Exfolierea facială în funcție de tipul tenului tău

Exfolierea facială în funcție de tipul tenului tău

Redactor Divahair.ro

Poate că deja îți cureți tenul în profunzime, îl hidratezi cu produsele potrivite și folosești protecție solară când ieși din casă, dar dacă peste toate astea nu exfoliezi, pielea ta nu este atât de sănătoasă pe cât ar putea fi. Exfolierea este un proces care îndepărtează celulele de piele moartă de pe suprafața pielii.

Poate fi efectuată cu ajutorul unui scrub sub formă de cremă sau gel, cu particule abrazive care curăță pielea. Dintre motivele pentru care exfolierea ar trebui să facă parte din rutina ta de frumusețe nu pot fi omise elasticitatea crescută, suplețea si aspectul fin al unui ten ce radiază. Alegerea metodei potrivite și a ingredientelor folosite este un aspect esențial pentru sănătatea pielii tale. Iată de ce, dar și cum ar trebui să încorporezi cât mai curând acest pas în îngrijirea tenului tău.

Cât de importantă este exfolierea tenului?

Pe măsură ce îmbătrânim, procesul de regenerare a celulelor încetinește. Acest lucru înseamnă că organismul este mai lent în procesul de eliminare a celulelor pielii și de generare a altora noi. Atunci când particulele de celule moarte nu sunt îndepărtate de pe suprafața pielii, aceasta devine uscată și are un aspect dur și aspru. În plus, acumularea de celule moarte poate spori producția de sebum a tenului, înfundând porii și având ca rezultat apariția petelor și a acneei.

masca

Exfolierea nu doar că ameliorează multe probleme ale pielii, dar susține și buna circulație a sângelui, fapt ce atrage după sine o piele sănătoasă și strălucitoare. Odată exfoliat în mod regulat, tenul este pregătit pentru acțiunea puternic hidratantă a produselor, ceea ce le sporește eficiența.

Exfolierea facială în funcție de ten

Așa cum nu ai folosi o loțiune demachiantă pe bază de ulei dacă ai tenul gras sau o mască facială care absoarbe sebumul dacă ai tenul uscat, la fel va trebui să ai în vedere particularitățile tenului tău și atunci când alegi produsul potrivit pentru exfoliere.

Exfolierea tenului gras

Tenul gras nu are nevoie de o repetare a rutinei de exfoliere mai rapidă decât celelalte tipuri de ten, așa cum se crede, din cauza producției excesive de sebum prezente. Exfolierea regulată a tenului gras previne apariția coșurilor, a punctelor negre și a porilor înfundați. Un exfoliant bazat pe acizi alfa și hidroxi-acizi beta va rupe legăturile celulare care mențin particulele de piele moartă pe suprafața tenului.

Exfolierea tenului sensibil

Tenul sensibil are nevoie de o exfoliere ușoară, care să nu cauzeze înroșire sau senzație de usturime. Pentru a preveni aceste efecte, se recomandă folosirea unui produs ce conține acid lactic, care exfoliază pielea în mod delicat, în timp ce hidratează tenul.

Exfolierea tenului uscat

La fel ca tenul sensibil, nici cel uscat nu reacționează plăcut la particule abrazive dure. E recomandat să eviți orice tip de ingredient care ar putea conține retinoide sau peroxid de benzoil. În schimb, optează pentru o abordare mai blândă, folosind produse pe bază de zahăr brun, cu adaos de acid glicolic sau lactic, pentru un plus de hidratare.

3 măști faciale pe care le poți face acasă

Saloanele de cosmetică îți pot răsfăța tenul cu cele mai inovatoare produse dermatocosmetice, însă nu e nevoie să le calci pragul pentru a te bucura de efectele exfolierii. Cu ingrediente de calitate superioară poți să obții tratamente adaptate tenului tău, pentru rezultate senzaționale.

Și încă un pont: poți obține un împrumut financiar de pe vivacredit.ro, care să evite gaura pe care ai face-o în economiile tale achiziționând toate ingredientele de care ai nevoie pentru a include o exfoliere corectă și de calitate în rutina ta cosmetică.

Mască exfoliantă pentru ten gras

Ai nevoie de:

  • agent exfoliant - făină de graham (2 linguri)
  • agent antibacterian - pudră de turmeric (o jumătate de linguriță)
  • agent de curățare - lapte (50 ml)
  • agent pentru controlul sebumului - suc de lămâie (o jumătate de linguriță)

Ingredientele se amestecă într-un bol, în ordinea listării, cu ajutorul unui mixer, pentru a preveni apariția cocoloașelor. Aplică pe față masca rezultată folosind o pensulă rotativă cu peri deși, pentru o exfoliere în profunzime. Masca se lasă să acționeze timp de 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă caldă. Pielea se tamponează cu un prosop și se aplică o cremă hidratantă.

Mască exfoliantă pentru ten sensibil

Ai nevoie de:

  • agent exfoliant - făină de ovăz (2 linguri)
  • agent de curățare - aloe vera (50 ml)
  • agent de hidratare - miere (o linguriță)

Amestecă toate ingredientele într-un bol, iar la nevoie adaugă câteva picături de apă, pentru a ajuta amestecul să se lege. Aplică masca folosind o pensulă simplă din fibre naturale, pentru a asigura distribuția egală pe toată suprafața tenului. Lasă masca pe față timp de 15-20 de minute, iar la final îndepărteaz-o cu apă caldă, tamponează tenul cu un prosop și aplică o cremă hidratantă.

Mască exfoliantă pentru ten uscat

Ai nevoie de:

  • agent exfoliant - făină de migdale (2 linguri)
  • agent de curățare - avocado (50 g)
  • agent de hidratare - ulei de cocos (2 linguri)

Toate ingredientele se amestecă bine până la formarea unei paste bine închegate. Aplică masca cu degetele, pentru a evita ruperea violentă a particulelor de piele moartă de pe suprafața pielii (așa cum se întâmplă în cazul utilizării unei pensule rotative sau a altei ustensile). Masca se lasă să acționeze timp de 10-15 minute și se curăță de pe piele cu apă caldă. La final, nu uita să aplici crema hidratantă.

Dacă îți dorești o piele sănătoasă și radiantă, exfolierea regulată este o necesitate. Limitează această rutină de exfoliere la o singură aplicare pe săptămână, altfel pielea poate deveni uscată, iritată și cu un aspect neuniform. Ai grijă de pielea ta și ajut-o să zâmbească din toate celulele!

Articolul urmator
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Morpheus 8: beneficii și recomandări
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.