Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Tehnica inovatoare care te ajută să scapi de vârfurile deteriorate fără să îţi tai părul

Joi, 26.01.2017

Părul de Rapunzel este un vis dintotdeauna al femeilor, dar şi o adevărată provocare atunci când încercăm să îl obţinem. Iar scenariul următor este cunoscut oricărui suflet: poposeşti la coafor şi îţi rogi hairstylistul, din toată inima, să te scape de vârfurile arse, uscate, deteriorate. La sfârşit, când te priveşti în oglindă, jumătate din părul tău a dispărut!

Nu vei mai avea parte de acum încolo de această situaţie, graţie tehnicii inovatoare hair dusting, care îţi promite că îţi vei putea păstra cosiţele de prinţesă Disney, eliberându-te în acelaşi timp de povara vârfurilor despicate!

Adio, vârfuri despicate, bun-venit, păr lung!

Părul lung, drept şi lucios se numără printre fanteziile anului 2017, iar influenţa de care se bucură Gigi Hadid şi Blake Lively, adevărate zeiţe ale podoabelor capilare, ne confirmă faptul că acest semn distinctiv al feminităţii nu va ieşi niciodată din trend.

Ce faci însă dacă te confrunţi cu vârfuri despicate, un fenomen comun iarna, atunci când temperaturile scăzute, deshidratarea, fricţiunea de căciuli şi fulare şi aparatele de coafat îşi fac de cap cu starea de bine a părului nostru? Realitatea de până acum ne-ar sfătui, împăciuitoare, că e cazul să renunţăm la acest vis şi să rămânem cu picioarele pe pământ: un păr cu vârfurile aflate într-un grad înaintat de degradare nu poate năzui să atingă lungimi ameţitoare.

 

A video posted by TODAY Style (@todaystyle) on

Nu mai este însă cazul, graţie tehnicii utilizate de Sal Salcedo, stilist la un salon de top din Los Angeles. Specialistul nu recurge la nicio formă de magie şi, da, trebuie să fii conştientă că te vei despărţi de câteva fire de păr, dar numai de cele deteriorate, nu de toată lungimea cuticulei.

Cum este posibil un asemenea miracol? Salcedo foloseşte foarfeca precum un maestru, mângâind firul de păr pe lungime, fără a tăia direct. Tehnica este asemănătoare cu procesul de îndepărtare a scamelor de pe haine, cu ajutorul unei role: nu ţi-ai rupe hainele doar pentru că au fost „luate în stăpânire”, atunci de ce faci asta cu părul tău?

Pe noi ne-a fascinat simpla urmărire a executării hair dusting şi te invităm să îţi clăteşti şi tu ochii cu ea!

 

A video posted by SAL SALCEDO (@salsalhair) on

Procedeul poartă numele de hair dusting (n. red. ştergere de praf a părului), şi chiar seamănă cu îndeletnicirea ta din timpul curăţeniei de weekend. Ne aduce aminte şi de un fenomen devenit viral în beauty, care presupune arderea vârfurilor de păr despicate cu flacăra lumânării. Fireşte, hair dusting nu implică niciun risc, şi nu trebuie să te temi că vei sfârşi cu podoaba capilară carbonizată!

Minusul acestei tehnologii revoluţionare e reprezentat de faptul că, fiind vorba de o operaţiune delicată, ea are nevoie de mâna sigură şi talentată a unui profesionist. Nu îţi recomandăm să o încerci acasă, pentru că poţi sfârşi fie cu smocuri de păr în mână, fie pe scaunul de urgenţă al stilistului, unde va trebui să îţi iei adio de la o bună parte din podoaba ta capilară.

Cum inconvenientul e mărunt, în comparaţie cu beneficiile oferite (păr lung şi sănătos), vom da fuga la cel mai apropiat salon, cerând cu înflăcărare un hair dusting. Dacă stilistul tău pare că nu ştie la ce te referi, îndrumă-l spre articolul nostru: acum eşti mai aproape de perfecţiunea părului de mai jos!

Află de aici şi care este cea mai nouă culoare de păr la modă, blorange!

Surse foto: Instagram, pexels.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!