5 aplicații pentru alergat care te vor ajuta să fii în formă

5 aplicații pentru alergat care te vor ajuta să fii în formă

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Senzorii încorporați ai smartphone-ului îl transformă pe acesta într-o platformă excelentă pentru o varietate de aplicații pentru alergat, care îți pot urmări viteza, distanța parcursă și caloriile arse în timp ce cartografiază chiar și traseul. Totuși, verifică dacă aceste date sunt stocate undeva, în cazul în care ești preocupată de politicile de confidențialitate!

Rezultatele obținute devin și mai precise atunci când asociezi aplicația pe care ai decis să o folosești cu un tracker de alergare sau cu un smartwatch destinat. De la aplicații de antrenament high-end cu planuri dedicate de antrenament până la aplicații interactive distractive, pornește pe traseu și concentrează-te pe pe obiectivele tale de fitness, folosind una dintre cele mai bune aplicații care rulează în prezent pentru dispozitive Android și iOS.

Runkeeper (Android, iOS: gratis)

De ani întregi un favorit în rândul alergătorilor, Runkeeper (disponibil gratis atât pe Android, cât și pe iOS) folosește GPS-ul telefonului tău pentru a-ți urmări activitățile care implică alergat, ciclism, drumeții și altele.

Runkeeper

Sursa foto: Pinterest

Aplicația înregistrează ritmul, distanța, timpul total de activități sportive, caloriile arse și alte valori utile și vine cu o varietate de planuri de antrenament, completate cu mementouri și provocări interactive. Utilizatorii pot acționa independent sau pot descărca și urma traseele populare de alergat ale Runkeeper. Îți poți măsura istoricul progresului și al antrenamentului. Îți poți sincroniza aplicația cu numeroase alte aplicații și servicii și poți primi rapoarte detaliate despre activitatea înregistrată. Aplicația funcționează, de asemenea, împreună cu o varietate de smartwatch-uri și dispozitive de fitness, inclusiv Apple Watch și Android Wear.

Strava Alergat și Ciclism (Android, iOS: gratis)

Strava Alergare și Ciclism (disponibilă pe Android și iOS) adaugă unele caracteristici destul de competitive și interactive rețetei unei aplicații de alergat obișnuite, axându-se în același timp și pe interacțiunea socială.

Sursa foto: Pinterest

Aplicația înregistrează viteza de alergare, distanța parcursă, timpul și traseul efectuat atât pentru măsurători utile ție mai târziu și combină toate aceste rezultate obținute în clasamente și setează provocări pe măsură ce te întreci cu prietenii tăi alergători care folosesc și ei aplicația. Strava poate fi conectată la o varietate de trackere care rulează pe lângă deja clasicele Android Wear și Apple Watch. (Sfat: asigură-te că renunți la înregistrarea locației dacă se întâmplă să te afli în apropierea unor zone restricționate.)

Pacer (Android, iOS: gratis)

Pacer (Android, iOS) este un pedometru all-in-one și un tracker de fitness care profită de senzorii încorporați ai telefonului pentru a-ți înregistra pașii, timpii de mers și de alergat. Partea bună? Pacer funcționează într-o interfață care rulează numai în background, fără a interfera cu alte aplicații active.

Sursa foto: Pinterest

Utilizatorii își pot urmări istoricul activității și obișnuințele, pot vizualiza rutele, pot crea obiective personalizate de fitness și pot participa la provocări și grupuri motivaționale pentru a adăuga un cadru social activităților sportive întreprinse. Aplicația lucrează bine și în combinație cu alte huburi de fitness, precum Apple Health, MyFitnessPal și Fitbit, permițându-ți să sincronizezi datele de pe Pacer cu alte aplicații de fitness. Toate acestea vin într-un pachet gratuit, deși abonații premium beneficiază de funcții suplimentare, cum ar fi antrenamente ghidate și programe de scădere în greutate.

Run with Map My Run (Android, iOS: gratis)

Run with Map My Run este aplicația de alergat creată de Map My, care folosește GPS-ul și alți senzori preinstalați ai telefonului pentru a urmări și a schimba cursul, timpul, viteza și distanța totală parcursă.

Run with Map My Run

Sursa foto: Pinterest

Aplicația afișează atât statisticile tale în timp real, cât și totalul final. Funcțiile suplimentare utile includ suport pentru o varietate de trackere de fitness și senzori de ritm cardiac, suport pentru Android Wear și urmărirea programului de nutriție al utilizatorului. Un abonament premium oferă antrenament vocal și partajarea locației și elimină reclamele care apar fix când îți este lumea mai dragă.

Runtastic (Android, iOS: gratis)

Runtastic (Android, iOS) utilizează GPS-ul telefonului pentru a urmări și a cartografia sesiunea ta de alergare, timpul de monitorizare, viteza și distanța și pentru a-ți planifica traseul în timp real.

Sursa foto: Pinterest

Un jurnal de exerciții personale ține evidența valorilor tale de funcționare și poți vizualiza rute într-o interfață de tipul Google Earth – sună bine, nu? Un tablou de bord configurabil, grafice mai mult decât detaliate ale informațiilor despre sesiunea ta de alergat, partajarea progreselor pe rețelele sociale și numeroase programe de antrenament completează această aplicație extrem de populară și foarte bine pusă la punct. Nu este de mirare că tot mai multă lume descarcă această aplicație! 

Alege-ți aplicația potrivită de alergat și treci la treabă! Nu mai ai nicio scuză pentru care să amâni sesiunile acelea de alergat pe care tot promiți că le începi de luni.

Fesieri Picioare

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Pilates: beneficii și idei de exerciții
Pilates: beneficii și idei de exerciții
Ce formă geometrică are sufletul tău?
Incepe quiz
Ce formă geometrică are sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.