13 beneficii pe termen lung pe care exfolierea le are asupra pielii tale

13 beneficii pe termen lung pe care exfolierea le are asupra pielii tale
Redactor Andreea Baluteanu
Marţi, 15.02.2022

Cu siguranță ai auzit și tu cel puțin un guru al frumuseții afirmând tare și răspicat că exfolierea i-a adus pielea desăvârșită cu care se mândrea. Poate ai crezut că este o exagerare, dar, deși e evident adevărat că majoritatea influencerilor au parte de procedee cosmetice scumpe, acest lucru nu minimizează câtuși de puțin valoarea, importanța și beneficiile exfolierii.

Azi îți povestim nu despre efectele pasagere, ci despre beneficiile pe termen lung ale exfolierii. Vezi de ce și-a căpătat reputația de gest de frumusețe cu capacitatea de a întineri în chip incredibil.

La ce e bună exfolierea? 13 efecte pozitive resimțite pe termen lung

Exfolierea presupune îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și a depozitelor de piele uscată. Dar nu comite greșeala de a considera că acest procedeu se adresează numai femeilor care suferă din cauza deshidratării. Dimpotrivă, exfolierea nu numai că se adresează tuturor tipurilor de ten, dar e chiar recomandată, inclusiv celui sensibil în condițiile potrivite.

fata care isi exfoliaza pielea folosind o manusa

Există două tipuri de exfoliere: cea fizică sau mecanică și cea chimică. Prima se realizează prin intermediul particulelor abrazive conținute de produsele cosmetice sau prin intermediul unor accesorii cu suprafață mai aspră sau poroasă, precum bureții sau mănușile. De partea cealaltă, exfolierea chimică are loc prin slăbirea și „spargerea” legăturilor dintre celulele moarte, realizată de acizi sau de enzime din fructe.

Ambele tipuri de exfoliere au aceleași beneficii pe termen scurt și lung, diferența fiind că exfolierea mecanică sau fizică acționează la suprafață și e mai blândă cu pielea, iar cea chimică în profunzime.

Îți spunem mai jos care sunt super efectele exfolierii!

Îmbunătățește strălucirea tenului. Imediat după ce îți exfoliezi pielea vei constata că tenul e mai luminos, dar vestea bună este că aspectul radios se păstrează pe termen lung. Și e de înțeles de ce, dat fiind faptul că înlăturând celulele moarte revelezi o piele nou-nouță.

Deblochează porii. Atunci când bieții pori sunt asfixiați cu piele uscată sau celule moarte, iar dermul își face datoria și secretă uleiuri, acestea din urmă nu mai au cum să iasă la suprafață pielii și astfel conturează „scenariul” ideal pentru apariția coșurilor și punctelor negre. Curățând pielea, practic previi blocarea porilor.

Previne acneea. Atunci când deblochezi porii, previi și apariția acneei. Însă dermatologii te sfătuiesc să ai mare grijă la acest procedeu, mai ales dacă tenul tău e iritat și predispus la acnee. Alege exfolianți blânzi și sub nicio formă cu freca cu agresivitate, văzând tot procedeul ca pe o luptă contra coșurilor: e mai degrabă un război purtat cu pielea ta.

Susține penetrarea în profunzime a celorlalte produse cosmetice. Să presupunem că îți cumperi un serum care a costat o avere și îl așterni pe un ten uscat, cu pori, riduri și celule moarte. Ce ai putea cere acestui produs, oricât de scump ar fi? Atunci când tenul e exfoliat, neted și curățat, serumurile, esențele sau cremele pot pătrunde în profunzime. Iar efectele se vor vedea!

Uniformizează și netezește tenul. Te confrunți cu hiperpigmentare, cu pete maronii sau cu cicatrice de la acnee? Atunci ai nevoie ca de aer de o repriză de exfoliere. Atunci când persiști cu o rutină dedicată, poți vindeca inclusiv acele „cratere” create de coșurile din adolescență de care nu mai credeai că poți să scapi.

Îmbunătățește circulația și drenajul limfatic. Mai ales exfolianții fizici se pot lăuda cu aceste beneficii pe termen lung, care la rândul lor antrenează alte consecințe pozitive. Astfel, exfolierea stimulează transportul oxigenului bogat în nutrienți la nivelul pielii, hrănește și detoxifică. Mai e de mirare că ne e atât de dragă?

Stimulează procesul de turnover celular. Reînnoirea celulelor, mai pe românește, e un proces mult mai complicat decât ai crede, și încetinește pe parcursul anilor. Dar ocupându-te tu să îndepărtezi celulele moarte ajuți organismul și faci loc acelei pieli mai tinere și mai radioase.

Susține sinteza de colagen. Experții nu au „dibuit” încă modalitatea de desfășurare a acestui procedeu, dar cert e că, în urma exfolierii, crește producția de colagen. Mai mult, pielea e mai netedă, cu un aspect mai plin și mai ferm. De aceea sunt atâtea femei care jură că exfolierea și numai exfolierea le-a scăpat de riduri.

Estompează vergeturile și celulita. Aceeași ecuție e valabilă și pentru corp: netezind pielea și tonifiind-o, exfolierea îmbunătățește aspectul pielii, estompând celulita și vergeturile.

Facilitează aplicarea autobronzantului. Precum în cazul produselor cosmetice, autobronzantul întins pe o piele aspră, dominată de celulele moarte, va contura un bronz neuniform. Exfoliază însă tenul și beneficiezi de o piele extraordinar de netedă.

Elimină autobronzantul. Exfolierea acționează în ambele sensuri: nu numai că va fluidiza procesul de autobronzare, dar, eliminând celulele moarte, te scapă și de urmele de autobronzant.

Previne apariția firelor crescute sub piele. Atunci când porii sunt blocați, firele de păr care cresc nu mai au unde să avanseze și atunci fac cale întoarsă, dezvoltându-se sub piele, ceea ce prilejuiește apariția inflamațiilor și a pustulelor. Exfoliază pielea, deschizând porii, înainte de epilare, și ai scăpat de acest neajuns.

Dă o stare de bine și relaxează în profunzime. Nu numai că exfolierea pielii face parte dintr-un ritual - și știm cât de tare adoră creierul ritualurile -, dar e magică și fiindcă prilejuiește un moment de relaxare, de detensionare și de revigorare. Eliminând celulele moarte te simți mai curată, mai purificată și mai detoxificată. Iar senzația e inegalabilă.

vizual cu femeie care foloseste manusa nude

Te-am convins că ce trebuie să faci de urgență e să dai fuga să te exfoliezi? Alege preferata noastră, Mănușa exfoliantă Nude: nu îți va mai trebui altceva.

Terapie pentru trup și suflet, mănușa Nude e inspirată de străvechile practici ale hammam-ului turcesc, în care îndepărtarea celulelor moarte era o practică 100% naturală, aducătoare de o relaxare profundă și desăvârșită. Realizată din fibre naturale de mătase prelucrate cu grijă după cele mai înalte standarde ale inginerilor textili de top din Turcia, mănușa elimină pielea uscată și lasă în urmă un strat catifelat precum obrazul de bebeluș.

Ai la dispoziție mănuși exfoliante Nude pentru piele și pentru corp, dar și pachete mixte, numai bune de dăruit. Mănușile sunt reutilizabile, deși e recomandat să le schimbi, din motive igienice, după 6-8 utilizări.

Relaxare pentru trup și suflet: tot ce trebuie să faci e să dai drumul la apă în cadă și să te detașezi de tot și toate timp de 15 minute de împăcare cu mintea, trupul și sufletul tău. După acest interval, masează ușor corpul cu mănușa exfoliantă, privind impresionată cum se elimină celulele moarte.

pachet cu o manusa exfolianta nude

Nude is a mood; află mai multe despre acest produs extraordinar de pe site-ul dedicat, dar și de pe paginile de Facebook și Instagram ale brand-ului. Ritual vechi, strălucire nouă, într-o contopire perfectă!

Vezi si
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Marţi, 15.02.2022
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Marţi, 15.02.2022

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Tratamentul anti-aging Sofwave: beneficii și recomandări
Tratamentul anti-aging Sofwave: beneficii și recomandări
Andreea Baluteanu | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Care este personalitatea buzelor tale?
Care este personalitatea buzelor tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Laser CO2: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Miercuri, 27.12.2023

Ne găsești pe