Coafuri retro pentru păr mediu: 29 de stiluri iconice

Coafuri retro pentru păr mediu: 29 de stiluri iconice

Redactor Andreea Baluteanu

Marliyn Monroe, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor și multe alte femei celebre ale celor mai frumoși ani în materie de modă și frumusețe au inspirat o mulțime de femei în materie de stil și eleganță. Nu putem totuși să nu menționăm faimoasele coafuri retro pentru păr mediu din acea perioadă, care dădeau o notă de rafinament oricărei reprezentante a sexului frumos.

Atunci când dorim să ne inspirăm putem apela cu încredere la coafurile retro, care astăzi au suferit mici modificări, dar au același efect. Iată 30 de stiluri iconice în materie de coafuri retro pentru păr mediu care te vor face să arăți fabulos. 

Coafuri retro pentru păr mediu: opțiuni pline de farmec

Vrei coafuri retro pentru păr mediu care să farmece cu look-ul lor atât de diafan? Iată mai jos câteva propuneri care îți vor accentua frumusețea naturală și îți vor pune în evidență trăsăturile cu glam-ul caracteristic epocilor trecute.

Cocuri multiple

Vrei un look care nu va trece cu siguranță neremarcat? Apelează la cocuri multiple! Răsucește șuvitele de păr, prindele cu agrafe și, ca o opțiune, poți folosi bandane sau eșarfe pentru un look de zi cu zi. Această coafură ar putea să îți dea ceva bătăi de cap, dar exersând vei reuși să obții look-ul dorit. 

mireasa cu par negru si cocuri multiple stil retro

Sursa foto: Instagram

Bucle lejere cu accesorii florale

Adori hairstyle-urile cu bucle? Există o coafură retro pentru păr mediu perfectă pentru tine. Onduleurile lejere conferă feminitate și romantism, iar cărarea pe o parte imprimă volum amețitor. Poți alege un accesoriu floral pentru un look scos din poveștile cu prințese.

femeie cu Bucle lejere si par cu accesorii florale

Sursa foto: Instagram

Împletituri sub batic

Dacă dorești să adopți un lok retro, nu trebuie întotdeauna să te complici. Poți alege varianta ușoară. Împletește două cozi de păpușă, poartă o eșarfă de mătase înnodată ca un batic sau o pălărie și vei reuși să conjugi un farmec nepieritor, atât de retro.

femeie cu par impletit si palarie

Sursa foto: Instagram

Bob retro

Una dintre cele mai celebre coafuri retro pentru păr mediu este reprezentată de bobul cu bucle glam, de tipul finger waves. Ca să obții un aspect modern, sfatul nostru este să trasezi și o cărare laterală și să „aerisești” puțin buclele, coferindu-le mai multă libertate. Vei merge la sigur!

bobul cu bucle glam pe par blond

Bucle generoase și cărare laterală

Conjugă farmecul divelor de altădată cu această coafură retro abordată de Scarlett Johansson. Se ia o cărare laterală, bucle generoase și un outfit care amintește de eleganții ani 50. Vei fi uimită să constați că look-ul e la fel de actual și acum!

Scarlett Johansson cu par roscat si outfit anii 50

Bucle retro: look-urile care te cuceresc

Coafurile retro pentru păr mediu strălucesc de-a dreptul atunci când sunt însoțite de bucle. Strânse, de tipul finger waves, sau generoase, delicate, cu accesorii sau fără, nu ai cum să dai greș cu ele!

Cu agrafe strălucitoare

Tot ce ai nevoie pentru o coafură de poveste, perfectă pentru un look glam de seară, este recomandarea de mai jos. Ondulează părul în bucle bine definite, aplică un spray de strălucire (doamnele de pe vremuri aveau grijă exemplară de părul lor) și asociază cu agrafe strălucitoare. Noi suntem cucerite!

coafura retro cu agrafe stralucitoare

Sursa foto: Instagram

Breton „cortină”

Această coafură retro purtată de simpatica Jennifer Lopez este la fel de versatilă. Buclele generoase, rebele, asociate cu bretonul despărțit pe mijloc conturau un look pur și simplu irezistibil!

Jennifer Lopez pe scena, la Premiile Muzicale MTV, editia 2015

Sursa foto: Captura/Youtube

Cărare pe o parte

Poate cel mai frumos artificiu de styling care ține companie coafurilor retro pentru păr mediu este cărarea pe o parte. Se formează bucle generoase cu ondulatorul, se aranjează părul pe o parte și se îmbracă cea mai strălucitoare rochie din garderobă.

bucle cu carare laterala si par negru

Sursa foto: Instagram

Anii 70

Această superbă coafură cu bucle retro ne amintește de anii 70. Buclele sunt mai libere, create de cele mai multe ori în mod natural, prin împletirea părului (și folosirea unui produs special destinat pentru definirea buclelor). O coroniță de flori este însă accesoriul care definește acest look.

femeie blonda cu bucle a la anii 70

Sursa foto: Instagram

Pin-up

Firește că nu am fi putut uita celebrul stil „pin-up”. Cu bucle strânse și breton ondulat în interior, acest look îți va crea o aură de divă glam de altădată. Conjugă cu o granny dress și ești gata să pornești într-o călătorie stilată, înapoi în timp.

bucle pin-up pe par mediu

Sursa foto: Instagram

Coafuri anii 40

Tânjești după câteva dintre cele mai extravagante coafuri retro pentru păr mediu? Atunci vei adora propunerile de mai jos. În anii 40, în floare erau creativitatea și imaginația, iar rezultatele sunt de-a dreptul wow!

Finger waves

Buclele conturate pe deget nu își trăiseră apogeul în anii 20, ele reveneau la fel de fascinante în anii 40. Vei fi adorabilă, precum Natalie Portman, cu un bob cu bucle finger waves: atât de fresh și de tinerești!

Tanara coafata zambind la camera

Foto: Captura/Youtube

Breton ondulat

Coafura pe care Rachel McAdams a purtat-o în atât de emoționantul The Notebook este celebră pentru hairstyle-uri retro pe păr mediu. Ondulează lejer șuvițele, dar plusează cu un breton întors în interior, după modelul actriței, și vei cuceri!

Rachel McAdams in oglinda, machindu-se
Foto: Captura Youtube

Victory rolls

Această coafură în stilul anilor 40' se potrivește perfect cu o nuanță de păr închisă și se încadrează perfect în categoria coafurilor retro pentru păr mediu. Inspirate de divele perioadei, victory rolls erau strânse în creștetul capului și mai lejere în partea de jos.

femeie cu par saten si coafura cu Victory rolls

Sursa foto: Instagram

Bucle à la Marilyn 

Ești o admiratoare a faimoasel Marilyn Monroe și vrei să împrumuți un pic din frumusețea ei? Atunci apelează la niște bucle platinate cu cărare pe o parte. Îți poți răsuci șuvițele în mici cocuri pe care să le securizezi cu agrafe și să îți lași părul așa peste noapte sau poți apela la clasicele bigudiuri pentru a obține acest look iconic. 

Marylin Monroe poza din tinerete cu bucle retro

Sursa foto: Instagram

Pin-up

Avansând spre anii 50, stilul pin-up apela la aceleași bucle strânse, asociate cu un ruj roșu și o piele de porțelan. Adu acest hairstyle în epoca contemporană, asociindu-i o eșarfă precum acest accesoriu cu imprimeu de Halloween. Nu e așa că e mai mult decât tentant?

stil pin up cu accesoriu cu imprimeu de Halloween

Sursa foto: Instagram

Coafuri anii 50

Vrei coafuri retro pentru păr mediu cu un aer mai ancorat în modernitate? Atunci apelează la sursele de inspirație din anii 50. Părul e mai scurt și deci mai ușor de aranjat, iar bobul revine în atenția tuturor!

Bob creț și scurt

Poate cea mai iubită coafură a momentului este bobul scurt și creț. Ai spune că e de fapt o reminiscență a anilor 50? Acest hairstyle e atât de iubit acum și a rezistat din vremuri de demult, încă un motiv ca să optezi pentru el cât mai curând!

femeie par negri si tunsoare Bob creț și scurt

Sursa foto: Instagram

Breton scurt

Cu toate că această imagine este eminamente modernă, bretonul său scurt este inspirat de anii 50. Asociază azi cu un bob mediu, natural, și obține o coafură retro cu inserții moderne, care pornește din decada 50.

femeie satena cu bob scurt si breton scurt

Sursa foto: Instagram

Coadă de cal

Imaginează-ți că te plimbi pe bicicletă, printr-un oraș superb, că frunzele cad și tu ești atât de frumoasă. Ce îți mai lipsește este o coafură retro pentru păr mediu, cu coadă de cal și cu un breton scurt. Vei obține un hairstyle demn de farmecul superbei Audrey Hepburn, cu adevărat nepieritor!

femeie cu coada de cal cu breton scurt coafura retro

Sursa foto: Instagram

Coc din bucle cu cărare pe o parte

Una dintre cel mai ușor de purtat coafuri retro este cea a lui Grace Kelly. Ondulează părul, prinde-l într-un coc lejer la ceafă și aranjează o cărare laterală. Cel mai bun accesoriu pentru o asemenea frumusețe de hairstyle este un colier de perle!

Grace Kelly in Rear Window

Sursa foto: captura Youtube

Anii 60

Îndrăzneț, sexi, plin de atitudine și de volum: așa arăta părul în anii 60, așa că nu e deloc de mirare că ne luăm acești ani drept reper în ceea ce privește coafurile retro petru păr mediu. Iată câteva recomandări!

Coafură Beehive cu bentiță 

Atunci când vorbim de coafuri retro, vorbim de volum, agrafe, bandane sau bentițe. Acest look ne duce cu gândul la anii 60', dar cu o notă ceva mai modernă datorită contrastului oferit dintre șuvițele de păr aranjate și cele dezordonate. Cine spune că nu poți apela la un hairstyle over the top? Până la urmă, lumea e a celor care vor să o cucerească!

Coafură Beehive cu bentiță pe par blond

Sursa foto: Instagram

Half up half down

Fără nici cea mai mică urmă de îndoială, diva acestei perioade este Brigitte Bardot. Cu volum, cârlionții ei angelici erau prinși neglijent în vârful capului, rămânând ca o porțiune de păr să atârne în continuare pe spate. Look-ul era genial! Recreează-l și tu cu ajutorul unei panglici negre, atât de elegante!

fata cu par inspirat de Brigitte Bardot si coafura retro cu panglica

Sursa foto: Instagram

Coc înalt

Un coc înalt, precum cel purtat de Audrey în „Mic dejun la Tiffany” este fără urmă de îndoială o opțiune de coafură retro pe păr mediu extraordinară. Bretonul scurt, aflat în contrast cu hairstyle-ul ridicat, e un element de referință!

captura Mic Dejun la Tifanny cu Audrey Hepburn in rochie Givenchy

Sursa foto: Captura Youtube

Coafuri anii 70

Naturalețe, volum și feminitate din plin: așa arată look-urile noastre preferate din anii 70. Dacă în decada 60 încercam să îmblânzim părul cu ajutorul bentițelor, al agrafelor sau al accesoriilor de păr, acum șuvițele sunt libere să se exprime după bunul plac. Iată ce ne place!

Bucle pline de volum

Nu i-ai cere unui Înger al lui Charlie să își tempereze volumul părului, nu? Este ceea ce credeam și noi! Uluitor de frumoasa Farrah Fawcett reprezintă și azi o sursă de inspirație, iar părul plin, rebel, nu se va demoda niciodată.

Farrah Fawcett cu par blond voluminos

Sursa foto: Instagram

Choppy bob

Bobul rebel, tuns de parcă stilistului i-ar fi alunecat mâneca pe foarfecă, face parte dintre coafurile retro pentru păr mediu inspirate de anii 70. Debbie Harry este acum sursa de inspirație a frumoaselor de pretutindeni, care nu se mai codesc să își scurteze dramatic șuvițele.

fata cu par blond si camasa in carouro

Sursa foto: Instagram

Au naturel

Dacă Jane Birkin nu e, nici anii 70 nu pot fi! Superba style icon a brevetat practic cocul lejer, la fel de rebel ca această decadă, dar și coafurile atât de easy. Uitat e stilul sofisticat al părului marca Audrey, acum tot ce contează este să ai șuvițe care să zburde libere sub atingerea vântului! Iată un hairstyle pe care nu ar trebui să ai nicio problemă să îl încerci acum!

Jane Birkin cu par natural si drept

Sursa foto: Instagram

Breton despărțit pe mijloc

Ondulează niște șuvițe generoase, mari, exact așa cum NU procedai în anii 40, și obții o coafură retro cu iz de anii 70. Asociază și un breton despărțit pe jumătate și ceea ce obții este un hairstyle cu care vei fura cu siguranță inimile tuturor!

fata cu par cu volum si breton despartit pe mijloc

Sursa foto: Instagram

Coafuri anii 80

Dacă în anii 70 volumul era la putere, în anii 80, coafurile erau de-a dreptul sălbatice! Nimic nu mai era cuminte, ci totul ieșea cu voie bună din proporții. Iată câteva coafuri retro pentru păr mediu inspirate de anii 80! Abia așteptăm să aflăm care va fi preferata ta!

Permanent

Cu siguranță nu există coafură mai iconică pentru anii 80 decât permanentul. Privește fotografiile mamei tale și vei constata câtă dreptate avem! Mai mult, look-ul a revenit la modă, așa că nu strică să abordezi această coafură retro din nou. Bonus: variantele moderne de permanent sunt mult mai sănătoase pentru părul tău!

fata cu par cret coafat permanent

Sursa foto: Instagram

The Shag

Deși bobul shag este împărțit practic de anii 70 și 80, proporțiile sale complet „nebune” sunt mai definitorii pentru această decadă. Regula de bază? Cât mai multe trepte! Nu contează dacă la un moment dat ți se pare că e too much, știi că anii 80 nu aveau asemenea rezerve! Coafura a revenit în atenție anii trecuți, așa că nu îți va fi dificil să o ceri stilistului!

fata cu masca de fata si coafura shag

Sursa foto: Instagram

Creponat

Deși părul creponat a strălucit ademenitor și în anii 2000, în realitate punctul său de origine sunt chiar eclecticii ani 80. Părul creponat era purtat de fetele cool, iar această coafură retro pentru păr mediu reprezintă și azi o sură de inspirație. Prinde șuvițele într-o coadă înaltă și bucură-te de un look wow!

fata cu coada inalta si par creponar

Sursa foto: Instagram

Atunci când pur și simplu nu mai ai nici o idee cum să îți coafezi părul, poți apela cu încredere la ceea ce se purta în trecut. Coafurile retro penntru păr mediu pe care ți le-am prezentat mai sus vor da o notă de prospețime stilului tău chiar dacă în cazul de față vorbim de perioada retro. Le poți personaliza cu o culoare aprinsă de păr sau poți folosi fel și fel de accesorii, de la bijuterii, perle și până la pene, astfel încât coafura aleasă să te reprezinte și să te transforme într-o femeie de milioane, cu bun gust. 

Descoperă și cele mai frumoase coafuri pentru părul desfăcut, perfecte dacă adori să îți lași șuvițele libere! Află și care sunt coafurile pentru majorat pe care noi le recomandăm celor mai frumoase și mai fresh tinere!

Surse foto: Instagram, Getty/Guliver

Articolul urmator
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Ce loc de munca ai avut in Evul Mediu?
Incepe quiz
Ce loc de munca ai avut in Evul Mediu?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.