Învață să iubești să petreci timpul doar tu cu tine!

Învață să iubești să petreci timpul doar tu cu tine!

Redactor Divahair.ro

Te sperie gândul că ai putea rămâne prea mult timp singur/ă? Asta înseamnă că nu cunoști încă beneficiile acestei binecuvântări. Da, am folosit cuvântul „binecuvântare” pentru ceva ce poate acum ți se pare un coșmar. Dar după ce vei citi rândurile de mai jos, vei înțelege de ce este chiar foarte bine să stai uneori doar tu cu tine și cu gândurile tale.

Ți-e frică de singurătate dacă nu te cunoști suficient sau dacă ești dependent/ă de prezența altor oameni. Acesta este un semn care indică nevoia unei schimbări pe care trebuie să o faci imediat. De ce? Pentru că este absolut esențial să te iubești, să te apreciezi și să te respecți! Uite ce poți face dacă ți-e greu să te bucuri de propria companie:

Îmbrățișează solitudinea
Nu-ți face griji! Solitudinea chiar nu este sinonimă cu singurătatea. Este vorba de alegerea de a te retrage uneori departe de mulțime, așa că nu are nicio legătură cu momentele în care toți te-au părăsit. Iar oamenii care te iubesc vor rămâne disponibili chiar dacă lipsești câteva momente de lângă ei. Gândește-te că în compania lor nu poți face absolut tot ce îți trece prin cap și că anumite clipe de intimitate ți-ar face foarte bine.
Dacă te-ai obișnuit să fii însoțit/ă în fiecare secundă a vieții tale, îți va fi greu să te desprinzi de ceilalți, dar merită să încerci. Vei vedea beneficiile în scurtă vreme și vei regreta că nu ai descoperit mai devreme cât de bine îți face o cafea savurată în liniște sau o discuție cu sinele tău interior.

Femeie care stă pe balcon și își savurează cafeaua la aer curat, în timp ce ține o pătură gri pe umăr.

Găsește activitățile care îți plac
Nu știi cum să te acomodezi mai ușor în starea de solitudine? Să știi că nu este așa complicat pe cât pare. Dacă identifici activitățile care îți plac, vei putea să te bucuri de propria companie. Vei evolua pe cont propriu, fiindcă îți vei permite să afli lucruri noi prin descoperire. Și ar trebui să privești situația și din altă perspectivă - dacă nu stai tot timpul lângă altcineva, te poți bucura doar tu de atenția celor din jur. Vei fi numai tu în lumina reflectoarelor și persoanele importante vor putea să te observe mai ușor.

Bucură-te de prezent
O să înțelegi cât de mult contezi când îți vei da voie să simți bucuria prezentului. Dacă trăiești fiecare clipă din plin, vei reuși să te descoperi și să vezi care sunt reacțiile tale în diverse situații. În acest mod, te vei conecta cu propria persoană și nu te va mai speria lipsa celor dragi. Nu trebuie să te gândești mereu la problemele altora, mai ales că ai dreptul de a alege să te axezi mai mult pe tine.

Conectează-te cu apropiații
A fi singur/ă nu înseamnă a fi complet izolat/ă. Dacă înțelegi diferența, viața ta se va schimba imediat. Poți vorbi cu prietenii și cu familia de la distanță, prin intermediul apelurilor telefonice sau prin intermediul mesajelor scrise. Este plăcut să îmbini timpul petrecut în singurătate cu timpul în care te asiguri că apropiații tăi sunt bine. Așa îți vei da seama pentru cine îți faci griji și care sunt oamenii de care îți este cel mai dor. În timp, îi vei suna doar pe aceia care contează cu adevărat. Este vorba de conexiunea aceea care poate rezista dincolo de timp și distanță.

Ai mai multă grijă de tine
Îngrijirea de sine este foarte importantă în procesul de acomodare cu propria persoană. Trebuie să te ocupi atât de sănătatea mentală, cât și de cea fizică. Nu uita de clasicul citat „minte sănătoasă în corp sănătos”! Dacă te simți bine în pielea ta și privitul în oglindă îți dă un plus de încredere, atunci poți spune că ai reușit să te accepți și să te iubești. Și de aici până la a te simți perfect în solitudine mai este doar un pas.

Merită să faci schimbarea aceasta, mai ales dacă simți că îți lipsește ceva. Există posibilitatea să nu te simți prea bine, chiar dacă ești mereu înconjurat/ă de cei dragi. Care să fie motivul? Tocmai lipsa iubirii de sine. După ce o vei dobândi prin mijloacele enumerate mai sus, nu va mai conta dacă ești singur/ă sau însoțit/ă. Vei învăța să găsești un echilibru între momentele în care stai doar tu cu tine și cele în care te întâlnești cu omenii pe care îi iubești. Ce zici? Ești gata să îmbrățișezi schimbarea?

Acest articol este o adaptare a celui publicat pe Collective.

Citește și: Măcar de data aceasta, fă ceea ce îți dorești, nu ceea ce așteaptă alți oameni de la tine

Surse foto: iStock, Freepik

Surse articol: Collective

Articolul urmator
Cea mai bună formă de răzbunare este faptul că-ți vezi de viață și regăsești fericirea
Cea mai bună formă de răzbunare este faptul că-ți vezi de viață și regăsești fericirea
Ce iubesti la un barbat?
Incepe quiz
Ce iubesti la un barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.