Masaj facial sculptural: ce este și care sunt beneficiile sale
Masajul facial sculptural îmbunătățește circulația, ajută la drenajul limfatic și oferă beneficii anti-îmbătrânire, atunci când este realizat în mod regulat. Prin urmare, dacă ești în căutarea unei modalități eficiente de a-ți îmbunătăți instantaneu aspectul pielii, fără să apelezi la botox sau acid hialuronic, experții în îngrijirea pielii îți recomandă masajul facial sculptural. Află din acest articol cum se face, care sunt toate beneficiile și cât de des trebuie să-l faci ca să obții rezultatele dorite!
Cuprins
- Ce este masajul facial sculptural
- Beneficiile pe care le are masajul facial sculptural
- Cât de des ar trebui să faci masaj facial sculptural
Ce este masajul facial sculptural
Masajul facial sculptural este în mare trend la ora actuală printre vedete, deoarece oferă beneficii extraordinare pentru piele. Se știe că Meghan Markle este o mare fană, însă nu este singura care apelează la sculptarea feței cu ajutorul masajului.
Masajul facial sculptural sau masajul intrabucal este o abordare inovatoare care oferă beneficii anti-îmbătrânire imediat și, în plus este neinvaziv. Concepută pentru a contura și sculpta aspectul feței, această procedură combină tehnici de masaj, inclusiv manipularea țesuturilor profunde, drenaj limfatic și cupping miofascial, pentru a viza anumite zone și a îmbunătăți tonusul muscular.
Acest tip de masaj se realizează în principal în interiorul gurii, însă și în exterior și în zona maxilarului. Procedura durează o oră și este împărțită în două etape:
1. Întindere musculară
Primele 40 de minute sunt dedicate „întinderii musculare” care are ca scop stimularea celor 57 de mușchi faciali pentru a-i oxigena și întinde. Este un masaj tisular profund pentru fibrele musculare, care deblochează tensiunile acumulate pe față — ridurile. În această etapă, se încălzesc mușchii, stimulând circulația sângelui. Fața este tonifiată, iar pomeții sunt ridicați.
2. Masaj bucal
Următoarele 20 de minute se învârt în jurul masajului bucal. Această etapă se realizează doar cu mănușile de latex. Se introduce degetul arătător în gură și se lucrează atât mușchii subcutanați, cât și exteriorul. Acest masaj dublu funcționează pe articulațiile musculare din jurul gurii, umplând pliul nazolabial și liniile din jurul gurii. Prin alunecarea degetelor mari sub buza inferioară, se poate lucra și ovalul feței. Zona din jurul gurii este cea mai ușor de lucrat, deoarece mușchii de acolo sunt foarte puternici.
Beneficiile pe care le are masajul facial sculptural
Masajul facial sculptural este mai mult decât plăcut și relaxant, el are un scop precis, și anume redefinirea liniilor și îmbunătățirea aspectului facial. Iată care sunt principalele sale beneficii:
Tonifierea musculaturii
Masajul facial sculptural implică mișcări direcționate care stimulează și tonifică mușchii feței, ceea ce are ca rezultat un aspect mai definit și mai sculptat, în special în zone precum pomeții și linia maxilarului.
Circulație îmbunătățită
Un astfel de masaj facial poate îmbunătăți circulația sângelui prin stimularea fluxului sanguin către mușchii feței, oferind un aspect mai sănătos al pielii și o strălucire uimitoare. Acest tip de masaj stimulează fibroblastele (colagen și elastina) și împiedică apariția ridurilor premature. Acest lucru nu este perceptibil, dar circulația și sinteza celulară sunt reînviate.
De asemenea, efectul de plumping este impresionant și asupra pliului nazolabial, a liniilor din jurul gurii și a buzelor.
Efecte anti-îmbătrânire
Masajul facial sculptural acționează acolo unde cremele nu au niciun impact. Întinzând fibra musculară cu degetul în gură, se realizează o acțiune mecanică indirectă asupra scheletului (întinderea), care stimulează osteoblastele (celulele mononucleare care formează țesutul osos) și evită îmbătrânirea prea rapidă a acestora. Osul îmbătrânește cu timpul, scheletul devine mai fin și ovalul feței se relaxează, însă masajul facial sculptural ajută la întârzierea acestui proces de îmbătrânire.
Efecte antistres
Această tehnică de masaj pătrunde mai adânc în mușchii masticatori, pentru a relaxa această zonă tensionată, afectată în special de persoanele cu stil de viață stresant. Stresul creează un blocaj în jurul mușchilor gâtului și a trapezului, însă prin masaj fibrele musculare sunt întinse. Acest lucru provoacă un efect de relaxare, de eliminare a tensiunilor feței și tensiunilor emoționale.
Drenaj limfatic
Ca și alte tehnici de masaj facial, masajul facial structural ajută la drenajul limfatic, ajutând la eliminarea toxinelor, la reducerea umflăturii și la promovarea unui ten împrospătat și strălucitor.
Tehnică neinvazivă
Fiecare intervenție chirurgicală implică riscuri, pe care masajul facial sculptural nu le are. Această tehnică îți permite să obții rezultate eficiente, fără să-ți deteriorezi pielea și țesuturile faciale. Efectele sunt imediate.
Elasticitatea pielii: ce este și cum o îmbunătățești?
Cât de des ar trebui să faci masaj facial sculptural
Specialiștii spun că tratamentul poate fi folosit preventiv la 33, 35, sau 40 de ani. De la 45-50 de ani, se recomandă să fie făcut o dată pe lună. În general, masajul facial sculptural oferă rezultate optime dacă este realizat o dată pe săptămână timp de 2 luni, apoi la 15 zile, apoi o dată pe lună. Efectele pot fi amplificate prin automasaj (un masaj de 1 minut în jurul gurii în fiecare seară).
Iată câteva instrucțiuni cum să-ți faci un masaj facial eficient:
1. Înainte de masajul propriu-zis, trebuie să te speli pe față și mâini, apoi este important să aplici pe față o cremă hidratantă, ulei facial sau ser pentru a permite mâinilor să alunece ușor pe piele, evitând frecarea și iritațiile.
2. Folosește vârful degetelor pentru a efectua mișcări ușoare de mângâiere de la centru spre exteriorul feței. Începe de la bărbie și urcă treptat spre pomeți, apoi spre frunte. Acest pas pregătește mușchii pentru un masaj mai profund și îmbunătățește circulația sângelui.
3. Fruntea. Așază degetele arătătoare pe frunte între sprâncene. Mângâie în sus spre linia părului și apoi afară spre tâmple.
4. Ochii. Cu mișcări ușoare, folosește vârful degetelor pentru a masa pielea din jurul ochilor, urmând conturul natural. Mișcă-te de la colțul interior spre colțul exterior al ochiului, folosind mișcări circulare și fine pentru a reduce tensiunea și umflăturile.
5. Obraji. Folosește-ți degetele pentru a împinge pielea din zona pomeților în sus, către tâmple. Aplică o presiune ușoară și repetă mișcarea de jos în sus pentru a stimula mușchii și a ridica pomeții.
6. Bărbie și linia maxilarului. Prinde ușor între degete (arătător și degetul mare) pielea de la linia maxilarului, efectuând mișcări de ciupire delicate, de la centru (bărbie) către urechi. Acest lucru ajută la tonifierea liniei maxilarului.
7. Gură. Așază degetele arătătoare deasupra buzei superioare și degetele mijlocii sub buza inferioară. Glisează degetele spre exterior, spre urechi.
8. Gât. Cu degetele de ambele părți ale maxilarului, efectuează o mișcare care începe sub urechi și coboară de-a lungul gâtului. Inversează mișcarea și repetă.
În concluzie, masajul facial sculptural ajută la conturarea trăsăturilor faciale, dar și la relaxarea mușchilor, reducerea stresului și îmbunătățirea circulației. Este recomandat să fie realizat la un cabinet de cosmetică specializat, însă ședințele profesioniste pot fi completate cu automasaj făcut acasă, câteva minute în fiecare zi.
Dispozitiv microcurent: beneficii și recomandări
Surse foto: Pexels.com, Vecteezy.com
Surse articol: Vogue.fr, Geneo-us.com