15 metode prin care sa previi si sa reduci ridurile

15 metode prin care sa previi si sa reduci ridurile

Gabriela David, redactor Divahair.ro

Indiferent daca ai 25 de ani si inca nu ti-e gandul la riduri, 35 de ani sau 55 de ani trebuie sa stii ca lupta cu ridurile incepe cu prevenirea lor si abia apoi cu metode mai mult sau mai putin invazive de eliminare a lor.

In acelasi timp multi experti spun ca multe dintre noi pierd in lupta cu ridurile, lucru care nu ar trebui sa se intample, mai ales ca avem acces la atat de multa informatie si la cele mai noi descoperiri tehnologice. Pentru a ajunge pe drumul cel bun va oferim mai jos cateva metode care sa te ajute in lupta cu ridurile, aprobate de experti si hotarate sa faca diferenta:

CE POTI FACE CHIAR TU

1. Evita soarele sau foloseste crema cu factor de protectie ridicat.

Soarele este cauza numarul 1 de aparitie a ridurilor, sunt sute de studii care confirma acest fapt. Unul dintre ele a folosit ca subiecti gemeni si s-a observat clar cum numai in cateva luni pielea celui care se expunea la soare mai mult si nu folosea crema de protectie era acoperita de pete si mai putin neteda.

 

2. Nu fuma!

Multe dintre studiile asupra pielii (chiar daca sunt controversate) au demonstrat ca fumul de tigara imbatraneste pielea, prin eliberarea unei enzime care distruge colagenul si elastina. Din nou, studiul pe gemeni a demonstrat ca fratele fumator avea pielea mult mai ridata si mai subtire cu 40% decat a fratelui nefumator.

 

3. Dormi cum si cat trebuie.

Dermatologul Nicholas Perricone de la Yale spune ca daca nu ai parte de indeajuns de mult somn, organismul produce cotizol in exces, un hormon care distruge celulele pielii. Daca dormi cat trebuie, organismul produce mai multi hormoni de crestere, care mentin pielea neteda si elastica. De asemenea, daca dormi in fiecare noapte in aceeasi pozitie, mai ales cu fata atingand perna, poti sa maresti sansele de aparitie a ridurilor in zona care atinge perna. Cel mai bine este, sa incerci, pe cat posibil, sa dormi pe spate.
 

  

4. Ai grija de ochii tai.

Mai precis, daca observi ca te incrunti de fiecare data cand citesti sau te uiti la televizor, atunci este momentul sa vizitezi oftalmologul. Mai bine sa porti ochelari decat sa te lupti cu ridurile incapatanate. Acelasi lucru este valabil si pentru soarele puternic: poarta ochelari de soare. 

  

5. Mananca somon.

Somonul este cel mai recomandat aliment in lupta cu ridurile, avand un continut ridicat de proteine si de acizi grasi esentiali Omega 3 - unele dintre armele cele mai puternice ale pielii.

 

 

6. Inlocuieste cafeaua cu cacao.

Aceasta din urma contine doi flavonoli (epicatchina si catechina) care protejeaza pielea de efectele daunatoare ale soarelui, imbunatatind hidratarea si circulatia sangelui catre celulele pielii, catifeland pielea.  

  

7. Mananca fructe si legume.

Probabil ca te-ai saturat sa auzi asta, dar chiar au efect. Cheia o reprezinta compusii antioxidanti ai acestora, care se lupta cu radicalii liberi, cei care imbatranesc pielea. De asemenea, soia este un alt aliment recomandat, fiind capabila sa reduca efectele daunatoare ale soarelui. 

 

8. Foloseste crema hidratanta.

Femeile sunt atat de concentrate in a folosi produse anti-imbatranire incat uita de efectele benefice ale unei simple creme hidratante. Pielea hidratata arata mult mai luminoasa, mai neteda, iar ridurile nu mai sunt atat de vizibile.  

 

9. Nu spala tenul in exces.

Dermatologii spun ca apa de la robinet dezbraca tenul de bariera naturala formata din uleiurile si grasimile ce o protejeaza de aparitia ridurilor. Foloseste mai degraba un cleanser pentru a-ti curata fata, mai ales daca sapunul tau nu contine factori hidratanti.

 
CREME 
  

10. Exista cateva creme care au intr-adevar efect in ceea ce priveste reducerea ridurilor. Ca sa le descoperi trebuie sa le citesti eticheta, deoarece continutul lor trebuie sa fie format din cel putin una dintre ingredientele de mai jos:

- acizi alfa-hidroxi (AHA) - acizi naturali din fructe care indeparteaza celulele moarte si stimuleaza productia de colagen

- retinoizi (Retin A) - forma naturala a vitaminei A, repara daunele produse de soare si reduce ridurile

- vitamina C - creste productia de colagen, protejeaza pielea de soare, corecteaza probleme de pigmentatie si cele inflamatorii
- idebenona - sora coenzimei Q10, este un puternic antioxidant care hidrateaza pielea, reduce ridurile si corecteaza efectele soarelui

- pentapeptide - stimuleaza productia de colagen, reducand ridurile

TRATAMENTE

11. Botox - O injectie cu versiunea purificata a toxinei A-botulinice relaxeaza muschii de sub rid, permitand pielii de deasupra sa se intinda, astfel incat ridul sa dispara.

12. Umplerea ridurilor - Medicii pot sa umple ridurile cu substante variate - colagen acid hialuronic, etc. - astfel incat ridurile sa fie invizibile. Cele mai populare tratamente sunt Restylane, Juva sau ArteFill.

13. Laser - In acest caz, energia de la o sursa de lumina indeparteaza stratul de suprafata al pielii, "ranind" usor pielea, pentru a stimula productia de colagen, ce duce la o piele mai neteda.

14. Exfolierea chimica - Mai multe tipuri de chimicale sunt folosite, ca si in cazul laserului, sa indeparteze stratul de suprafata al pielii, "ranind" usor pielea si stimuland productia de colagen.

  
15. Dermabraziune - Un aparat de suctiune vacumata folosit in acelasi timp cu un cristal chimic, ajuta la indepartarea stratului de suprafata al pielii, netezind pielea si eliminand ridurile.

Articolul urmator
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Stii sa previi caderea masiva a parului?
Incepe quiz
Stii sa previi caderea masiva a parului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (42)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    prajii
    24 februarie 2010 14:02

    Metode simple dar de efect pana la urma .Ajutati-ma cu o dilema : Consumul de bauturi si alimente fierbinti lasa urme pe fata sau e doar un mit?