când iubești pe cineva, te interesezi de starea lui și vrei să vezi că este bine.

4. Întotdeauna își făcea planuri fără să se gândească la tine

O relație serioasă presupune comunicare și discuții deschise despre orice. Se poate spune cu siguranță că nu te-a iubit niciodată dacă nu îți spunea ce făcea în timpul liber și dacă nu te includea în planurile sale. Este clar că nu simțea nimic pentru tine dacă nu îl interesa cum te simțeai când rămâneai singură, în timp ce el pleca în vacanțe cu familia sau cu prietenii. Ba mai mult, ar fi trebuit să îți pui întrebări dacă a acceptat un job în alt oraș, dar fără să se consulte și cu tine. Îndrăgostiții nu iau decizii importante fără să discute despre ele.

5. Îți oferea afecțiune doar în timpul relațiilor intime

Intimitatea nu se referă doar la partide de amor, ci și la momente de tandrețe pe care ar fi trebuit să le trăiți și în afara dormitorului. Nu era partenerul de care sufletul tău are nevoie dacă nu te săruta și nu te îmbrățișa niciodată când erați în public. Ar fi bine să aștepți până găsești pe cineva care va ști să îți arate afecțiune în orice secundă a vieții tale. Te condamni singură la nefericire dacă rămâi lângă o astfel de persoană.

6. Nu a depus niciun fel de efort în timpul interacțiunii voastre

Reciprocitatea și munca în echipă definesc o relație perfectă. Tu ai fost implicată într-una toxică dacă trebuia să lupți pentru amândoi și să faci și munca partenerului. Doar tu te asigurai că e îngrijit, răsfățat și fericit? Este foarte neplăcut să realizezi că el nu făcea niciodată nimic pentru armonia cuplului vostru. Acum nu îți rămâne decât să mergi mai departe și să îți fixezi anumite limite pentru viitor. Chiar nu ar trebui să mai tolerezi un astfel de comportament.

7. Nu a făcut niciodată compromisuri

Se spune că dragostea este un lung șir de compromisuri. Nu este vorba despre renunțarea la standardele pe care le ai, ci doar despre conștientizarea momentelor în care trebuie să mai lași de la tine. Dacă fostul a insistat mereu să facă totul cum a vrut și să iasă mereu învingător în „luptele” voastre, nu prea a fost interesat de părerile tale și nici nu te-a iubit niciodată.

Este cumplit să realizezi că omul căruia i-ai stat alături o perioadă de timp nu a ținut la tine atât de mult sau așa cum meritai. Nu trebuie să te lași afectată, fiindcă nu știi niciodată ce te așteaptă în viitor.

Dacă simți că te afli în impas și sfaturile de pe internet nu te ajută să îți revii după o relație în care nu ai fost apreciată, cel mai bine ar fi să apelezi la terapie. Un specialist va găsi metodele potrivite pentru tine, acelea care te vor ajuta să îți recapeți speranța și să crezi că într-o zi vei fi lângă persoana care te merită cu adevărat.

Cultivă-ți iubire de sine și asigură-te că atunci când te vei îndrăgosti din nou, vei primi aceeași iubire în schimb. Meriți mai mult, mult mai mult!

Acest articol este o adaptare a articolului redactat de Evie Robbins și publicat pe Bolde.

Vezi și: 6 semne că nu este dragoste ce simți acum, ci un atașament toxic, care-ți va distruge inima

Surse foto: iStock

Surse articol: BoldeHetextedLoveconnection

Articolul urmator
Semne ca ai obosit sa mai cauti iubirea
Semne ca ai obosit sa mai cauti iubirea
Treci repede peste despartiri?
Incepe quiz
Treci repede peste despartiri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.