Epilatorul: informatii pe care trebuie sa le stii

Epilatorul: informatii pe care trebuie sa le stii

Gabriela Paladi

Epilatorul este una dintre acele inventii care a revolutionat piata frumusetii si a reusit sa intre in casele a milioane de femei avand si indeplinind scopul eliminarii parului nedorit. Curios sau nu, primul epilator a fost inventat in Israel in 1986. Dupa 27 de ani epilatorul a ajuns sa functioneze si pe baterii si sa aiba o multime de calitati: amorteste pielea inainte de epilare, poate sa isi lumineze singur calea, are mai multe viteze, sau are destinatii precise - epilarea fetei, a corpului sau a zonei inghinale. Daca inca nu ti-ai achizitionat un epilator, sau daca folosesti deja unul, iata cateva informatii importante pe care trebuie sa le stii:

EPILATORUL: Ce model ti se potriveste?

Un epilator este un dispozitiv cu multe pensete - unele epilatoare pot sa aiba peste 70 de astfel de pensete. Cu o viteza mare, pensetele elimina firele de par nedorite, deschizandu-se, apucand firul de par prin inchidere si smulgand firul de par din radacina, prin miscari rapide. Exista mii de tipuri de epilatoare, fiecare avand viteze mai mari sau mai mici, un numar mai mare sau mai mic de pensete, sau diferite alte proprietati incorporate. Sa gasesti epilatorul potrivit pentru tine este destul de usor, daca citesti cu atentie prezentarea produsului.

De exemplu, daca stii ca il vei folosi si in zone sensibile, poti alege un epilator cu cap pentru zone sensibile, cu dispozitiv de gheata, iar pentru zona inghinala unde sunt multe curbe iti recomandam capul pivotant si, in plus, exista epilatoare care au deasupra capului rotativ si un bec, ajutandu-te sa vezi mai bine firele de par.

Daca ai pielea foarte sensibila, tehnologia pe baza de ioni de argint poate fi o solutie. Aceasta imbraca pensetele in ioni de argint, care previn infectiile si mentin epilatorul aseptic. De asemenea, daca vrei sa folosesti epilatorul pentru zone mari de piele, alege unul cu cat mai multe pensete, de preferat peste 30.

Orice epilator ai alege, inainte sa iei aceasta decizie tine cont ca folosirea lui implica timp, durere, iar daca ai parul foarte subtire s-ar putea sa ai surpriza neplacuta ca pensetele acestuia sa nu smulga, ci sa rupa firele de par.

EPILATORUL: Trucuri de Epilare Eficienta

Exfoliaza! Inainte de orice tip de epilare este bine sa exfoliezi pielea bine. Exfoliind, elimini celulele moarte si oferi epilatorului posibilitatea sa elimine firele de par mai usor si mai bine. Mai mult, firele de par eliminate cresc mai greu, si previi cresterea firelor de par sub piele - situatie care poate deveni suparatoare.

Nu folosi uleiuri sau lotiuni inainte de epilare. Pielea curata, proaspat spalata si exfoliata este ideala pentru epilare. Poti folosi pudra de talc pentru copii, pentru a te asigura ca pielea este cat mai uscata.

Foloseste epilatorul perpendicular pe piele, nu intr-o parte. Si ai grija ca pielea sa fie bine intinsa. Nerespectand aceste reguli, micile pensete ale epilatorului nu vor apuca bine firele de par.

Foloseste epilatorul seara, pentru ca imediat dupa epilare te vei confrunta cu inrosirea pielii si cu o sensibilitate crescanda. De aceea este bine sa lasi pielea la aer, si sa nu o acoperi cu haine, cel putin jumatate de ora dupa epilare.

Nu te grabi! Folosirea epilatorului, mai ales pentru zonele mai mari, precum picioarele, presupune mult timp. Prin urmare, aloca-ti timp indeajuns pentru aceasta activitate.

EPILATORUL: Avantaje si dezavantaje

Avantaje:
- poti elimina firele de par imediat cum apar, nu este nevoie sa astepti ca ele sa creasca;
- este mai ieftin decat epilarea cu ceara - 1 epilator este in jur de 150 de lei si are o garantie de 2 pana la 4 ani;
- il poti folosi pentru toate zonele;
- firul de par creste mai incet si mai subtire;
- poti sa il transporti cu tine cu usurinta in calatorii;

Dezavantaje:
- te poti confrunta cu fire de par crescute sub piele;
- poate sa iti ciupeasca pielea, mai ales in zonele unde pielea este mai subtire;
- este o operatie dureroasa, chiar daca te obisnuiesti cu timpul cu durerea indusa; 
- este zgomotos.

EPILATORUL: Intrebari si Raspunsuri

Pot sa folosesc epilatorul si pentru alte zone, precum, zona inghinala fata sau axila?
Da, epilatorul poate fi folosit si pentru zona inghinala fata sau axila, mai ales daca obisnuiesti sa te epilezi cu ceara in aceste zone. Daca insa nu l-ai mai folosit pana acum, incearca epilatorul mai intai in zonele mai putin sensibile ale zonelor respective. Daca suporti durerea si nu observi iritatii ale pielii, continua. Daca, insa, in orice moment pielea ta reactioneaza inadecvat, opreste epilarea. Dupa ce ai terminat, foloseste un dezinfectant pe zona epilata si apoi o crema hidratanta. Mai poti incerca sa aplici apa termala.

Cum curat epilatorul?
Majoritatea epilatoarelor vin cu o perie micuta care sa te ajute sa cureti bine pensetele. Apoi este foarte important sa acorzi o atentie speciala curatarii micilor pensete ale epilatorului si cu alcool. Dezinfectarea lor este necesara, mai ales pentru ca celulele moarte raman blocate acolo si pot cauza infectii ale pielii atunci cand il folosesti din nou.

Firele de par eliminate cu epilatorul trebuie sa fie lungi sau scurte?
Spre deosebire de epilarea cu ceara, unde cu cat firele de par sunt mai lungi, cu atat mai eficienta este epilarea, la epilator cu cat sunt mai scurte, cu atat este mai bine. Daca firul de par este lung, atunci pensetele epilatorului nu il pot apuca asa cum trebuie si il rup, in loc sa il smulga. Iar scopul epilarii se pierde.

In functie de rezistenta ta la durere, de sensibilitatea pielii tale si de timpul pe care vrei sa il aloci indepartarii firelor de par, epilatorul poate sa fie o optiune excelenta pentru indepartarea parului nedorit.

Articolul urmator
Trend-ul care a scandalizat internetul: seul de vită folosit în rutina zilnică de îngrijire a tenului! Ce spun dermatologii
Trend-ul care a scandalizat internetul: seul de vită folosit în rutina zilnică de îngrijire a tenului! Ce spun dermatologii
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Carmen (anonim)
    29 iunie 2013 16:04

    Se spune ASEPTIC nu SEPTIC daca vreti sa va referiti la protectia impotriva contaminarii cu microbi.