Ce este crema pentru solar și de ce trebuie să o folosești

Vineri, 10.06.2016
de Alexa Galgau

Crema pentru solar este un produs care ar trebui folosit de orice persoană care se gândește să se bronzeze la solar. Ea are foarte multe avantaje și îți poate proteja nu doar pielea, ci și portofelul. Dacă te-am făcut curioasă, iată de ce ar trebui să cumperi acest produs și cum funcționează!

 

Ce este crema pentru solar

Probabil ai constatat că mersul la solar îți oferă, într-adevăr, acel bronz perfect, însă în același timp îți și usucă pielea foarte tare și uneori chiar o arde, ceea ce poate fi foarte periculos.

Nu există niciun remediu pentru a înlătura toate pericolele solarului, însă avem pentru tine o soluție pe care trebuie să o iei în considerare: crema pentru solar. Aceasta este adesea confundată cu autobronzantul, dar este, de fapt, foarte diferită de el. De altfel, nu ar trebui niciodată să folosești un autobronzant în combinație cu solarul.

Crema pentru solar a fost gândită pentru a fi aplicată înainte de a folosi solarul, pentru a menține pielea hidratată și pentru a permite porilor să se deschidă în același timp, grăbind procesul de bronzare. Astfel, nu doar că îngrijești pielea cum trebuie, dar nici nu mai trebuie să stai atât de mult în solar.

Cum funcționează crema pentru solar

Există o diferență majoră între bronzul natural și cel de solar. Acesta din urmă se produce datorită expunerii la razele UVB. În aer liber, pielea ta intră în contact și cu acestea, dar și cu razele UVA. Pentru că este vorba despre condiții de mediu diferite, soluțiile pentru protecția pielii sunt, la rândul lor, diferite.

Crema pentru solar nu trebuie să aibă neapărat factor de protecție solară, pentru că nu ai nevoie de acesta atât de mult. În plus, ea nu blochează razele UV, precum crema cu SPF, ci amplifică efectul acestora. În vreme ce crema pentru protecție solară nu îți permite să te bronzezi, cea pentru solar te ajută în acest sens.

Folosind cremă pentru solar, pielea ta va căpăta o nuanță mai profundă și mai durabilă, acesta fiind unul dintre cele mai mari avantaje ale folosirii acestui produs.

Multe dintre cremele gândite special în acest sens creează, prin uleiurile pe care le conțin, o suprafață prismatică prin care razele UV sunt amplificate. În plus, ele sunt pline de substanțe benefice: vitamine, uleiuri naturale, minerale, antioxidanți, extracte naturale și aloe vera. Toate acestea îți protejează pielea în momentul bronzării și o ajută să se regenereze. Pentru că pielea este mai sănătoasă când folosești o loțiune specială, bronzul arată, la rândul lui, mai bine decât pe o piele uscată și degradată.

Pielea uscată este inestetică, dar mai are un mare dezavantaj: reflectă razele UV, ceea ce înseamnă că vei petrece cu 50% mai mult timp în solar decât dacă ai folosi crema.

Avantajele și dezavantajele cremei pentru solar

Dacă încă nu te-am convins să folosești crema pentru solar, iată care sunt avantajele ei:

- îți menține pielea hidratată, grăbind procesul de bronzare și prevenind apariția prematură a ridurilor;

- te ajută să economisești bani, pentru că vei folosi solarul mult mai puțin pentru a obține bronzul ideal;

- face bronzul mai intens și mai rezistent;

- îți hrănește pielea cu vitamine și nutrienți, reducând astfel efectele negative ale expunerii la raze UVB;

- continuă procesul de bronzare și la ceva timp după ce ieși din solar (motiv pentru care nu este recomandat să faci un duș imediat după o ședință de solar); 

- previne instalarea mirosului specific de după solar, cauzat de arderea bacteriilor de la suprafața corpului (multe dintre cremele pentru solar au și substanțe antibacteriene);

- previne arsurile.

La fel ca orice produs cosmetic, crema pentru solar are și dezavantaje:

- prețul destul de piperat;

- conține o substanță numită DHC, care creează o schimbare chimică la nivelul pielii și poate să cauzeze iritații ușoare sau înroșirea pielii - problema adevărată legată de această substanță este că poate să producă schimbări ale celulelor pielii dacă o folosești un timp îndelungat.

Îți recomandăm cu căldură să începi să folosești crema pentru solar de fiecare dată când mergi la salonul de bronzare, pentru a reduce cât mai mult efectele negative ale solarului asupra pielii.

Află și cum să faci un autobronzant natural, ca să eviți razele UV!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!