9 Greseli de ingrijire a pielii pe care le poti evita

9 Greseli de ingrijire a pielii pe care le poti evita

Gabriela David, redactor Divahair.ro

Pielea impecabila si catifelata este in topul dorintelor oricarei femei, dar in ciuda tututor sfaturilor pe care le primim de la prieteni, din reviste, chiar si de la dermatolog, nu prea nu putem bucura de un ten perfect. In chinul nostru herculean de intretinere a pielii, chiar si cele mai informate dintre noi fac greseli simple care sunt indeajuns sa ne departeze si mai mult de o piele de invidiat. Multe dintre aceste greseli sunt rezultatul dezinformarii, in niciun caz al intentiei.

Iata cateva dintre cele mai comune greseli pe care le facem cand ne ingrijim pielea, si care pot dauna sanatatii acesteia:

VERIFICA INGREDIENTELE CLEANSERULUI

De multe ori ne indreptam spre cele mai scumpe produse, cu increderea oarba ca sunt si cele mai bune. Insa inainte de a goli rafturile, verifica cu atentie ingredientele produsului si alege produse cu un continut cat mai mic de chimicale, mai ales in ceea ce priveste cleanserul, acel produs care ar trebui sa-ti curete pielea.

Evita ingrediente precum SD-40, isopropyl alcohol, un ingredient care poate irita pielea sensibila si dispusa la acne, ducand la roseata, exfoliere masiva si uscare cat si imbatranire prematura.

 
 

NU EXAGERA CU EXFOLIEREA

Multe produse contin acizi alfa hidroxi care combat ridurile si liniile fine, dar daca amesteci prea des produsele - de exemplu un hidratant pe baza de acid dimineata cu o crema exfolianta seara - te poti confrunta cu riscul de inflamare a pielii.

NU IRITA PIELEA

Mai precis, daca ti-a iesit un cos nu incerca sa-l scoti inainte sa-si faca de cap. Acopera-l cu fond de ten si lasa-l in pace.

Nu vei face decat sa inrautatesti si mai mult situatia. Acelasi lucru este valabil pentru orice fel de iritatie, trateaz-o, insa nu umbla cu mainile pe fata, vei sparge zidul de foliculi si bacteria se va imprastia si mai usor.

  
  

DACA AI PIELEA USCATA, NU O HIDRATA FOARTE TARE

Chiar daca pare de necrezut, tenul uscat nu are nevoie de o hidratare exagerata.

O crema puternic hidratanta nu va face decat sa produca o congestie si mai puternica pe termen lung. Mai degraba investeste intr-un umidificator de calitate.
 

AI GRIJA LA ALIMENTATIE

Sa nu crezi ca daca bei multa apa rezolvi problema hidratarii pielii. Este intr-adevar recomandat, ajuta la oxigenarea ei, insa ai nevoie si de o alimentatie adecvata.

Adauga grasimi bune in alimentatie pentru hidratare, precum acizii grasi esentiali prezenti din belsug in fructele de avocado, sau Omega 3, prezenti in peste.
 

  
 

PROTEJEAZA-TE DE SOARE CORECT

Da, expunerea la soare imbatraneste pielea, chiar daca ne ofera aportul de Vitamina D. Insa ne putem proteja, dar nu toate cremele cu SPF sunt indicate, multe dintre ele pot provoca aparitia acneei.

De aceea alege produse care contin zinc si titaniu, care protejeaza pielea de soare fara a infunda porii.
 

NU ADORMI MACHIATA
Si ce daca am adormit machiata, ce e asa mare lucru? Este mare lucru, tenul nostru absoarbe cel mai bine orice punem pe fata in timp ce dormim.

De aceea cremele si serurile de noapte sunt cele mai eficiente. Astfel ca, va absorbi chimicalele din machiaj ... o astfel de noapte poate lasa urme si timp de o saptamana, asa ca sa nu te miri ca ai cearcane care nu-ti mai dispar. Mai bine evita asta, si demachiaza-te inainte de culcare!

  
  

NU TE ZGARCI CU SOMNUL

Am spus-o de multe ori si o repet: somnul este secretul frumusetii vesnice, este dovedit si poti observa asta si in jurul tau.

O noapte o data la o luna nu poate face mare paguba, insa daca a devenit o rutina sa pierzi noptile, atunci sigur asta se va observa si pe tenul tau, mai ales daca nu mai ai 20 de ani.
 

ATENTIE CU PRODUSELE DE MACHIAJ

Ai un ruj de la Dior de vreo 4 ani, il folosesti foarte rar, la ocazii, insa nu vrei sa-l arunci. Sigur a expirat si orice produs cosmetic care expira poate afecta aspectul pielii tale.

Spala pensulele o data la o luna, pot cumula bacterii. Schimba produsele vechi, bacteriile se pot aduna in sticlute cu usurinta si mai usor in buretii cu care aplici fondul de ten sau pudra.
 

 

 

Articolul urmator
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (174)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Ano (anonim)
    15 decembrie 2009 18:06

    super sfaturi...eu folosesc mousse cleanser de la Clinique....sunt foarte multumita de el si vi-l recomand cu caldura:*

    ruby09
    25 noiembrie 2009 10:10

    multumesc pt sfaturi.eu folosesc cleanserul de la AVENE EAU THERMALE.e foarte bun pt orice tip de piele .il recomand.http://www.e-album.ro/membru.php?id=8198

    diana (anonim)
    22 noiembrie 2009 14:02

    foarte folositoare informatiile si accesibile. multumesc de sfaturi o sa tin cont de ele

    reprezentant (anonim)
    19 noiembrie 2009 16:04

    Recrutam reprezentanti din toata tara pentru produse cosmetice.Inscriere gratuita,fara contract,indiferent de studii sau locatie!Comisionul este de 35% incepand cu comenzile de 100 lei pret dereprezentant,plus 10% de la inscrisii tai si alte bonusuri,livraregratuita in toata tara!Pentru mai multe detalii intrati pe www.metropolitans.ro si creativacont, codul necesar pentru inscriere este DMwLtpR3 (exact la fel),pentru orice intrebari , nelamuriri sau detalii: metropolitan_and_you@yahoo.com apoi puteti comanda cataloagele gratuit.Mult Succes!

    andreea (anonim)
    19 noiembrie 2009 12:12

    Buna ziua, sunt f incantata de articolele voastre.Le citesc pe toate. Felicitari si continuati asa.

    anamaria_lozneanu
    18 noiembrie 2009 21:09

    foarte bun articolul. eu imi spal pensulele de machiaj o data la doua saptamani si am observat ca fata nu mai are iritatii. eu folosesc cleanser "GREEN TEA" este foarte bun si il recomand tuturor indiferent de tipul tenului.e bine sa folosim cosmetice care au putini conservati si stabilizatori in componenta .