Un cuplu se căsătorește la 8 ani după ce s-a cunoscut la un spital unde amândoi au primit transplanturi de inimă în aceeași zi

Un cuplu se căsătorește la 8 ani după ce s-a cunoscut la un spital unde amândoi au primit transplanturi de inimă în aceeași zi

Lorena Pintilie

Oamenii își găsesc dragostea în cele mai neașteptate momente. Unii își întâlnesc sufletul pereche în cadrul unei întâlniri sociale, alții în timpul concediului sau la o petrecere cu prietenii, mulți dau peste iubirea adevărată în ipostaze cotidiene, când merg la cafea, când ies de la facultate sau când se angajează. Dar dragostea, așa imprevizibilă cum o știm cu toții „lovește” și în cele mai neașteptate momente. Așa începe povestea de dragoste a doi tineri care s-au cunoscut la spital. Povestea lor este o mărturie vie a puterii speranței și a modurilor neașteptate în care dragostea te poate găsi.

Viețile lui Taylor Givens și Collin Kobelja au luat o întorsătură drastică, după ce ambii au fost diagnosticați cu afecțiuni cardiace grave în primii ani ai tinereții. Taylor era studentă când a început să se simtă rău, aflând ulterior că se confruntă cu o problemă gravă de sănătate. Collin, în schimb, a avut ghinionul de a se naște cu o malformație congenitală, din cauza căreia a fost nevoit să treacă prin numeroase operații și, într-un final, printr-un transplant de inimă.

Dar, cum în fiecare tragedie există și o urmă de speranță, cei doi au primit cel mai frumos cadou de la viață atunci când se așteptau mai puțin. Printre zeci de vizite la medici și un diagnostic tulburător, au găsit dragostea adevărată. Experiențele traumatizante i-au ajutat să construiască o relație consolidată pe o iubire puternică, greu de străpuns.

Un bărbat își sacrifică cariera pentru a avea grijă de soția aflată de ani de zile în stare vegetativă

Au găsit iubirea în cel mai neobișnuit loc

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collin Kobelja (@collink_88)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by taylor givens kobelja (@taylorkobelja)

Povestea extraordinară a celor doi tineri începe în cea mai grea zi a existenței lor. Atât Taylor cât și Collin au primit un transplant de inimă în aceeași zi. Cei doi au fost operați la același spital, la câteva ore distanță unul de celălalt. În timp ce tânăra trecea prin momente grele și pline de emoții, fiind primul ei transplant, Collin se afla deja la al doilea, având „experiență” în lupta pentru viață.

În urma operației, cei doi au fost duși în aceeași cameră de recuperare, paturile lor fiind așezate unul lângă celălalt. Însă, „nu a existat nicio scânteie la început”, spune Taylor, „eram amândoi plini de durere. Ne temeam pentru viața noastră, iar ceea ce se afla în jurul nostru era cea mai mică problemă. Ne concentram pe propriile nevoi, fără să fim atenți la cei de lângă noi”, mai spune ea. Dar, chiar și așa, viața avea un alt plan pregătit pentru ei. La cinci ani după transplanturile reușite, drumurile li s-au intersectat din nou. Urmau să se întâlnească cu medicii cărora le datorau viața, pentru un control de rutină.

Au simțit o conexiune chiar de la bun început

Imediat după ce s-au revăzut în sala de așteptare a spitalului, Collin a simțit nevoia să o contacteze pe Taylor. Așa că, fără să stea pe gânduri, a sunat-o și a invitat-o la cină. A fost o adevărată binecuvântare pentru amândoi, spun tinerii, căci după cinci ani de griji constante și vizite infinite la spital, aveau ocazia să se concentreze și pe ceea ce se întâmpla în afara lumii lor restrânse. După cum era de așteptat, cei doi au experimentat o conexiune instantă încă de la prima întâlnire, realizând că au mult mai multe în comun față de istoricul lor medical.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collin Kobelja (@collink_88)

A fost drăguț pentru că a trebuit să ne luăm medicamentele în același timp, același medicament”, își amintește tânăra. „Cu siguranță, faptul că înțelegea perfect prin ce trec m-a făcut să îl plac și mai mult”, a mai spus ea.

Cuplul se mândrește că legătura lor este unică și extrem de puternică „nu doar pentru că avem același istoric medical, ci pentru că ne sprijinim și ne ajutăm indiferent de situație”, a mai adăugat femeia. „A fost minunat să începi să te întâlnești cu cineva căruia nu trebuie să-i explici nimic”, a explicat Taylor, „Poți pur și simplu să-ți trăiești viața într-un mod normal”.

A plănuit toată viața nunta cu iubita lui, dar după cinci zile de când au reușit să spună "DA" bărbatul a început pregătirile pentru înmormântare

Uniți la bine și la rău

Acum, uitându-se în urmă, cei doi cred că au fost meniți să fie împreună. Pe lângă problemele lor cardiace, împărtășesc o dragoste imensă pentru lectură și jocuri video, Collin fiind artistic și optimist, iar Taylor analitică și pragmatică. Atunci când doi oameni își găsesc perechea perfectă, nimic nu se poate interpune între ei. Și pentru că sufletele pereche sunt făcute să rămână împreună, tinerii au ales să se căsătorească după câțiva ani buni de relație, spunând „Da!” în fața altarului în 2019. „Amândoi am trecut, în esență, prin una dintre cele mai rele experiențe prin care poți trece în viață”, spune Collin. „Acum, viața ne poate 'arunca' orice în față, căci suntem siguri că ne vom descurca”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collin Kobelja (@collink_88)

Chiar dacă problemele de sănătate continuă să apară, cuplul a rămas optimist și se susține în continuare orice ar fi. În prezent, Collin a trecut de cel de-al patrulea transplant de inimă, în vara anului 2022, iar Taylor se află în remisie din cauza unui limfom. „Nu mă mai tem de foarte multe lucruri pentru că îl am alături de mine”, spune femeia despre soțul ei.

Provocările medicale nu au dispărut nici acum, însă cuplul se bucură în continuare de cele mai mici și frumoase detalii ale vieții trăite în doi, considerând că „orice zi poate fi ultima”, iar acest lucru le dă un impuls zilnic de a fi optimiști. Devotamentul lor este de neclintit chiar și după zeci de piedici, iar dragostea lor este exemplul perfect că orice s-ar întâmpla, dacă ai persoana potrivită lângă tine, vei trece peste.

Surse foto: Instagram - Taylor Givens Kobelja (taylorkobelja)Collin Kobelja (collink_88)

Surse articol: Bright Side 

Articolul urmator
Ce să îl întrebi, neapărat, înainte să ieși la întâlnire cu el
Ce să îl întrebi, neapărat, înainte să ieși la întâlnire cu el
Unde vei ajunge dupa moarte?
Incepe quiz
Unde vei ajunge dupa moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.