Beneficiile uleiurilor volatile

Beneficiile uleiurilor volatile
Andreea Gluh, redactor
Luni, 15.07.2013

Cuprins

Natura ne-a pus la dispozitie numeroase remedii pentru diverse afectiuni, incepand cu cele respiratorii si terminand cu cele dermatologice si cu dezechilibrele sistemului nervos central. Extrasele din plante pot fi folosite sub diverse forme. Unele dintre cele mai populare in acest sens sunt uleiurile volatile, utilizate cu succes in aromaterapie.


Uleiurile volatile sunt substante extrase din diverse plante si folosite impreuna cu remediile clasice pentru tratatarea sau ameliorarea diverselor afectiuni. Pentru a afla beneficiile acestora, poti consulta un specialist sau poti intreba personalul din cadrul farmaciilor naturiste. Iata cateva dintre uleiurile volatile care iti pot fi de folos in diverse afectiuni. Pentru a beneficia de proprietatile lor, le poti combina sau le poti folosi ca atare, in candele pentru aromaterapie sau aplicate direct pe piele, dupa ce au fost diluate.

Uleiul volatil de eucalipt

Uleiul volatil de eucalipt este recunoscut din cele mai vechi timpuri ca avand proprietati antiseptice. Daca suferi de afectiuni respiratorii, poti incerca, pe langa tratamentul clasic, inhalarea vaporilor acestei substante. Mirosul puternic mentolat are, de asemenea, efect tonic.

Uleiul volatil de cimbru

Cimbrul are puternice proprietati antiseptice. Daca tusea nu-ti da pace, incearca sa folosesti uleiul volatil de cimbru sub forma de inhalant concomitent cu ceaiul preparat din aceeasi planta, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Uleiul volatil de lamaie

Una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice este herpesul. Daca vrei ca simptomele leziunii sa se amelioreze si sa te vindeci rapid, incearca aplicarea uleiului volatil de lamaie pe suprafata afectata.

Uleiul volatil de levantica

Levantica este o planta cu un miros puternic, dar placut. Uleiul volatil de levantica folosit in candela de aromaterapie are efect antistres si de echilibrare a sistemului nervos central.

Uleiul volatil de arbore de ceai

Arborele de ceai are multiple proprietati antiseptice si antifungice. Uleiul volatil de arbore de ceai este folosit inca din Antichitate pentru tratarea diverselor afectiuni dermatologice. Printre acestea se numara acneea si candidoza. Pentru a le trata cu ajutorul acestui remediu, trebuie sa combini cateva picaturi de ulei volatil cu o baza de crema pe care o poti achizitiona din magazinele naturiste. O alta metoda este aceea de a dilua cateva picaturi din substanta-minune in apa calda din cada.

Uleiul volatil de trandafir

Ca si apa de trandafiri, uleiul volatil de trandafir are efecte benefice asupra tenului, prevenind aparitia ridurilor. Pentru a-l putea folosi, trebuie sa il combini cu o baza de crema, dupa care il poti folosi zilnic in ritualul tau de infrumusetare.

Indiferent de motivul pentru care alegi sa folosesti uleiurile volatile, este indicat sa te asiguri de autenticitatea lor, pentru ca altfel pot avea efecte daunatoare pentru sanatatea ta. Asadar, trebuie sa ai grija de unde le achizitionezi si sa verifici cu atentie eticheta.

 

Articolul urmator »
Extensii de păr din banane. Cât costă un astfel de produs
Extensii de păr din banane. Cât costă un astfel de produs
Andreea Baluteanu | Marţi, 09.07.2024
Incepe quiz
Esti multumita de job-ul tau?
Esti multumita de job-ul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Luni, 05.02.2024

Ne găsești pe