Top 10 tratamente naturale pentru fata

Top 10 tratamente naturale pentru fata

Geanina Ichim

Ingrijirea tenului este de o reala importanta pentru fiecare femeie, iar ca sa faci asta nu este nevoie de multi bani pentru creme sau vizite la salonul de cosmetica. Este foarte simplu sa prepari acasa tratamente naturale pentru fata, doar cu ingrediente pe care oricine le are in bucatarie.

Alege tratamentul care ti se potriveste si aplica-l pe fata curata. Lasa masca sa actioneze timp de 10-15 minute sau mai mult, in functie de recomandari, apoi foloseste un prosop incalzit ca sa te cureti. Uda prosopul cu apa fierbinte, stoarce excesul de apa si preseaza cu el fata usor, timp de un minut. Spala-ti fata cu apa calduta, folosind miscari circulare.

  

1. Tratament hidratant pentru fata, cu avocado si miere

Pentru ca pielea ca nu imbatraneasca, hidratarea este o necesitate. Acest tratament ajuta pielea sa retina umezeala, ascunde ridurile si face tenul sa arate mai neted, lasand un aspect proaspat si fresh.

Ingrediente: 3 linguri de smantana proaspata, ¼ avocado, o lingurita de miere

Instructiuni: Amesteca ingredientele intr-un blender pana obtii un piure, apoi aplica-l pe piele. Lasa-l sa actioneze cel putin o ora, apoi clateste cu apa calda.

2. Tratament cu fulgi de ovaz si miere, pentru fata neteda si stralucitoare

Mierea mentine pielea moale, neteda si stralucitoare, in timp ce fulgii de ovaz actioneaza ca un antiinflamator si ajuta la vindecarea iritatiilor. Acest tratament este recomandat mai ales dupa expunerea prelungita la soare.

Ingrediente: 3-4 linguri de fulgi de ovaz, miere cat cuprinde

Instructiuni: Intr-un blender amesteca fulgii de ovaz cu mierea, pana cand obtii consistenta dorita. Aplica din belsug pe toata fata si asteapta 10 minute. Clateste cu apa calduta, apoi tamponeaza fata cu apa rece, pentru a inchide porii.

  

3. Tratament natural cu lamaie si iaurt, pentru curatarea fetei

Daca ai un ten afectat de pete lasate de acnee sau de puncte negre, combinatia de lamaie si iaurt este ideala pentru estomparea urmelor, iar proteina din albusul de ou stimuleaza sistemul de aparare naturala al pielii.

Ingrediente: doua linguri de miere, 4 lingurite de suc proaspat de lamaie, 3 lingurite de iaurt simplu, un albus de ou

Instructiuni: Combina toate ingredientele intr-un castron si amesteca-le pana obtii o crema groasa. Aplica masca pe fata curata si uscata si las-o sa actioneze timp de 15 minute. Clateste cu apa calda. Solutia ramasa poate fi pastrata in frigider timp de o saptamana.

4. Tratament natural cu drojdie de bere, pentru o fata afectata de acnee

Daca ai probleme cu acneea, incearca acest tratament recomandat de expertii in frumusete. Drojdia de bere lupta impotriva bacteriilor, iar lamaia ajuta la uscarea cosurilor.

Ingrediente: drojdie de bere, sucul de la o lamaie, apa

Instructiuni: Prepara o pasta folosind putina drojdie de bere, sucul de lamaie si un pic de apa. Aplica amestecul direct pe zona afectata de cosuri, acopera cu o panza subtire de bumbac si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute.

  

5. Tratament revigorant pentru fata, cu miere si castraveti

Castravetele este un antiinflamator natural care ajuta la revigorarea tenului, reduce roseata si umflaturile si inmoaie pielea, iar mierea absoarbe impuritatile din pori si trateaza iritatiile minore.

Ingrediente: doi castraveti, o lingura de miere

Instructiuni: Curata cei doi castraveti de coaja si marunteste-i in blender. Strecoara sucul obtinut si amesteca-l cu miere. Aplica pe fata cu varfurile degetelor sau tamponeaza cu vata. Ce ti-a mai ramas din solutie poate fi pastrat la frigider timp de o saptamana.

6. Tratament natural cu argila alba, malai si albus de ou

Alege acest tratament pentru a-ti proteja tenul de influentele exterioare - soare, aer rece sau vant, pentru a curata pielea de impuritati si pentru a preveni imbatranirea fetei.

Ingrediente: doua linguri de argila alba, o lingura de malai, un albus de ou, o picatura de ulei de musetel

Instructiuni: Amesteca toate ingredientele intr-un castron, pana cand albusul este complet dizolvat. Daca pasta este prea groasa, o poti dilua cu ceai de musetel proaspat preparat. Aplica pe fata curatata si uscata. Dupa aproximativ 10 minute, clateste cu apa calda. Solutia ramasa va ramane proaspata timp de o saptamana, in frigider.

  

7. Tratament natural cu busuioc

Aceasta reteta este recomandata persoanelor cu ten gras, predispus la aparitia acneei. Busuiocul actioneaza ca un antiseptic, lupta impotriva bacteriilor si imbunatateste circulatia la nivelul pielii.

Ingrediente: 3 linguri de frunze uscate de busuioc, o cana de apa

Instructiuni: Marunteste frunzele de busuioc si adauga-le intr-o cana cu apa clocotita. Dupa ce amestecul se raceste, strecoara frunzele si pune ceaiul intr-o sticla cu pulverizator. Foloseste acest tratament zilnic, inainte sa te demachiezi. Stropeste-ti fata, apoi curata-o cu ajutorul unui tampon de vata.  

8. Tratament natural cu otet de miere si aspirina, pentru catifelarea fetei

Utilizeaza zilnic acest tratament pentru catifelarea si netezirea pielii aspre, cu pori dilatati. Daca ai tenul sensibil, foloseste-l de doua-trei ori pe saptamana.

Ingrediente: 15 g de otet de mere organic, 100 g de apa minerala, 5 aspirine

Instructiuni: Dilueaza otetul de mere in apa minerala. Zdrobeste aspirinele in mojar, apoi adauga praful in amestecul de apa cu otet. Aplica pe fata cu ajutorul unui tampon de vata, cu moderatie pe zonele afectate de acnee si pori dilatati. Poti pastra solutia in frigider timp de o luna.

  

9. Tratament exfoliant pentru fata, cu iaurt, drojdie de bere si faina de migdale

Foloseste acest tratament pentru a-i conferi tenului stralucire si prospetime si pentru imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul fetei. Vitamina B6 continuta de drojdia de bere stimuleaza fluxul de sange, iar proprietatile antibacteriene ale mierii contribuie la dezinfectarea pielii. Mierea de Manuka este recomandata datorita beneficiilor sale curative, insa o poti inlocui cu orice alt tip de miere.

Ingrediente: 20 g de drojdie de bere sub forma de pulbere, doua lingurite de iaurt simplu, doua lingurite de faina de migdale, o lingurita de miere de Manuka

Instructiuni: Amesteca ingredientele pana obtii o pasta omogena, apoi aplica pe fata imediat. Las-o sa actioneze timp de cateva minute si clateste cu apa calduta.

  

10. Tratament exfoliant cu migdale

Exfolierea regulata a tenului ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, lasand fata mai fina si mai luminoasa.

Ingrediente: 3 linguri de smantana proaspata, o cana de zahar alb, ½ cana de zahar brun, ½ cana de migdale macinate, doua linguri de ulei de masline

Instructiuni: Amesteca bine toate ingredientele, apoi aplica tratamentul pe fata uscata, cu o miscare circulara. Dupa cateva minute, clateste-ti fata cu apa calda, apoi cu apa rece. Daca ti-a mai ramas crema, pune-o intr-un borcan si pastreaz-o la frigider pentru o utilizare viitoare.

In functie de nevoile tenului tau si de beneficiile ingredientelor, alege ceea ce ti se potriveste dintre aceste tratamente naturale pentru fata. Utilizeaza regulat masti pentru fata si vei observa in scurt timp diferentele.

Articolul urmator
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Stii sa faci fata stresului sau te lasi doborata?
Incepe quiz
Stii sa faci fata stresului sau te lasi doborata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.