„Spațiul negativ”, tendința de vopsire a părului pe care să o încerci în 2019

„Spațiul negativ”, tendința de vopsire a părului pe care să o încerci în 2019

Lorena Teacă

Tendințele de vopsire a părului diferă foarte mult de la un an la altul, motiv pentru care femeile stau cu ochii mari și urechile ciulite, pentru a nu rata un detaliu important, care ar putea să le aducă laude și aprecieri.

Astfel, de curând, pe buzele tuturor femeilor se află termenul de „spațiu negativ”, care reprezintă zona din jurul unui obiect pus în lumină, evidențiat. Acest spațiu este folosit de foarte mult timp în industria frumuseții, apărând întâi în manichiură și ajungându-se în cele din urmă la păr.

Femeie care stă cu spatele

Se pare că „spațiul negativ” va fi tendința anului 2019. Această tehnică se concentrează pe culoarea de bază și pe punerea în evidență a acesteia. „Este vorba despre adăugarea de detalii în jurul feței sau a unui balayage pe lungimea firului de păr, pentru a face culoarea de bază să strălucească”, spune Nikki Ferrara, senior colorist la White Rose Collective din New York.

Tehnica este ideală pentru femeile care nu vor să viziteze salonul de coafură în fiecare lună, deoarece culoarea naturală este păstrată, adăugându-se doar câteva șuvițe de altă culoare, menite să pună în valoare chipul. „Pentru un astfel de look, trebuie să te întorci în salon o dată la patru sau șase luni”, adaudă Nikki.

Păr

Sursa foto:Instagram

De asemenea, Ferrara spune despre roșcate că în privința lor trebuie exercitată puțin mai multă atenție, deoarece părul acestora riscă să devină portocaliu sau galben.

Stephanie Brown, colorist principal la salonul Eddie Arthur din New York, mărturisește că este de preferat ca trecerea dintre culoarea de bază și cea adăugată să fie una subtilă, astfel încât constrastul dintre nuanțele luminoase și cele întunecate să nu fie prea obositor.

Păr

Sursa foto: Instagram

Pentru a obține un aspect plăcut, este de preferat ca mai întâi să fie folosită foarte puțină culoare, după care aceasta să fie accentuată. Acest lucru reprezintă o regulă de bază a acestei tehnici. „Dacă adaugi prea multă culoare, nu poți reveni ușor la forma inițială, însă, dacă adaugi câte puțin, poți ajunge la rezultatul dorit”, adaugă Stephanie.

Mai mult decât atât, dacă ai părul deschis la culoare, poți adăuga nuanțe întunecate în jurul feței, pentru ca nuanța naturală să se distingă în mod aparte și frumos de cea adăugată.

Păr

Sursa foto: Instagram

Dacă îți dorești să adopți și tu „spațiul negativ” pe părul tău, mergi la un salon profesional și nu te gândi să realizezi singură schimbarea, pentru că riști să dai greș.

Surse foto: iStock, Instagram

Articolul urmator
Machiajul „duș”, cea mai fierbinte tendință de care se va îndrăgosti orice femeie anul acesta
Machiajul „duș”, cea mai fierbinte tendință de care se va îndrăgosti orice femeie anul acesta
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!
Incepe quiz
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.