7 Lucruri despre care nu stiai ca sunt bune pentru tenul tau

7 Lucruri despre care nu stiai ca sunt bune pentru tenul tau

Gabriela Paladi

In prezent timpul femeii moderne, dedicat frumusetii sale, se reduce dramatic. Femeia moderna este si afacerista, si iubita, si mama si intotdeauna prezenta in cercurile sociale. Insa, niciodata nu va renunta la a-si intretine cu atentie tenul - el este parte integranta din imaginea ei. Si pentru ca tot vorbim de modernism, trebuie spus ca femeia din prezent are totusi, un atuu important: informatia.


Pe baza cuvantului care descrie cel mai bine epoca moderna, Diva Hair iti ofera noi informatii privind tenul tau, alimente, trucuri, despre care vei ramane suprinsa sa afli ca de fapt fac minuni pentru el.

 

PASTELE

Pastele din faina integrale sunt adevarate zane binefacatoare pentru ten si pentru piele in general. Au un cotinut glicemic foarte scazut, nu cresc nivelul de zahar din sange si nu se ating deloc de sensibilitatea pielii. Chiar ajuta la circulatia sangelui, fiind renumite pentru scaderea riscului de boli cardiovasculare, astfel ca organismul si pielea se iriga si oxigeneaza mult mai eficient.

ULEIUL

Orice ulei, chiar si cel de floarea soarelui, daca il fierbi, poate fi benefic pentru pielea ta. Desi majoritatea se feresc de uleiuri pentru ten, folosite o data pe saptamana, pot sa hidrateze corect si natural pielea.

Intr-adevar, nu trebuie sa exagerezi, insa, indiferent de tipul tau de ten poti sa alegi astfel de uleiuri. Pentru tenul gras, cel de in este minunat, pentru un ten sensibil apeleaza la uleiul de migdale, pentru ten uscat, cel de masline este indicat. Oricare dintre ele sunt benefice pentru un ten normal.

 

PIZZA

Nu, nu te speria, nu este deloc o exagerare. Pizza, desi este o macare de tip fast-food, nu este atat de "rea" cu pielea ta. Nu, pizza nu cauzeaza acnee, poate doar daca mananci 3 pe zi, si pline de carnati, sunca si ulei. Insa o pizza cu branza si cu multe legume, cu piept de pui sau ciuperci, iti va ajuta pielea cu un aport destul de bun de vitamine. In cazul ei, legumele nu isi pierd din aportul vitaminic prin fierbere. Iar daca folosesti faina integrala pentru aluat, impusti doi iepuri deodata.

CIOCOLATA

Poate stiai sau nu, insa ciocolata, mai ales cea neagra, care nu este procesata, consumata in cantitati moderate este incredibil de benefica pentru piele. Cercetatorii chiar vor sa demonstreze ca este cel mai bun luptator cu imbatranirea pielii.

Un studiu din Germania a demonstrat ca femeile care au baut o cana de cacao pe zi - echivalentul a 10g de ciocolata neagra-, timp de 12 saptamani, au constatat ca au pielea mai matasoasa, mai rezistenta la soare si o circulatie sangvina mult mai buna.


USTUROIUL SI CEAPA

Usturoiul si ceapa au un continut ridicat de sulf, cel mai vechi si mai eficient remediu pentru acnee, dermatite si chiar matreata. Acesta reduce continutul ridicat de ulei al pielii si previne blocarea porilor.

Desi utilizat in cantitati mari acesta poate usca pielea, in cantitatile din ceapa si usturoi poate fi ideal pentru a mentine pielea curata, hidratata si oxigenata.



FRUCTELE USCATE

Fructele uscate, mai ales caisele si stafidele, au un continut bogat de antioxidanti, fier si flavonoizi care nu numai ca ridica o bariera puternica de protectie solara, dar ofera pielii forta necesara sa se regenereze, sa isi mentina elasticitatea si stralucirea. Daca te fereai de fructele uscate, pentru ca ele contin mai mult zahar decat cele proaspete, se pare ca ele compenseaza prin continutul ridicat de vitamine. Asa ca fructele uscate pot fi un desert zilnic gustos si benefic.

SUCUL DE FRUCTE

Intr-adevar sucul de fructe are o reputatie proasta din cauza continutului de zahar, insa antioxidantii impachetati in aceasta minune din pahar sunt pe masura riscului.

Sucurile de pepene, de fructe de padure si de rodii sunt cele mai bogate in antioxidanti, dar au si cel mai scazut aport caloric. Un pahar de suc de fructe pe zi iti ajuta pielea. Si limonada sau citronada, indulcita cu miere poate fi la fel de eficienta, mai ales ca are si pretioasa vitamina C.

 

TRANSPIRATIA

A transpira este cel mai natural lucru pe care il face pielea, este modul prin care organismul se curata.

Insa exista idei preconcepute care au implementat o teama de transpiratie in zona fetei, care spun ca aceasta duce la acnee. Complet neadevarat.

Transpiratia este daunatoare numai daca pielea nu este curata, sau nu este curatata dupa. Asa ca alearga, mergi pe bicicleta, cu rolele, fa aerobic, orice te ajuta sa transpiri, permite pielii sa isi deschida porii si sa elibereze murdaria cauzata de mediul inconjurator. Apoi profita de un dus cald.

 

ALGELE

Sunt zeci de mii de varietati de alge de mare in lume, si multe dintre ele sunt extraordinare pentru piele, atat in produse cosmetice cat si consumate. Este de ajuns sa aruncam o privire la femeile din Japonia si sa recunoastem ca au probabil cel mai frumos ten din lume. Algele fac parte din meniul lor zilnic. Algele sunt de 10 ori mai potente in ingrijirea pielii decat plantele de uscat, ele isi iau nutrimentele direct din ocean. Contin beta-caroten, zinc si iod, functioneaza ca un astringent, dar in acelasi timp protejeaza si hidrateaza tenul.

AERUL CONDITIONAT DIN MASINA

Pentru ca tot ne referim la femeia moderna, trebuie sa admitem ca masina incepe sa devina a doua casa, cand ne referim la timpul pe care il petrecem in trafic. Asa ca nu este de mirare ca marii producatori de masini scot pe piata concepte care ne ingrijesc si pielea.

Astfel, Refi Subaru R2 este un minivan care elibereaza vitamine prin sistemul de aer conditionat, iar husele scaunelor contin o proteina care hidrateaza pielea. Ford a introdus la seriile sale Fiesta, Mondeo si Focus materiale non-alergice, cu filtre de polen si instalatii de aer conditionat extrem de performante care elimina alergenii din habitaclu.

Specialistii ne recomanda sa renuntam la odorizantele de masina, si sa inlocuim continutul sticlutelor lor cu uleiuri esentiale, care nu numai ca sunt un tratament anti-stres dar hranesc si pielea.

Tu ai mai adauga ceva pe lista noastra?

Articolul urmator
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Afla ce spune tenul tau despre stilul tau de viata!
Incepe quiz
Afla ce spune tenul tau despre stilul tau de viata!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (72)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.