Vindecă acele părți din tine care te-au făcut să crezi că nu meriți ce e mai bun în viață

Vindecă acele părți din tine care te-au făcut să crezi că nu meriți ce e mai bun în viață

Lorena Pintilie

Valorile, principiile și convingerile noastre sunt cele care ne dictează viața. Ele reflectă cine suntem cu adevărat și care sunt scopurile noastre și metodele prin care să le atingem, de asemenea. Practic, orice om își definește existența în funcție de aceste valori.

Ce trebuie să știi tu, ca individ singular, este că felul în care te raportezi la propria persoană îți poate schimba radical viziunea asupra lumii și, implicit, parcursul existenței. Dacă pornești cu gânduri negative despre propria ființă, atunci lucrurile se vor așeza astfel pe calea pe care vrei să o urmezi. Așa că, învață împreună cu noi cum să scapi de negativism și să îți vindeci rănile pe care singur/ă ți le-ai cauzat, pentru a te bucura cu adevărat de viață.

Vindecă-ți mintea!

Începe prin a-ți vindeca mintea. Caută înăuntrul tău toate gândurile negative și convingerile care te limitează, înțelege-le pe deplin și luptă pentru a le diminua sau chiar șterge cu totul. Regândește-ți traseul în viață, aducând pace atât în poveștile care s-au încheiat prost, cât și în cele care nu au avut un „sfârșit”, indiferent că vorbim de viața personală sau profesională. Sapă adânc, cât de adânc poți, până dai peste sursa problemelor și fă-ți un plan pentru a le rezolva. De ce? Pentru că mintea este principala unealtă de care te folosești pentru a călători prin existența ta și trebuie să fie antrenată.

Răscolește din nou și din nou până realizezi că singur/ă ți-ai pus piedici. Trebuie să fii perseverent/ă pentru a modela drumul pe care vrei să îl urmezi. Doar cu ajutorul unei minți limpezi și a unei gândiri perspicace poți ajunge acolo unde ți-ai propus. Călăuzește-ți mintea pe poteca cea mai potrivită astfel încât să nu se abată înspre locurile care emană negativitate, frică, pierdere, eșec și respingere. Așadar, vindecă-ți mai întâi mintea pentru că ea te poate ajuta să treci peste toate obstacolele și te va împinge să trăiești viața cu propriile reguli.

Vindecă-ți inima!

7 semne clare că sufletul tău este epuizat

Continuă prin a-ți vindeca inima! Treci peste traumele din trecut, toate acele amintiri care și-au pus amprenta asupra felului tău de a fi încă din copilărie. Dă-ți încredere, ție și inimii tale, și alină durerea acumulată de-a lungul vremii. Nu este ușor să faci ca durerea și tristețea să dispară, mai ales atunci când te lovești constant de tipare similare care trezesc în tine ce e mai rău. Însă, aici intervine munca (grea) pe care trebuie să o depui pentru a te detașa de ele. Vei fi nevoit/ă să depui mult efort și să lucrezi constant și perseverent pentru a „te repara”. Practic, trebuie să înveți că neîncrederea cu care ai pornit acum mult timp se datorează unor nesiguranțe alimentate de cei cu care te-ai înconjurat la un moment dat. Dacă e nevoie, taie de pe listă oamenii toxici care au contribuit la sedimentarea fricilor în interiorul tău și dă-i timp inimii să se vindece de una singură, departe de ei.

Învață din tot și din toate pentru a te asigura că nu vei mai retrăi din nou episoadele chinuitoare. Nu uita că la finalul zilei te ai doar pe tine, deci nu ezita și începe chiar de acum să ai mai multă grijă de propria ființă.

Învață să îmbrățișezi noile posibilități și scapă de negativism!

Vocea ta contează și trebuie auzită!

Rescrie povestea de „dragoste” dintre tine și eul tău. Uită de cei care te-au făcut să te simți inferior/inferioară și care te-au adus la tăcere fără ca măcar să asculte ceea ce ai de spus.  Învață să lupți pentru ideile tale și să vorbești tare și răspicat în numele propriilor convingeri. Nu mai contează persoanele care te-au făcut să crezi că nu ești suficient de bun/ă, iartă-i pentru că ți-au greșit și treci peste durerea provocată. Refuzând să te mai lași definit/ă de părerea lor despre tine, vei reuși să îți cunoști adevărata valoare și te vei iubi din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Înconjoară-te de oameni care pun preț pe părerile tale și care te susțin continuu, încercând să te împingă în direcția cea bună. Oferă-ți compasiune și respect! Ai grijă de corpul, sufletul și mintea ta și hrănește-le cu informații pozitive, energii binefăcătoare și cuvinte de laudă.

Vindecă părțile din tine care te-au făcut să crezi că nu meriți ce e mai bun în viață!

Într-un final, vindecă părțile din tine care te-au făcut să crezi că nu meriți ce e mai bun în viață, căci toate acele părți erau alcătuite din credințe, convingeri și valori false, insuflate de alții. Au avut și ele scopul lor, căci te-au făcut mai puternic/ă, ți-au oferit lecții valoroase și te-au clădit ca om. Însă nu trebuie să le oferi mai multă atenție decât trebuie. Schimbă-ți atitudinea față de negativitate și învață să o accepți ca lecție, dar nu ca stil de viață. Vei descoperi că ai forța incredibilă de a-ți reevalua și reconstitui existența pe baza unor energii benefice. Dă-le credibilitate acelor părți care te susțin, te încurajează și îți șoptesc necontenit că ești suficient/ă, că meriți tot ce e mai bun și mai frumos, chiar dacă la început te îndoiai.

Nu uita! Ești suficient de bun/ă, mereu ai fost și așa vei rămâne!

Surse foto: Freepik 

Surse articol: Thought Catalog 

Articolul urmator
Cea mai bună formă de răzbunare este faptul că-ți vezi de viață și regăsești fericirea
Cea mai bună formă de răzbunare este faptul că-ți vezi de viață și regăsești fericirea
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?
Incepe quiz
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.