Trei semne care îți arată că ești o femeie extrem de puternică, deși tu poate nici măcar n-ai habar de asta

Trei semne care îți arată că ești o femeie extrem de puternică, deși tu poate nici măcar n-ai habar de asta

Lorena Pintilie

Unii ar spune că a fi puternică înseamnă să fii sinceră mai întâi cu tine și apoi cu cei din jur, să oferi fără să aștepți ceva la schimb, să exprimi cu voce tare ceea ce simți și să începi să îți permiți să te bucuri de notorietate atunci când ai exagerat cu modestia.

Însă a fi cu adevărat puternică înseamnă mult mai mult de atât. Haide să vedem care sunt cele mai importante trei semne care demonstrează că ești o femeie extraordinar de puternică, deși poate nici nu știai acest lucru.

De-a lungul istoriei, femeile s-au confruntat cu o groază de prejudecăți, discriminare și dezavantaje. Bărbații încă se bucură de privilegii pe care femeile nu le posedă, cum ar fi cele economice, profesionale și chiar și sociale (din foarte multe puncte de vedere).

Există, de asemenea, presiuni sociale și culturale menite „să limiteze” rolul femeii în societate. Și, de cele mai multe ori, aceste limitări sunt definite de alții, nu de tine însăți. Din nefericire, deoarece atât de multe dintre aceste tradiții și structuri sunt încă vii în societate, s-ar putea să fii nevoită să te confrunți cu anumite presiuni care te obligă să te conformezi cu standarde și roluri care, poate, nu ți se potrivesc.

Ce trebuie să faci acum pentru a te vindeca de trauma timpurie

Să devii o femeie mai puternică înseamnă să știi cine ești cu adevărat, cine vrei să fii și să îți dezvolți instrumentele necesare pentru a face față unei lumi care nu este întotdeauna prietenoasă cu tine.

Trei semne care îți arată cât de puternică ești

1. Ai renunțat la „mentalitatea de turmă” și te bazezi pe propriile convingeri și valori.

Când ești o persoană puternică din punct de vedere psihologic, știi care îți sunt convingerile și nu te chinui să le schimbi după placul celorlalți. Îți alegi convingerile. Încetezi să mai gândești la fel ca cei din jur, mânată de mentalitatea de turmă, doar de dragul de a te integra într-un grup.

Realizezi că nu e bine pentru tine să îți schimbi constant părerile doar pentru a nu fi diferită. Și îți convine acest lucru. Simți dintr-o dată că ai putere asupra vieții tale, că ai libertate și independență totală față de orice și oricine. Trăiești liniștită, convinsă că ai ales ce e mai bine pentru tine, fără să fii influențată de societate, iar asta te mulțumește. În sfârșit nu te mai simți străină în propria minte pentru că ți-ai clădit caracterul pe o bază de credințe și valori pe care nimeni nu ți le poate schimba.

Femeile puternice se pot adapta rapid oricărei situații, dar fără să își calce pe propriile păreri și principii. SUnt suficient de inteligente încât să își dea seama că lucrurile se schimbă, evoluează și că e nevoie ca și ele să procedeze aidoma. Însă nu o fac din dorința de a se integra, ci din dorința să meargă mai departe, să construiască și să inoveze.

Când ești o persoană puternică din punct de vedere psihologic, îți înfrunți toate slăbiciunile mentale și îți reprogramezi creierul.

Acest lucru nu înseamnă deloc că astfel de persoane sunt lipsite de scrupule. Dimpotrivă, persoanele puternice din punct de vedere psihologic au o moralitate ieșită din comun și valori de viață solide, cum explicam și anterior. Cu toate acestea, în loc de atitudini limitative, ele preferă atitudinea practică.

2. Nu te mai atașezi așa de tare de relațiile care iau sfârșit

Multe dintre femeile puternice din punct de vedere psihologic au fost nevoite să o ia de la capăt după o despărțire cruntă. Au trebuit să se ridice singure și să meargă înainte ca și cum viața pe care au dus-o înainte nu ar fi contat. Dar, chiar dacă le-a fost greu, au învățat atunci că nu e bine să „bagi mâna în foc” pentru absolut nimeni. Au descoperit că, într-o lume în schimbare, totul este efemer.

Când vine vorba de relații, femeile care și-au găsit puterea și au control asupra vieții lor știu că nu e necesar să depună prea mult efort sau să „facă drame” dacă ceva nu funcționează. De ce? Pentru că sunt conștiente că relațiile sunt ca orice altceva din viață: se nasc, se dezvoltă și apoi pier. În loc să se bucure de destinație, se bucură de călătorie, căci la urma urmei despre asta este vorba.

6 întrebări esențiale pe care ar trebui să ți le adresezi la fiecare început de lună

Orice relație, fie ea de prietenie sau de dragoste, poate sfârși din varii motive, cum ar fi:

  • Pentru că una dintre persoane își schimbă reședința;
  • Pentru că una dintre persoane și-a găsit alte interese;
  • Pentru că pur și simplu nu se mai regăsesc în relația în care se află;
  • Pentru că una dintre persoane decide să își schimbe total viața.

Dar, pentru femeile inteligente și împuternicite, toate acestea sunt doar detalii. Ele sunt fericite că au avut ce învăța din parteneriatul respectiv, chiar daca s-a încheiat. Ele îmbrățișează schimbarea și își trăiesc viața cu ușile deschise, permițând oamenilor să vină și să plece.

3. Ai constatat că interacțiunile sociale sunt similare cu vânzările

Ai realizat, poate recent sau poate acum ceva timp, că interacțiunile dintre oameni sunt asemănătoare cu jocurile online. Și ai descoperit că și tu știi cum să le joci astfel încât să câștigi. Sau am mai putea spune că relațiile interumane funcționează precum vânzările. Sigur știi la ce ne referim. Chiar și cele care sunt numite „sănătoase” se construiesc aproape la fel.

De pildă: în vânzări, schimbi valoarea bunurilor sau a serviciilor pentru o sumă mai mare sau mai mică de bani. Pe când, într-o relație, schimbi prietenia, cooperarea, loialitatea, dragostea, etc., pentru satisfacerea nevoilor tale: siguranță, recunoaștere, atenție, timp de calitate, etc.

Femeile puternice știu foarte bine că orice relație este, de fapt, un schimb tactic, dar echivalent, care convine tuturor participanților. Cu toate acestea, dacă în marketing un furnizor livrează un produs sau un serviciu, iar cumpărătorul nu plătește, este sesizat un furt. La fel funcționează și interacțiunile sociale: dacă o persoană își dăruiește dragostea, prietenia, angajamentul, iar cealaltă doar ia și folosește toate acestea, fără să dea nimic în schimb, atunci și acest comportament este tot un furt.

Practic, atunci când ești stăpână pe sine înțelegi cât de valoroasă este reciprocitatea. Dacă nu o primești din partea oamenilor cu care interacționezi, îți poți da seama aproape imediat că relația respectivă nu este una sănătoasă, ci mai degrabă e imposibilă.

Nu e ușor să fii femeie, și cu atât mai mult una puternică într-o lume dominată de stereotipuri și prejudecăți. Dar odată ce ești stăpână pe viața ta, toate acestea ți se vor părea „mizilicuri” pe care nu merită să le iei în seamă.

Surse foto: Freepik 

Surse articol: Cluber, Wikihow

Articolul urmator
7 afirmatii puternice pe care sa le rostesti pentru a-ti imbunatati viata in 2024
7 afirmatii puternice pe care sa le rostesti pentru a-ti imbunatati viata in 2024
Esti o femeie puternica?
Incepe quiz
Esti o femeie puternica?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.