Sanii sunt simbolul senzualitatii feminine, insa trecerea timpului le afecteaza forma si consistenta. De aceea tot mai multe femei isi indreapta atentia catre procedura de lifting mamar. Specialistii in domeniu au dovedit de-a lungul timpului prin numeroase exemple ce efecte estetice are acest procedeu asupra sanilor.
Ce reprezinta liftingul mamar?
Acest procedeu este denumit popular operatia de ridicare a sanilor si reprezinta o interventie chirurgicala de remodelare a pieptului. Liftingul mamar sau mastopexia ajuta la refacerea formei sau chiar la imbunatatirea conturului sanilor.
Fermitatea si frumusetea sanilor sunt amenintate de mai multi factori: schimbarile hormonale, variatiile ponderale, imbatranirea pielii, genetica, sarcina si alaptatul. Cremele, masajul si exercitiile fizice nu reusesc sa inlature pielea in exces care se observa atunci cand sanii incep sa se lase.
Ce ar trebui sa stii inainte de a face o operatie de lifting mamar?
In primul rand, trebuie sa discuti cu medicul si sa raspunzi sincer la toate intrebarile. O astfel de operatie trebuie programata din timp si presupune o serie de analize. Daca iei antidepresive sau anticonceptionale trebuie sa le intrerupi o perioada. In timpul sarcinii sau al menstruatiei nu se fac interventii, iar daca ai nascut de curand este indicat sa amani procedeul intre 6-12 luni, in functie de indicatiile medicului.
Cum decurge operatia de lifting mamar si recuperarea?
In functie de marimea sanilor si de gradul de lasare, se va hotari procedeul cel mai indicat. In prezent, exista trei tehnici de lifting mamar: tehnica periareolara, verticala si de ancora.
Pasii de baza ai interventiei sunt ridicarea tesutului glandular, indepartarea excesului de piele si repozitionarea areolei (zona care inconjoara mamelonul). Interventia dureaza aproximativ 2-3 ore si se desfasoara sub anestezie generala. Trebuie sa iei in considerare disconfortul postoperator care va fi diferit de la persoana la persoana si faptul ca iti vor ramane cicatrici.
Dupa operatie vei face mai multe controale, in special in primele saptamani cand ti se vor extrage si firele. Recuperarea in totalitate se va face progresiv dupa 2-3 luni de la interventie. In aceasta perioada trebuie sa porti o bustiera, sa eviti sportul, expunerea la soare si dormitul pe burta.
In concluzie, liftingul mamar iti remodeleaza frumos sanii, le confera fermitate, dar nu poate sa opreasca procesul imbatranirii.