Bijuterii dentare: aplicare si recomandari

Bijuterii dentare: aplicare si recomandari
Viorica Ghinea, redactor
Vineri, 15.02.2013

Daca simti nevoia sa iti faci o schimbare care sa te scoata din anonimat si sa te faca sa te simti speciala de fiecare data cand zambesti, atunci poti sa apelezi la bijuterii dentare. Ele sunt la moda de cativa ani si reprezinta o exceptie atunci cand vine vorba despre vizitele la dentist pentru ca poti sa mergi din placere de aceasta data.

Bijuterii dentare: ce sunt si cum se aplica

In primul rand, bijuteriile dentare reprezinta o tendinta in cosmetica dentara si pot fi privite ca niste accesorii de infrumutesare. Elementele decorative pot fi din metale pretioase (simboluri din aur, platina, argint), pietre pretioase (diamant, rubin, safir, smarald), semipretioase (exista si variante din sticla) sau cristale. Ai la dispozitie o varietate mare de materiale, culori si dimensiuni astfel incat, in functie de semnificatie sau gusturi, sa poti alege accesoriul care ti se potriveste.

Specialistii in domeniu sustin ca nu este o tehnica dureroasa, iar procedeul de aplicare este simplu. Tot specialistii ne sfatuiesc sa alegem bijuterii dentare care se ataseaza simplu pe suprafata dintelui (cele temporare), asadar evita-le pe cele care necesita incrustarea (implica scobirea) dintelui.

Inainte de aplicare se recomanda un periaj profesional care sa indeparteze petele de pe dinti, in special de pe cel pe care urmeaza sa-l decorezi cu o bijuterie dentara.

Este recomandat sa alegi dintii frontali superiori, acestia fiind cei mai vizibili. Inainte de aplicarea bijuteriei este necesar ca dintele sa fie uscat, deoarece se aplica un adeziv special, numit bonding. Se aplica bijuteria, apoi se foloseste o lampa de fotopolimerizare care ajuta la intarirea adezivului. Toata procedura dureaza in jur de 15-20 de minute.

      femeie razand

Bijuterii dentare: recomandari dupa aplicare

Medicul stomatolog iti va da informatiile necesare atunci cand te vei hotari sa apelezi la bijuterii dentare. Vei afla ca in primele ore de la aplicare nu ai voie sa mananci, iar timp de 12 ore nu ai voie sa te speli pe dinti.

In perioada in care vei purta accesoriul dentar trebuie sa fii mult mai atenta la igiena orala pentru a impiedica aparitia placii bacteriene, a tartrului si a cariilor, in special daca stii ca dantura ta este predispusa la ele.

In momentul in care te vei hotari sa renunti la bijuteria ta trebuie sa stii ca ea poate fi indepartata de catre medicul dentist si inlocuita cu alta, daca iti doresti. Doctorul va peria dintele si va indeparta placa bacteriana formata, in timp, in jurul bijuteriei.

Accesoriile dentare iti scot in evidenta dantura frumoasa si adauga zambetului tau un strop de farmec. 

Vezi si
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Vineri, 15.02.2013
Articolul urmator »
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Raluca Margean | Marţi, 21.11.2023
Incepe quiz
Ce bijuterii ti se potrivesc?
Ce bijuterii ti se potrivesc?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Laser CO2: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Miercuri, 27.12.2023

Ne găsești pe