Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cele mai frumoase coafuri din anii 70: o istorie a celor mai iconice stiluri

Redactor Raluca Margean

Anii 70 au reprezentat anii schimbărilor profunde în mentalitatea și atitudinea oamenilor. Femeile au început să aibă mai multă încredere în sine și feminismul a luat amploare. Stilul libertin început în anii 60 a continuat și în următorul deceniu, iar experimentarea în materie de modă și coafuri s-a intensificat.

Coafurile din anii 70 au devenit mai androgine, femeile și bărbații împărtășind aceleași stiluri. Stilul bufant al anilor 60 a început să dispară și au apărut stiluri noi, inovative și extrem de interesante, precum bobul întors sau tunsoarea scurtă, cunoscută sub denumirea de „shaggy-cut”.

Iată o trecere în revistă a celor mai frumoase coafuri din anii 70!

Cele mai frumoase coafuri din anii 70 pentru părul lung

Farah Fawcett a făcut ravagii cu această coafură în anii 70 

Farah Fawcett a făcut celebră această coafură în filmul „Îngerii lui Charlie”, iar de atunci a devenit un adevărat simbol al anilor 70. Acest stil de coafură este popular și astăzi, fiind extrem de sexy și feminin. Îl poți obține dacă ai părul mediu și lung, realizând mai întâi buclele lejere, apoi periindu-l în exterior în părțile laterale. 

cele-mai-frumoase-coafuri-din-anii-70-farah-fawcett

Sursa foto: Pinterest

Ali MacGraw a fost o inspirație pentru firile boeme

Născut din mișcarea hippie din anii 60, părul lung și drept și-a continuat popularitatea și în următorul deceniu. Majoritatea vedelor din anii 70 au adoptat acest stil simplu și natural, care reprezenta celebrarea libertății și a feminismului. 

cele-mai-frumoase-coafuri-din-anii-70-Ali-MacGraw

Sursa foto: Pinterest

Codițele împletite sunt mereu la modă

Stilul boem și romantic al codițelor împletite a fost extrem de popular în acei ani. Unele dintre cele mai frumoase coafuri din anii 70 au inclus diverse împletituri, precum această coafură a frumoasei Sharon Tate. Codițele împletite în părțile laterale, în față, au fost adoptate și în zilele noastre de actrițe cunoscute precum Margot Robbie. 

cele-mai-frumoase-coafuri-din-anii-70-Sharon-Tate

Sursa foto: Pinterest

Sexy și liberă, cu bucle lejere în stilul lui Catherine Deneuve

Buclele lejere, purtate libere în bătaia vântului erau preferate de actrițe sexy precum Catherine Deneuve. Aceasta este o coafură superlejeră, care poate fi obținută foarte ușor. Trebuie doar să tapezi puțin părul ca să-i dai un pic de volum și gata, lasă-l așa liber, în toată splendoarea sa.

cele-mai-frumoase-coafuri-din-anii-70-Catherine-Deneuve

Sursa foto: Pinterest

Coafuri reprezentative din anii 70 pentru părul mediu și scurt

Rock pentru totdeauna 

Tunsoarea filată a lui Pattie Smith este altă coafură legendară. Stilul rock avantajează atât femeile cu părul subțire, cât și pe cele cu părul bogat și este în continuare o coafură în tendințe.  

cele-mai-frumoase-coafuri-din-anii-70-Patti-Smith

Sursa foto: Pinterest

Stilul nonconformist al actriței Jane Fonda a cucerit pe toată lumea

Jane Fonda a spart tiparele în toate aspectele vieții sale, prin atitudinea sa libertină și încurajarea feminismului. A fost un fashion icon de-a lungul întregii sale vieți și nu se dezminte nici acum, la bătrânețe. În anii 70 a impresionat cu tunsoarea sa shaggy, caracterizată prin straturi din vârful capului și până în partea de jos. Acest look a fost purtat atât de femei, cât și de bărbați, adaptat conform preferințelor.

 cele-mai-frumoase-coafuri-din-anii-70-Jane-Fonda-tunsoare-scurta

Sursa foto: Pinterest

Bobul întors, o altă coafură reprezentativă a anilor 70

Bobul întors în interior a fost una dintre coafurile care au prins foarte bine în anii 70. Alături de genele proeminente de păpușă pe care le-a făcut populare Twiggy cu zece ani în urmă, acest look este reprezentativ pentru anii 70.  

cele-mai-frumoase-coafuri-din-anii-70-bob

Sursa foto: Pinterest

Tendințele în modă au evoluat de-a lungul anilor și fiecare deceniu din secolul XX a adus cu sine o serie de transformări și inovații care și-au pus amprenta asupra mai multor generații. O dată la câțiva ani, moda revine și stilurile sunt adaptate noilor preferințe, însă principiile de bază rămân întotdeauna aceleași: fii tu însăți, fii liberă, frumoasă și încrezătoare în puterea ta de seducție! Dacă ți-a plăcut scurta istorie despre cele mai frumoase coafuri din anii 70, citește și ce staruri au făcut senzație cu coafurile lor în anii 60. 

Surse foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!