Trei puncte de cotitură într-o relație! Foarte puține cupluri reușesc să rămână împreună

Trei puncte de cotitură într-o relație! Foarte puține cupluri reușesc să rămână împreună

Ramona Jurubita

Iubirea nu este o poveste lipsită de puncte culminante și nici nu are întotdeauna cel mai fericit deznodământ. Cuplurile au și momente mai puțin plăcute, care le pot destabiliza în orice moment. Interesant este că doar cei puternici rezistă în fața furtunilor vieții și continuă drumul împreună. Ceilalți, din păcate, se despart la prima adiere de vânt. Vrei să știi care sunt cele trei puncte de cotitură într-o relație? Poate deja ai trecut peste ele și nu știai. Atenție! Nu mulți reușesc să le facă față.

Cele mai periculoase încercări ale unei relații au legătură cu respectul, încrederea, comunicarea și fidelitatea. Iubirea nu ar exista fără acestea, așa că este important să nu le pierzi niciodată. De câte ori ți s-a întâmplat să auzi din gura partenerului/ei că s-a săturat și că vrea să plece? De câte ori v-ați jignit reciproc? Au existat și zile în care v-ați confesat în fața altor persoane când ar fi trebuit să vă spuneți unul altuia nemulțumirile? Acestea sunt greșeli pe care mulți iubiți/soți le fac în mod involuntar și care îi pot dezbina. Mai jos găsești o listă cu momentele cele mai dificile ale unei relații. Sigur și tu ai avut parte de ele măcar o dată în viață.

Cele trei puncte de cotitură într-o relație

1. Cearta în care unul dintre parteneri amenință că pleacă
Nu există cuplu care nu a avut măcar o discuție în contradictoriu. Dar modul în care partenerii gestionează conversațiile aprinse este foarte important. De ce? El poate hotărî viitorul acelei relații. Dacă unul dintre ei amenință că îl va părăsi pe celălalt, înseamnă că este gata să pună punct în acel moment. Chiar dacă nu o face, ruptura s-a produs deja în clipa în care a proiectat-o în minte.

O persoană care își iubește cu adevărat jumătatea, nu ar spune așa ceva și, mai ales, nu s-ar gândi la așa ceva. Evident, există și posibilitatea ca vorbele acestea să fie aruncate la nervi și atunci este de înțeles. Totuși, dacă ambele jumătăți ale întregului sunt extrem de înțelegătoare, se poate trece peste o asemenea cumpănă. Cuvintele „te părăsesc”, „mă mut” sau „plec” sunt dureroase pentru interlocutor, dar pot fi șterse cu buretele dacă neînțelegerile se rezolvă. Tu le-ai rostit vreodată sau le-ai auzit din gura sufletului pereche?

2. Lipsa de respect
Respectul (și de sine și față de ceilalți) este o valoare ce nu trebuie să-i lipsească nimănui când intră într-o relație. Doi oameni care se iubesc ar trebui să se comporte ca de la egal la egal, sa nu se privească niciodată cu superioritate, să nu ceară prea mult de la celălalt și să nu îl facă vreodată să se simtă inferior.

Dragostea și afecțiunea, în general, ne fac să ne simțim prețuiți. Totuși, e posibil să fi existat și în viața ta momente în care ai avut impresia că persoana de lângă tine nu te-a apreciat. Ce s-a întâmplat după? Ai încercat să o înțelegi, să-i deschizi ochii sau ai mers mai departe fără ea? Poate ai iertat lipsa de respect, dar trebuie să te gândești că omul respectiv nu se va schimba dacă tot repetă astfel de gesturi nepotrivite la adresa ta. Multe relații se sfârșesc în momentul în care unul dintre parteneri își dă seama că nu îi este văzută adevărata valoare.

Ceartă de cuplu, în cadrul căreia bărbatul furios țipă la partenera sa.

3. Apropierile cu alte persoane de sex opus
De multe ori, când cineva este copleșit de certurile de acasă, caută consolare în altă parte. Fie își sună mama, fie iese în oraș cu prietenii și le fac confesiuni despre problemele din relație. Știi vorba aceea cu hainele murdare care nu se spală în public? E posibil ca expresia să se fi născut fix de la o situație de acest gen. Uneori, nu este în regulă să le spunem celorlalți nemulțumirile pe care le avem la adresa jumătății noastre, mai ales dacă nu discutăm și cu ea înainte. Ai făcut și tu asta? Dar fostele tale iubiri? Ei bine, unii ajung si mai departe și cad în capcana infidelității. Cunosc persoane noi, se apropie de ele și uneori lasă lucrurile să evolueze într-o direcție nu tocmai corectă. Ți se pare normal ca tu să stai acasă și să suferi, in timp ce iubitul/a iese la cafea cu alt/ă bărbat/femeie și se plânge de relația voastră? Ai trece peste asta? Evident, răspunsul depinde mult și de context. Dar multe cupluri nu merg mai departe dacă unul dintre parteneri a ajuns să facă asta. Celălalt se poate simți trădat, nu crezi?

Dacă vrei să trăiești până la adânci bătrâneți în compania omului care îți este alături acum, trebuie să găsești un echilibru și să alegi întotdeauna cele mai bune soluții pentru dificultățile pe care le întâmpinați. Gesturile extreme sunt un pericol pentru iubirea voastră, căci pot distruge într-o secundă tot ce ați clădit în zile, săptămâni, luni sau ani.

Află: Ce trebuie să faci atunci când cei mai dragi oameni te trădează

Surse foto: Freepik, Freepik

Surse articol: CluberLovebondingsMarriage

Articolul urmator
Sfatul specialistului: cum îți dai seama că ești într-o relație unilaterală
Sfatul specialistului: cum îți dai seama că ești într-o relație unilaterală
Sunteti meniti sa ramaneti impreuna?
Incepe quiz
Sunteti meniti sa ramaneti impreuna?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.