5 Noi uleiuri naturale pentru frumusetea pielii

5 Noi uleiuri naturale pentru frumusetea pielii

Gabriela Paladi

Femeile au fost mereu preocupate de frumusetea corpului lor. Nu este de mirare ca in prezent sunt mii de producatori de cosmetice care isi doresc si promit sa implineasca aceasta dorinta.

Daca ne-am obisnuit deja cu proprietatile uimitoare ale uleiurilor naturale deja faimoase, precum uleiul de argan, de masline, uleiul de struguri sau de migdale, este timpul sa descoperim "noi" uleiuri folosite din antichitate pentru frumusetea pielii, uleiuri care au calitati minunate si pot deveni adevarate minuni pentru sanatatea pielii.

Uleiul de marula

Triburile Tsonga din Africa de Sud si Mozambic folosesc de mii de ani uleiul de marula, atat pentru a gati cat si in ingrijirea corpului, sau ca ulei de masaj pentru bebelusi. El este o parte importanta din dieta zilnica si din tratamentele medicale ale locuitorilor din Madagascar, Mozambic, din Namibia sau din Zimbabwe. Acest ulei este extras din nucile arborelui de marula si contine o proportie uriasa de acizi grasi monosaturati (Omega 9 - oleic si Omega 6 - linoleic) si antioxidanti, care il fac foarte stabil, dar si de 4 ori mai multa vitamina C decat uleiul de portocala. Uleiul de marula are un aspect limpede, avand o culoare pala de auriu-maro cu o aroma dulce. Proprietatile uleiului de marula sunt destinate pielii frumoase si sanatoase, fiind ideal pentru pielea matura si cea uscata:

- Protejeaza pielea de agresorii mediului inconjurator;
- Reinverseaza efectele daunatoare ale soarelui;
- Sustine activitatea celulara;
- Hidrateaza si repara pielea si in cele mai adanci straturi;
- Are proprietati anti-inflamatorii si anti-microbiene;
- Reduce ridurile si previne aparitia lor;
- Calmeaza iritatiile si roseata.

Uleiul de marula se absoarbe foarte repede in piele, are o textura non-uleioasa, are un pH echilibrat, este non-comodogenic si este adecvat oricarui tip de piele. Adauga cateva picaturi de ulei de marula in cleanser-ul tau, in masca de fata sau in fondul de ten pentru a le mari beneficiile. Poti s ail utilizezi si ca un primer de machiaj, ca o crema hidratanta dimineata si seara.

ATENTIE! Daca esti sensibila sau ai alergii la nuci, este bine sa testezi uleiul de marula pe o suprafata mica de piele, inainte de a-l utiliza. Daca ai alergie severa la nuci, este bien sa consulti medicul inainte de a utilize uleiul de marula.

Il gasesti la: organik.ro

 

Uleiul de macadamia

ulei de macadamia

Uleiul de macadamia este extras din nucile arborelui cu acelasi nume, un copac nativ din Australia. Este un ulei care are utilizari numeroase in traditia australiana, atat in arta culinara cat si in industria cosmetica. Uleiul de macadamia este lichid la temperatura camerei, are un aspect limpede, de culoarea ambrei, cu un miros vag de nuci. Este un ulei consistent, cu o stabilitate ideala pentru creme puternic hidratante si formule de protectie solara. Contine o concentratie foarte mare de acid palmitoleic, una dintre lipidele naturale ale pielii. Iata cateva dintre proprietatile uleiului de macadamia care sigur te vor incanta:

- Nu pateaza hainele, fiind perfect ca ulei de masaj;
- Este ideal pentru prevenirea si tratarea vergeturilor;
- Este un hidratant recomandat pentru pielea delicata a bebelusilor;
- Calmeaza si trateaza pielea iritata;

Uleiul de macadamia este foarte delicat si are un efect de calmare. Aplica-l direct pe piele uda dupa baie, pentru a reduce pierderea hidratarii. Aplica-l inainte si dupa ce te expui soarelui, pentru a minimize uscarea pielii. Ai grija, nu este un protector solar, el doar hidrateaza pielea.

ATENTIE! Daca esti sensibila la nuci, este bine sa testezi uleiul de macadamia pe o suprafata mica de piele, inainte de a-l utiliza. Daca ai alergie severa la nuci, este bine sa consulti medicul inainte de a utiliza uleiul de marula.

Il gasesti la: naturo.ro  

 

Uleiul de muscata

uleiul de muscata

Cine ar fi crezut ca frumoasa muscata pe care mamele noastre o aseaza la geam, poate sa detina proprietati importante pentru ingrijirea pielii noastre? Uleiul de muscata este extras din tulpina si frunzele acestei plante, avand un miros interesant, o combinatie intre mirosul clasic de muscata si menta. Proprietatile uleiului de muscata sunt multe, diverse si ideale pentru o piele sanatoasa si frumoasa:

- Este un bun astringent;
- Intretine elasticitatea pielii;
- Are proprietati antibacteriene si antimicrobiene;
- Este un bun cicatrizant;
- Incurajeaza reproducerea celulara;
- Faciliteaza circulatia sangvina.

Uleiul de muscata s-a dovedit a fi foarte eficient in tratarea acneei, a dermatitei, a infectiilor pielii, eczemei, arsurilor, iar un masaj regulat cu un astfel de ulei poate reduce depresia si anxietatea. De asemenea, pentru reducerea celulitei, a efectelor sindromului premenstrual sau menopauzei, foloseste uleiul din muscata masand zonele cu probleme. Poti folosi uleiul din muscata si pentru a tine la departare insectele cand esti in aer liber, sau ca deodorant natural.

Atentie! Uleiul din muscata influenteaza anumite secretii hormonale, prin urmare nu este recomandat femeilor gravide!

Il gasesti la: farmaverde.ro

 

Uleiul monoi

ulei monoi

Uleiul monoi este infuzat din petalele gardeniilor tahitiene, cunoscute cu denumirea de flori Tiare, in ulei de cocos intarit. Florile Tiare sunt florile nationale din Tahiti, ce se nasc din sol de origine coraliera. Monoi este un cuvant antic Tahitian care inseamna "ulei parfumat" si care descrie perfect acest produs folosit de secole in ingrijirea pielii si a parului in Polinezia Franceza. Navigatorii maori foloseau acest ulei pentru a se proteja de frig, de vanturile puternice si de apa sarata. Uleiul monoi autentic este fabricat dupa un cod strict, care urmareste procesul de la culegerea florilor pana la imbutelierea produsului final, un proces protejat de o lege speciala emisa in 1992 de catre statul Tahitian: florile sunt culese la o anumita varsta, cand inca sunt boboci, sunt duse la fabrica unde se elimina pistilul si sunt puse apoi in ulei de cocos rafinat pentru 15 zile, 15 flori la 1 litru de ulei de cocos. La temperaturi sub 24 de grade Celsius, uleiul se solidifica, dar tinut la caldura devine fluid imediat, iar tranzitia de la o stare la alta nu ii afecteaza proprietatile. Uleiul monoi...

- are un continut mare de metil salicilat, care este un calmant al pielii;
- este un hidratant puternic care penetreaza si cele mai adanci straturi ale pielii;
- creeaza un scut de protectie a pielii impotriva elementelor naturale;
- repara celulele si le ajuta in regenerare;

Foloseste uleiul monoi ca lotiune de corp dupa baie, inainte si dupa plaja, pentru ca te protejeaza de soare, vant, apa marii sau a piscinei, in timpul baii pentru a te relaxa, ca intensificator al bronzului. Uleiul monoi este ideal si pentru a intretine frumusetea si sanatatea parului, dar si pentru a trata parul uscat. Uleiul monoi este recomandat oricarui tip de piele si nu produce reactii alergice.

Il gasesti la: elemental.eu

 

Uleiul de catina

uleiul de catina

Nativa coastelor atlantice din Europa si regiunilor aride din Asia, catina se gaseste si pe meleagurile romanesti fiind cunoscuta si cu numele de "ginsengul romanesc". Catina este una dintre putinele fructe de padure din care se extrage ulei direct din fruct, nu numai din seminte. Uleiul de catina este plin de fitonutrimente, incluzand caroteni, vitamina C, aminoacizi, minerale, steroli. Iata cateva dintre calitatile uleiului de catina pe care trebuie sa le stii:

- cantitatea mare de caroteni face ca uleiul din catina sa fie un excelent protector al pielii de catre razele solare;
- regenereaza rapid celulele pielii si ajuta in tratamentul cicatricilor si al ranilor;
- are proprietati anti-inflamatorii, calmeaza iritatiile si trateaza cu success acneea, eczemele;
- contine o cantitate uriasa de vitamina C, de zece ori mai multa decat citricele, dar si fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu.

Pe langa faptul ca uleiul de catina, ingerat, tine sub control nivelul colesterolului, el este folosit si ca tratament pentru afectiuni oftalmologice, urticarie, alergii, dermatoze, imbunatatirea imunitatii, eczema, acne, psoriazis si arsuri solare. Acesta este si un bun sudorific, inhiba pofta de mancare si este un bun afrodisiac.

Atentie! Daca stii ca ai alergie la fructele de padure, testeaza acest ulei pe o portiune mica de piele inainte de a-l folosi. Daca stii ca ai alergii severe, consulta medicul inainte de a folosi uleiul de catina.

Il gasesti la: dagrino.ro

Uleiurile naturale pot fi o alternativa pentru cosmeticele pline de chimicale pe care le folosim zilnic in ingrijirea pielii, sau pot sa le sustina pe acestea, intensificandu-le efectele pozitive asupra pielii. Tu esti tentata sa incerci vreunul dintre aceste uleiuri?

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!
Incepe quiz
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.