Coafuri în funcție de forma feței, la modă în toamna 2017

Coafuri în funcție de forma feței, la modă în toamna 2017

Sorina Corneanu

Atunci când alegi o tunsoare, e bine de știut că ar trebui să ții cont de mai multe aspecte. Doar pentru că se poartă, au adoptat-o și prietenele tale și o recomandă stiliștii… nu e suficient. Înainte de toate, trebuie să te privești cu atenție în oglindă și să vezi care e forma feței tale. În funcție de aceasta, vei alege și tunsoarea care să ți se potrivească. 

Coafuri în funcție de forma feței, în tendințe în toamna 2017

Pentru fața rotundă, nu vei da niciodată greș cu o coafură în scări, mai ales una care să se axeze foarte mult pe câțiva franjuri rebeli lăsați în zona maxilarului. Îți vor alungi și subția fața și vor da un efect extraordinar de pomeți proeminenți, oferind delicatețe obrajilor. 

Bobul, o coafură rebelă, stilul pixie, părul lung și bogat în bucle sau onduleuri sunt și ele tunsori potrivite feței rotunde. Dacă vei rămâne blocată în vechile tipare și nu vei ieși din zona de confort pentru a încerca ceva nou, în mod cert nu vei descoperi câte minuni poți face cu ajutorul părului tău! 

Dacă ai fața rotundă, coafurile care urmează conturul feței nu te vor avantaja deloc! Evită-le pe cât posibil.

Vezi câteva coafuri pe care le poți realiza în funcție de forma feței!

Dacă ai fața ovală, există mai multe posibilități de a te pune în evidență cu ajutorul coafurilor. Părul lung, cu onduleuri lejere, tuns drept, stil păpușă Barbie, sau filat, evidențiază pomeții, rotunjește – doar atât cât e necesar – fața și conferă un aspect extrem de romantic și feminin.

În cazul în care ai fața ovală și puțin alungită, părul lung, ajutat de breton, remediază problema imediat, cu mare succes. Acoperă fruntea cu un breton lung și bucură-te de efectul de lățime pe care îl poate oferi.  

Dacă bretonul nu e chiar preferatul tău, bobul lung, purtat cu cărare într-o parte, e coafura salvatoare, preferată de majoritatea femeilor cu fața ovală.

Fața cu formă pătrată este frumos acoperită de un bob mediu, eventual purtat cu bucle lejere și cărare pe o parte. Această tunsoare rotunjește fața și îi oferă unghiuri calde.

La fel, părul lung și drept, cu sau fără breton, alungește exact cât e nevoie forma feței și diminuează efectul colțurilor maxilarelor. Dacă ai părul creț, problema se rezolvă și mai ușor. Lasă-l să depășească nivelul umerilor și vei observa imediat o schimbare!

Părul lung, deopotrivă, căruia îi oferi bucle lejere de la nivelul maxilarelor în jos încadrează minunat colțurile ceva mai aspre ale feței și îți îndulcește trăsăturile. 

Bobul rebel, în franjuri, este soluția ideală pentru persoanele cu fața pătrată. Ușor de întreținut, potrivit oricărui tip de păr și aproape oricărei lungimi, bobul rebel se poate realiza ușor și poate schimba întreaga înfățișare.

Când ești norocoasă și ai fața în formă de inimă, iubirea e permanent cu tine, fără îndoială. Dar dacă părul nu se prea aranjează după forma feței, atunci probabil nu ai încercat coafura potrivită. Ce spui de un bob cu breton, chiar unul fals? Bretonul încadrează și îndulcește aspectul de frunte lată, iar întreaga coafură oferă rotunjime și acoperă colțurile dure ale maxilarului.

Părul lung, purtat cu o simplă cărare într-o parte, schimbă complet orice te-ar fi nemulțumit până atunci. La fel, buclele mari fac minuni pentru orice formă a feței.

Ai în plan o schimbare? Ține cont de ce îți dorești și de ceea ce se poartă, dar, înainte de toate, lasă-te inspirată și de forma feței! Ea te ajută întotdeauna să alegi corect și să fii sigură că, atunci când atragi privirile, totul se întâmplă într-un sens pozitiv!

Surse foto: Pinterest

Articolul urmator
Yoga pentru față: beneficii și idei de exerciții
Yoga pentru față: beneficii și idei de exerciții
Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului?
Incepe quiz
Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.