Aveam sufletul zdrobit, dar iubirea m-a vindecat! Îți spun povestea mea ca să te ajut și pe tine

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Te lupți în fiecare zi să accepți, din nou, iubirea în viața ta? Te-ai închis într-o carapace din care îți este dificil să mai ieși? Îți voi spune cum am reușit eu să îmi manifest iubirea prin vulnerabilitate și îmbrățișarea sinelui, chiar dacă am crezut că nu voi mai reuși niciodată acest lucru. 

Dacă ai avut inima frântă în trecut, probabil acum vrei doar să te protejezi de eventualele suferințe, pentru că nu mai vrei să simți acea durere. 

Dar dacă forțezi prea mult acest impuls natural de auto-protecție, te vei opri și din a evolua spiritual. Vei renunța la înțelepciunea și dragostea oferită prin alchimia unei posibile relații. Pe de altă parte, atunci când îți deschizi sufletul, poți experimenta profunzimea legăturilor umane, dar și dragostea în continuă expansiune.

Așa am învățat eu să mă vindec și să învăț, din nou, să iubesc!

Mai presus de toate, trebuie să lucrezi la relația ta cu tine. Când îți accepți calitățile și defectele și înveți să te descoperi, îți va fi mai ușor să primești dragoste din partea altuia. Dacă tu nu te poți iubi, cum crezi că o poate face altcineva? Explorează-ți toate dedesubturile. Încearcă să ai activități care chiar îți aduc bucurie, spre exemplu meditație, drumeții, citit, grădinărit, fitness, etc.

Următorul pas este să fii responsabilă. Și aici mă refer la faptul că trebuie să fii dispusă să te accepți, să recunoști și să-ți asumi responsabilitatea pentru convingerile, atitudinea și comportamentul tău. Prioritizează acceptarea de sine. Doar atunci când te vei aprecia cu adevărat poți fi demnă de iubire și vei avea inima deschisă și disponibilă pentru a primi iubire și fericire.

Dacă ai răni din trecut, probabil că ai și multe emoții blocate sau reprimate, care trebuie eliberate pentru a face loc iubirii în sufletul tău. În primul rând, recunoaște acele traume și încearcă să te eliberezi. Mișcarea corporală te poate ajuta să îți dezlănțui emoțiile reprimate, precum dansul sau înotul. Mai mult, când apar sentimente noi, nu îți fie teamă de acestea. Vei descoperi că nu trebuie să te temi de emoțiile tale. Nu te împotrivi.

Un alt lucru care m-a ajutat în experiența mea de vindecare a fost faptul că mi-am schimbat perspectiva asupra trecutului. Am analizat cu atenție ce au însemnat relațiile eșuate în viața mea. Răspunde-ți la aceste întrebări:

  • Ce am învățat din fostele relații?
  • Cum m-au ajutat să evoluez?
  • Ce am descoperit despre mine?
  • Cum văd acum o relație viitoare?

Când reușești să clarifici aceste lucruri, oricât de dureros ar fi să deschizi acea cutie cu amintiri, îți vei deschide inima către o nouă iubire. Este important să fii recunoscătoare pentru relațiile tale din trecut pentru a-ți extinde capacitatea de a iubi în viitor.

Un alt sfat pe care vreau să ți-l ofer este să faci exerciții de respirație. Oricât de banal ar suna, te ajută să te relaxezi și să îți găsești echilibrul. Așadar, stai în șezut și pune o mână în dreptul inimii, iar cealaltă pe abdomen. Când inspiri, imaginează-ți câtă iubire vei primi în viitor, iar când expiri, încearcă să te relaxezi total și să nu te gândești la nimic. Poți face acest exercițiu în fiecare zi, timp de cinci minute și să observi orice schimbare a experienței tale de vindecare și de acceptare a sinelui.

Totodată, poți solicita și ajutorul persoanelor apropiate. Bucură-te de o plimbare în parc alături de cea mai bună prietenă, căreia poți să îi vorbești despre sentimentele tale, să te descarci și să te eliberezi de tot ce e negativ. Cu siguranță te va ajuta.

Fă pași mici și fii blândă cu tine. Orice mică schimbare te ajută să te redescoperi și să accepți, din nou, iubirea în viața ta. 

Surse foto: istock

Articolul urmator Ce ți s-a întâmplat nu este vina ta! Dar ce decizi să faci cu tine de acum înainte este resposabilitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.