Cum faci cel mai bun machiaj pentru piele uscată

Cum faci cel mai bun machiaj pentru piele uscată

Sorina Corneanu

Pielea uscată îți poate da bătăi serioase de cap. Nu îți permite să realizezi cu succes chiar orice machiaj, produsele se aplică greu, sunt dificil de ales și rezultatul este nesatisfăcător. Însă există câteva secrete care te ajută să ai un machiaj impecabil!

Iată cum realizezi un machiaj pentru tenul uscat!

Alege un fond de ten lichid cremos, cu o textură ușoară, care nu încarcă, și încearcă să îl aplici doar în anumite zone ale feței. Fruntea, nasul și bărbia sunt principalele zone care ar trebui acoperite. Restul feței trebuie să respire sau să fie tratată cu o cremă hidratantă. Cu cât încarci mai mult tenul uscat, cu atât mai greu va fi să realizezi un machiaj satisfăcător. La fel de importantă rămâne alegerea nuanței fondului de ten: aceasta trebuie să fie întotdeauna cu un număr mai deschisă decât culoarea naturală a tenului tău!

fond de ten

Dacă tenul nu este problematic, nu ai pete prea evidente de ascuns și nici nu te confrunți cu acneea, atunci o cremă BB ar putea fi suficientă.

Vezi secretele aplicării fondului de ten pentru un machiaj perfect!

Fardul de pleoape trebuie să fie, de asemenea, cât mai cremos. Un fard sub formă de pudră va încărca pleoapa, îți va conferi un aspect încărcat și te va îmbătrâni. Trucul pentru o privire strălucitoare și luminoasă este alegerea unui fard de pleoape tip cremă, ușor sidefat sau cu efect iluminator. Optează pentru culori cât mai calde și mai naturale, astfel încât totul să pară un retuș subtil, nicidecum un makeup strident!

machiaj ochi

Iluminatorul este trucul esențial în realizarea unui machiaj perfect pentru tenul uscat. Formula lichidă va hrăni pielea mai bine decât un iluminator pudră. Aplică-l în zona pomeților, mai exact în spațiul în care nu ai folosit fondul de ten. În cazul în care nu poți renunța la fondul de ten, aplică iluminatorul peste el, în straturi subțiri, și întinde-l bine, astfel încât pielea să rămână strălucitoare și elastică, nu încărcată!

machiaj ten

Dacă ai tenul uscat, o condiție obligatorie pentru realizarea un machiaj reușit este să înlocuiești blush-ul pudră cu unul cremos și ușor sidefat. Pielea va fi mai hidratată, mai întinsă și mai flexibilă, iar machiajul va avea șanse crescute să arate extraordinar!

pudra si blush

Oricât de mult ți-ar plăcea un ruj mat, când ai tenul uscat, produsele cu efect matifiant nu fac decât să distrugă totul. Optează, așadar, pentru un ruj cu efect sidefat sau un gloss cu textură cât mai fluidă și strălucitoare. Indiferent de nuanța pielii, un ruj roșu nu va da niciodată greș!

ruj nude

În realizarea unui machiaj perfect, indiferent de tipul de piele, trebuie respectați trei pași importanți:

1. Fondul de ten trebuie să fie opus tipului de ten și într-o nuanță mai deschisă decât culoarea naturală a pielii.
2. Machiajul ochilor trebuie să aibă rol potențator al trăsăturilor naturale, nu unul transformator.
3. Produsele folosite trebuie să aibă un efect cât mai natural și să acopere fără a încărca!

Vezi cum realizezi simplu un makeup natural!

Acum, că știi cum poți realiza cu ușurință un machiaj perfect pentru tenul uscat, nu îți rămâne decât să îți alegi cu grijă produsele și să îți răsfeți tenul!

Surse foto: Pinterest

Articolul urmator
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.