6 trucuri pentru ca epilarea cu ceară să nu mai fie dureroasă

6 trucuri pentru ca epilarea cu ceară să nu mai fie dureroasă

Alexandra Dragoi

Epilarea cu ceară reprezintă, în continuare, una dintre cele mai accesibile și eficiente metode de epilare. Dacă tehnologiile de îndepărtare a părului cu laserul sau cu lumină pulsată pot fi destul de costisitoare și nu întotdeauna eficiente, ceara îți asigură o piele fină pentru mai mult timp și, în plus, este foarte ieftină.

Unul dintre motivele pentru care unele femei preferă lama de ras sau crema epilatoare este durerea pe care o resimt atunci când se epilează cu ceară. Însă este bine de știut că există mai multe trucuri prin care poți elimina orice durere. Aceste sfaturi sunt aplicate și de cosmeticiene, care știu cum să își fidelizeze clientele prin promisiunea unei epilări nedureroase:

Folosește o ceară epilatoare de calitate

Poate cel mai important lucru pentru o epilare ca la salon este alegerea tipului de ceară folosită. Nu toate sunt la fel de bune și vei vedea diferența, dacă alegi o ceară epilatoare de proastă calitate. În primul rând, o ceară bună pentru epilare nu va rămâne lipită de piele și va putea fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui șervețel umed. Dacă ți-e frică de durere, poți vedea pe glowmania.ro care sunt acele tipuri de ceară de epilat cu parafină care amorțesc zona respectivă și te ajută să te epilezi rapid și nedureros. După cum vezi, această ceară este ieftină și poate fi folosită cu orice aparat care o încălzește înainte.

epilare-cu-ceara

Nu te epila dacă firul de păr este prea scurt

Pentru ca ceara să smulgă toate firele de păr și să nu fii nevoită să aplici mai multe benzi pe aceeași porțiune de piele, părul trebuie să aibă o lungime de cel puțin 5 milimetri pentru zona membrelor și cel puțin 2 milimetri în zona inghinală sau a axilei. Dacă firul de păr este mai scurt de atât, epilarea nu numai că va fi mai dureroasă, dar va fi și ineficientă. În mod normal, efectul epilării cu ceară ține aproximativ două săptămâni, așa că nu te grăbi să îndepărtezi părul dacă nu a crescut suficient.

Evită apariția firelor crescute pe sub piele

Una dintre problemele cu care te poți confrunta atunci când te epilezi cu ceară este aceea a firelor de păr crescute pe sub piele. Această neplăcere poate fi evitată însă dacă îți exfoliezi pielea atât înainte, cât și după epilare. Îți poți prepara chiar acasă un scrub din diverse ingrediente: zahăr și miere, mălai sau zaț de cafea, pe care să îl folosești inclusiv între epilări, de două ori pe săptămână. Astfel, celulele moarte de piele vor fi îndepărtate rapid și nu vei mai avea probleme cu firele crescute pe sub piele, cu iritațiile provocate de acestea și cu durerile cauzate de ele în timpul epilării.

Învață să aplici și să îndepărtezi ceara în direcția potrivită      

Ceara trebuie aplicată întotdeauna în sensul creșterii firului de păr și smulsă în direcția opusă. După ce ai aplicat ceara și ai acoperit-o cu o bandă depilatoare, nu o smulge imediat, ci preseaz-o câteva secunde de piele. Astfel, te vei asigura că ceara se va lipi de toate firele de păr. În momentul în care îndepărtezi banda, ține pielea întinsă și smulge banda rapid, fără să o ridici în sus. Acest procedeu este aplicat cu succes și în saloanele de cosmetică, tocmai pentru a minimiza durerea resimțită și pentru ca firele de păr să fie îndepărtate încă de la prima aplicare.

Scapă rapid de iritațiile de după epilare

Femeile cu pielea sensibilă spun că resimt durerea și după epilare, din cauza iritațiilor provocate de ceară. Acele mici bubițe roșii care pot apărea după epilare sunt perfect normale și dispar de la sine, în aproximativ o oră. Însă dacă ai pielea sensibilă, este posibil ca pielea să se înroșească mai tare, iar efectul să dureze chiar și până a doua zi. Pentru a preveni această problemă, pune gheață pe zona epilată și spală-te apoi cu un săpun sau un gel de duș cu proprietăți antimicrobiene. După duș, folosește o cremă intens hidratantă sau un ulei de corp, iar iritațiile se vor calma mai rapid.

Testează întotdeauna temperatura

Atunci când ceara de epilat este prea rece, este greu de întins și nici nu va smulge eficient toate firele de păr. În schimb, când este prea fierbinte, durerea resimțită va fi mai intensă și te poți alege cu iritații sau cu arsuri. De aceea, este important să testezi mereu temperatura cerii epilatoare pe o porțiune mică de piele. Îți vei da seama rapid care este temperatura ideală: una pe care o suporți cu ușurință și la care ceara se întinde fără prea mult efort. Aparatele care încălzesc ceara sunt acum destul de ușor de folosit, așa că nu va trebui să te chinui cum o făceau mamele noastre, când încălzeau ceara pe aragaz și nu aveau prea mult control asupra temperaturii acesteia. 

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Sergey Mironov

 

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?
Incepe quiz
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.