Care sunt motivele pentru care poți avea nevoie de un implant de păr?

Care sunt motivele pentru care poți avea nevoie de un implant de păr?

Andreea Constantin

Implantul de păr este bine-cunoscuta procedură prin care foliculii sunt prelevați dintr-o zonă donatoare a scalpului și transplantați în cea în care s-a constatat lipsa părului. Foliculii sunt implantati cu ajutorul implantatoarelor în mici incizii realizate la nivelul zonei necesare. În timp, acestor foliculi le vor crește noi fire de păr, iar rezultatul va fi o podoabă capilară bogată.

Cine este un bun candidat pentru un implant de păr?

Implanturile de păr sunt o opțiune bună pentru oricine se confruntă cu pierderea părului sau cu subțierea acestuia, însă cei mai buni candidați pentru o asemenea procedură sunt cei care au foliculi de păr sănătoși și o zonă donatoare stabilă din care se pot recolta foliculii. Așadar, este important ca înainte de orice să mergi la o consultație a unui chirurg calificat în domeniul implantului de păr pentru a determina dacă nu expui niciunui risc.

Îmbunătățirea încrederii în sine

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale unui implant păr este sporirea încrederii pe care această procedură o poate oferi. Căderea părului poate fi o sursă de anxietate și de neîncredere, motiv pentru care atunci când vei scăpa complet de această grijă nu vei mai avea nicio sursă de îngrijorare.

Rezultate cu aspect natural

In implantul de păr se folosesc proprii foliculi de păr, ceea ce înseamnă că rezultatele arată complet natural. Firele de păr transplantate vor crește și se vor comporta asemenea părului tău natural, așa încât nimeni nu va putea vedea mari diferențe între implant și părul natural.

Soluție de lungă durată

Spre deosebire de alte tratamente pentru căderea părului, procedura chirurgicală oferă rezultate de lungă durată. Odată ce firele de păr transplantate încep să crească, acestea vor continua să se dezvolte pentru tot restul vieții, oferindu-ți un aspect foarte plăcut. 

Întreținere redusă

Odată ce părul transplantat a crescut, acesta necesită foarte puțină întreținere. Îl vei putea trata la fel ca pe părul natural, motiv pentru care nu trebuie să aloci sume mari pe tratamente sau produse speciale. 

Calitatea vieții îți va fi semnificativ îmbunătățită

Un implant de păr îți poate îmbunătăți semnificativ viața, iar atunci când te simți încrezător și mulțumit de aspectul tău, ai mai multe șanse să te bucuri de viața personală și profesională și să îți urmărești obiectivele și visele.

Procedura de implant de păr 

De cele mai multe ori, tratamentul chirurgical durează de obicei între 4 și 8 ore, în funcție de mărimea zonei tratate. Procedura se efectuează sub anestezie locală, ceea ce înseamnă că vei fi treaz, dar nu vei simți nicio durere. După efectuarea operației vei putea merge acasă și îți vei putea relua activitățile normale în câteva zile.

Efecte secundare și riscuri posibile

Ca în cazul oricărei proceduri medicale, există unele riscuri și efecte secundare asociate cu implanturile de păr. Acestea pot include sângerări, infecții, cicatrici și posibilitatea ca firele de păr transplantate să nu crească corespunzător. Cu toate acestea, riscurile sunt extrem de rar întâlnite și pot fi minimizate prin alegerea unor medici calificați și experimentați în astfel de operațiuni, așa cum sunt cei de la clinica noastră, Bucharest Hair Institute.

Articolul urmator
Trend-ul care a scandalizat internetul: seul de vită folosit în rutina zilnică de îngrijire a tenului! Ce spun dermatologii
Trend-ul care a scandalizat internetul: seul de vită folosit în rutina zilnică de îngrijire a tenului! Ce spun dermatologii
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.