Afla cum scapi de mirosul neplacut al picioarelor
Cuprins
- Stresul, dusmanul picioarelor tale
- Detoxifiaza-ti organismul!
- Spala-ti picioarele cat mai des!
- Bicarbonatul te scapa de miros
- Otetul de mere, un remediu de succes
- Ceaiul din frunze de nuc reduce transpiratia
- Ceaiul negru iti mentine picioarele uscate
- Ingrijeste-ti picioarele!
- Schimba-ti sosetele cat mai des!
- Aeriseste-ti si usuca-ti incaltamintea!
Mirosul picioarelor reprezinta o problema foarte des intalnita, care ne impiedica sa ne simtim bine in pielea noastra. Picioarele sunt parti ale corpului nostru predispuse transpiratiei abundente, astfel incat trebuie sa acordam o atentie deosebita ingrijirii acestora, pentru a evita situatiile jenante si inconfortabile in care putem fi pusi. Solutiile pentru rezolvarea acestei probleme sunt numeroase si diverse. Noi iti oferim cateva ponturi care te vor ajuta sa remediezi acest aspect neplacut, cu care te confrunti zilnic.
Stresul, dusmanul picioarelor tale
Problemele mai dificile pe care le intampinam zilnic creaza stres, iar acesta este un factor care determina aparitia transpiratiei in exces. Pentru a evita transpiratia abundenta, trebuie sa adopti un stil de viata mai linistit si sa faci fata situatiilor complicate cu foarte mult calm.
Detoxifiaza-ti organismul!
Eliminarea toxinelor este importanta, deoarece daca avem un corp detoxifiat, reducem posibilitatea aparitiei mirosului rezultat in urma transpiratiei. Dietele pentru detoxifierea organismului trebuie sa contina alimente bogate in vitamine. Evita sa consumi alcool, tigari, cafea, ciocolata si bauturi racoritoare care contin cofeina!
Spala-ti picioarele cat mai des!
Pentru a putea preveni mirosul picioarelor, trebuie sa faci din igiena proprie o rutina. Spala-te ori de cate ori ai ocazia, pentru a evita inmultirea bacteriilor care se formeaza in sosetele si in papucii tai. In mod normal, este suficient sa te speli pe picioare cu apa calduta si sapun antibacterian dar, daca mirosul picioarelor tale reprezinta o problema mult mai mare decat ar trebui sa fie, exista numeroase metode, mai neconventionale, care iti pot fi de folos.
Bicarbonatul te scapa de miros
Pentru a putea scapa de mirosul urat, dar si pentru a inlatura eficient transpiratia abundenta, este recomandat sa dizolvi bicarbonat de sodiu in apa cu care te speli pe picioare. Nu trebuie sa faci acest lucru zilnic, ci este suficient sa repeti procedeul o data la doua sau trei zile.
Otetul de mere, un remediu de succes
Spalarea in apa cu otet de mere este foarte indicata pentru indepartarea mirosului pielii picioarelor tale. Acest tratament actioneaza in profunzime. Este recomandat ca picioarele sa fie spalate in apa cu otet zilnic.
Ceaiul din frunze de nuc reduce transpiratia
Ceaiul din frunze de nuc este foarte cunoscut pentru proprietatile sale nemaipomenite. Acest remediu este foarte eficient pentru reducerea transpiratiei abundente, dar si pentru obtinerea unei senzatii de prospetime a picioarelor. Pentru a-si face efectul, tratamentul cu ceai din frunze de nuc trebuie facut o data la doua sau trei zile, timp de cateva saptamani.
Ceaiul negru iti mentine picioarele uscate
Zilnic, dupa ce te speli bine, stai cu picioarele in ceai negru. Efectele acestuia sunt extraordinare. Ceaiul negru omoara bacteriile cu succes. Acest tratament este cel mai potrivit daca vrei sa ai picioarele uscate cat mai mult timp, pentru ca ajuta la inchiderea porilor.
Ingrijeste-ti picioarele!
Dupa igiena zilnica a picioarelor, este indicat sa folosesti produse dedicate ingrijirii acestora, care iti vin in ajutor. Pudra de talc pastreaza picioarele uscate cat mai mult timp, antiperspirantul pentru picioare mentine o senzatie de prospetime si racoare, iar cremele hidrateaza picioarele.
Schimba-ti sosetele cat mai des!
Pentru a evita aparitia bacteriilor care se dezvolta in sosete, schimba-le de fiecare dupa ce te-ai spalat pe picioare. Sosetele de bumbac sunt cele mai indicate pentru picioarele cu probleme, deoarece permit pielii sa respire.
Aeriseste-ti si usuca-ti incaltamintea!
Este recomandat sa iti schimbi periodic incaltamintea dar, daca nu ai posibilitatea sa faci asta, de fiecare data dupa ce ai purtat o anumita pereche de papuci, trebuie sa o lasi sa se usuce si sa se aeriseasca aproximativ douazeci si patru de ore, pentru a evita formarea bacteriilor.
De asemenea, poarta numai incaltaminte de calitate, din piele, care permite aerisirea pielii. Pe timp de vara, evita sa porti pantofi cu toc sau balerini, intrucat acest tip de incaltaminte iti vor face picioarele sa transpire. Poarta in schimb sandale cat mai decupate.
Tu cum previi aparitia mirosului picioarelor?