Azbest găsit în produse cosmetice: consumatorii sunt sfătuiți să nu le mai cumpere

Azbest găsit în produse cosmetice: consumatorii sunt sfătuiți să nu le mai cumpere

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Atenție de unde îți cumperi cosmeticele! În urma cercetărilor efectuate de Autoritatea Olandeză pentru Protecţia Alimentelor şi a Consumatorilor (NVWA) şi Inspectoratul pentru Mediul Vieţii (ILT) s-a găsit azbest în 3 dintre produsele aparținând companiei americane de cosmetice Claire’s.

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a fost cea care a făcut publică știrea, cu menționarea că azbestul, cunoscut produs cancerigen, a fost descoperit în talcul aflat în componența unor farduri de ochi şi de contouring, precum şi în pulberea compactă.

Este o perioadă deja extrem de dificilă pentru Claire’s, având în vedere faptul că nu mai departe de luna octombrie a anului trecut a reușit să iasă din faliment… Ce au avut de declarant reprezentanții companiei legat de descoperirirle făcute de cei de la NVWA? Deși cei de la Aministrația americană pentru alimente și medicamente susțin că ei nu au dorit să colaboreze și să facă ceva în această privință, Claire’s au declarat că au scos deja de pe piață produsele în cauză, ca măsură de extra precauție și că nu vor mai comercializa produse pe bază de talc, desi nu există nicun real pericol în acest sens, din punctul lor de vedere.

În urma acestei situații, cei de la FDA au făcut public faptul că vor colabora cu Congresul pentru a actualiza cadrul de reglementare privind produsele cosmetice, care este nemodificat de peste 80 de ani pentru cosmetice. 

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Ce sanse sunt sa fii inselata?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa fii inselata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.