Exerciţiul care îți aspiră burta!

Exerciţiul care îți aspiră burta!

Redactor Andreea Baluteanu

Ne aşteaptă vremuri „grele”: în următoarea perioadă vom mânca pe săturate, dar ne aşteptăm să arătăm de milioane! Prin urmare, exerciţiile care ne promit un abdomen plat, fără pic de grăsime, sunt cel mai hot subiect actual!

Uită de griji! De acum încolo, te vei putea înfrupta din toate felurile de mâncare delicioase de pe masa de sărbători, fără niciun strop de vină, pentru că noi am descoperit un exerciţiu care pur şi simplu îţi aspiră burta! Sună incredibil? Vei vedea în rândurile de mai jos că este cât se poate de adevărat!

Exerciţiul simplu care îţi oferă o talie de model

De acum încolo, vei avea ceva în comun cu fotomodelele Victoria’s Secret şi, da, ne referim la cel mai important atu fizic al lor: este vorba despre abdomenul plat. Dacă îţi vom spune şi că exerciţiul identificat de noi este simplu, nu presupune niciun accesoriu sau aparat de fitness şi poate fi executat în intimitatea propriei case, suntem sigure că ai ajunge la aceeaşi părere: e un adevărat miracol!

Nu te mai ţinem în suspans: este vorba despre aspirarea abdomenului. Nu da buzna în dulap pentru a-ţi lua în primire aparatul electrocasnic: îţi recomandăm doar tehnicile asemănătoare acestuia.

Rămâne la alegerea ta dacă vei executa exerciţiul care îţi aspiră grăsimea în şezut, întinsă pe spate pe salteaua de fitness sau în picioare: pur şi simplu optează pentru acea poziţie care te face să te simţi cel mai confortabil. Singura restricţie ataşată acestui supertruc de fitness este să nu mănânci şi să nu bei nimic cel puţin cu o oră înainte de exerciţiul salvator al siluetei tale.

Iată ce trebuie să faci: inspiră aer adânc în piept, timp de cinci secunde, apoi trage-ţi abdomenul către spate (cu aceeaşi mişcare cu care îţi „sugi burta” ca să arăţi bine în costumul de baie), expirând uşor. Menţine această poziţie timp de 3-5 secunde, apoi eliberează şi respiră din nou normal, înainte de a repeta. Exerciţiul poate fi executat de câte ori doreşti pe parcursul zilei, ţinând însă cont de interdicţia noastră de a consuma alimente sau băuturi.

De ce funcţionează, când e atât de simplu, te poţi întreba? Exerciţiul care aspiră burta lucrează muşchii abdominali transversali, situaţi în partea anterioară a peretelui abdominal, o parte extrem de importantă a core-ului (nucleu, miez, secţiune a corpului cu rol central în fitness). Amintim că este una dintre tehnicile de bodybuilding preferate de Arnold Schwarzenneger în tinereţe, deci nu are cum să nu lucreze şi în favoarea ta.

Nu numai tipii cu trup de zeu sunt însă adepţii exerciţiului de aspirare a grăsimii abdominale, ci şi practicanţii de yoga. Purtând numele de Uddiyana Bandha, tehnica pe care ţi-am detaliat-o mai sus acţionează asupra uneia dintre cele 7 chakre ale corpului omenesc (cercuri de energie din trup în medicina indiană), Manipura, situată în spatele buricului. Fiind vorba despre yoga, nu mai vorbim aici doar de beneficii fizice, ci şi de avantaje psihologice şi emoţionale: vei avea o minte mai clară şi o vitalitate de zile mari. Digestia şi sistemul circulator vor funcţiona brici şi, pe lângă talia trasă printr-un inel, vei beneficia şi de claritate, încredere în tine şi înţelepciune. I te mai poţi opune?

Mai jos, îţi oferim şi un filmuleţ care îţi va arăta în detaliu cum se execută acest exerciţiu: acum, nu mai ai niciun motiv să nu îl încerci!

Noi suntem convinse să încercăm exerciţiul care aspiră grăsimea! Tu ce părere ai?

Abdomen
Testul Infernului îţi spune care îţi sunt păcatele
Incepe quiz
Testul Infernului îţi spune care îţi sunt păcatele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.