Care este greutatea ideală în ochii bărbaților

Care este greutatea ideală în ochii bărbaților

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Trăim într-o societate obsedată de proporțiile ideale și care are o anumită viziune asupra a ceea ce însemnă frumusețea și un corp perfect. Pierdem mult timp pentru a obține forme de invidiat, dar și multă energie pentru a ne sculpta trupul așa cum ne dorim. Conform unui studiu britanic din 2011, 12% dintre femei ar renunța la 2-10 ani din viața lor doar pentru a obține greutatea ideală, pe când bărbații se gândesc la înfățișarea lor de cel puțin 5 ori pe zi. Totuși cum arată o femeie perfectă în ochii bărbaților?

Viziunea perfecțiunii diferă de la o epocă la alta, dar și de la o societate la alta. Astfel, bărbații unei anumite țări preferă femeile slabe, cu pielea palidă, pe când în cultura altor popoare, reprezentanții sexului tare sunt atrași de femeile cu forme sau supraponderale.

Iar în ultimii ani, greutatea ideală s-a schimbat, în viziunea bărbaților.

Greutatea ideală în ochii bărbaților

În acest tabel poți vedea care sunt proporțiile pe care femeile le au în mod normal, măsurile ideale ale unei femei în ochii bărbaților, dar și valorile anormale, pe care bărbații le găsesc respingătoare, în care se încadrează femeile supraponderale.

tabel greutate ideala

Conform noilor statistici, bărbații preferă femeile care au un corp tonificat, dar care au o greutate mai mică decât în mod normal. Deși femeile ideale trebuie să fie slabe, acestea trebuie să arate într-un anumit mod, așa cum vei afla în cele ce urmează.

Primul pas în aflarea greutății ideale, pentru cei care au fost preocupați de ceea ce își doresc bărbații, a fost să măsoare proporțiilor celor mai admirate femei din lume, fie că este vorba despre modele de pe catwalk, actrițe, cântărețe, fashioniste sau acele „femei Barbie” care au invadat rețelele sociale.

Indicele de masă corporală (IMC) reprezintă greutatea raportată la înălțime și care îți poate spune dacă ai un număr de kilograme normal pentru înălțimea ta sau, din contră, ai o greutate prea mare ori prea mică. Publicația Fast Company a prezentat mai multe statistici pentru a vedea care este gradul obezității la nivel mondial. Conform datelor, țările cu un IMC normal sunt Togo, Burkina Faso, Somalia, Zambia, țări despre care am fi crezut că au o populație subnutrită. În acest clasament se află și România, cu un IMC de 24,7, cel mediu fiind de 25-26,9.

Revenind la greutatea ideală (atenție, a nu se încurca cu greutatea normală!), modelele de pe catwalk au un indice de masă corporală de 20, starurile porno 18, supermodelele 17,5, iar manechinele 17. „Femeile Barbie” au 14,5, iar în această categorie intră, de cele mai multe ori, femeile care suferă de anumite boli grave. Iar studiile arată faptul că bărbații preferă femeile care au un IMC mai mic de 20.

Pornind de aici, trebuie să știi că greutatea ideală pe care o femeie trebuie să o aibă în ochii bărbaților, conform preferințelor lor, arată astfel:

-la o înălțime de 1,40-1,60 m, preferă o greutate cuprinsă între 45,5 și 47,7 de kilograme.

-la o înălțime de 1,60-1,85 m, preferă o greutate cuprinsă între 50 și 54,5 de kilograme.

-la o înălțime de 1,85-2,00 m, preferă o greutate cuprinsă între 60 și 70 de kilograme.

colaj vedete

Corpul ideal nu este măsurat în ziua de azi doar de cât de subțire este, ci și de cât de voluptos arată. Acest lucru se dovedește aproape imposibil, deoarece nu toate femeile slabe au forme și nu toate femeile cu forme sunt slabe. Această proporție bust-talie-fund este, de fapt, o scală care măsoară cât de atrăgătoare este o femeie. Cu cât mai mic este indicele, cu atât mai frumoasă este percepută persoana respectivă. Bărbații se uită, de obicei, după femei care au proporții între 0.6 și 0.7, așa cum este Kim Kardashian (0.65), Angelina Jolie (0.66) și Scarlet Johanson (0.72). Femeile obișnuite au în jur de 0.75, modelele 0.70, starurile din filmele pentru adulți și supermodelele 0.69, iar, la extremă, „femeile Barbie” 0.56.

Așadar, greutatea ideală trebuie să fie legată neapărat de indicele de masă corporală și de proporțiile trupului. Cu cât te încadrezi mai bine în aceste măsurători ideale, cu atât ești mai plăcută de către bărbați. Sâni mari, fund voluptos, talie de viespe – cam acestea sunt caracteristicile care îndeplinesc în ziua de azi greutatea ideală la o femeie în ochii bărbaților.

Surse foto: Getty, Pixabay

Articolul urmator
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Ce văd barbații în ochii tăi?
Incepe quiz
Ce văd barbații în ochii tăi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.