Sprancene arcuite in functie de forma fetei

Sprancene arcuite in functie de forma fetei

Geanina Ichim

Un aspect placut al fetei este determinat si de forma si dimensiunea sprancenelor, pe care orice femeie si le doreste sa fie cat  mai frumos arcuite. Pentru a obtine un aspect impecabil al sprancenelor, ai doua optiuni: ceara si penseta. In timp ce prima varianta este mai putin dureroasa, ea este, in acelasi timp, mai dificil de realizat la domiciliu. Pensatul implica mai mult control asupra formei, deoarece smulgi cate un singur fir pe rand.

Determina forma sprancenelor in functie de forma fetei

 


Exista cinci forme de baza ale sprancenelor care iti pot modifica sau accentua caracteristicile fetei.

Alegerea potrivita pentru tine se poate realiza in functie de forma fetei tale si este foarte importanta, deoarece arcuirea gresita a sprancenelor ti-ar putea crea un aspect dizgratios.

De exemplu, sprancenele prea arcuite vor face o fata rotunda sa para mai ovala si una lunga sa para diforma.

 

Cele cinci forme de baza ale sprancenelor sunt:

1. sprancenele cu forma rotunda, unde arcuirea este foarte mica si rotunjita, au rolul de a modela fetele unghiulare, cu caracteristici ascutite, cum ar fi o barbie ascutita.

2. sprancenele cu varf ascutit au rolul de a-ti da un aspect tineresc si ajuta la echilibrarea caracteristicilor puternice, cum ar fi un maxilar patrat, sau ofera un aspect de slabire unei fete rotunde.

3. sprancenele arcuite intr-un unghi mic au rolul de a da fetei un aspect mai delicat.

4. forma curbata intre coltul interior si varful sprancenei este potrivita pentru echilibrarea caracteristicilor unei fete patrate.

5. sprancenele cu forma plata, cu o arcuire minima sunt perfecte pentru o fata lunga, deoarece acest model o vor face sa para mai ovala.

Daca ai probleme in a-ti da seama care este forma fetei tale, te poti ghida dupa urmatoarele caracteristici:

- fata rotunda este mai voluminoasa la obraji si este la fel de mare in lungime ca in latime

- fata lunga are fruntea, obrajii si linia maxilarului la aceeasi latime;

- fata patrata are un maxilar patrat;

- fata in forma de inima are fruntea si obrajii la aceeasi latime, iar barbia ingusta si conica la un punct;

- fata ovala are barbia usor mai restransa decat fruntea, iar obrajii mai proeminenti;

- fata in forma de romb prezinta obraji mai mari, iar fruntea mai scurta si mai ingusta, cu caracteristici unghiulare, si barbia ascutita.

Sfaturi pentru realizarea sprancenelor arcuite

Inainte de a te pensa, aplica putina gheata pe frunte, pentru a amorti terminatiile nervoase, si pentru a face ca procesul sa nu mai fie atat de dureros. In continuare, pentru a deschide porii, sterge-ti sprancenele cu un prosop cald. Daca te temi ca ai putea gresi forma, poti desena cu un creion pentru sprancene forma pe care iti doresti sa o obtii, iar apoi poti sa smulgi firele care nu se incadreaza in linii.

Trebuie sa determini dimensiunile sprancenelor folosind un creion dermatograf pentru a face masuratorile. Plaseaza-l de-a lungul nasului spre coltul exterior al ochiului. Toate firele de par care depasesc aceasta limita trebuie sa fie smulse. Pentru partea interioara a sprancenei, masoara cu creionul de-a lungul nasului spre partea interioara a ochiului.

O alta masuratoare importanta, inainte de a incepe pensatul, este arcuirea sprancenei. Cu acelasi creion dermatograf unesti linia de-a lungul nasului cu partea exterioara a irisului - aici se gaseste partea cea mai inalta a sprancenei.

Smulge cu ajutorul pensetei toate firele care nu se incadreaza intre limitele stabilite mai sus, apoi scapa si de firele rebele crescute intre sprancene. Daca apare orice greseala si smulgi prea multe fire, poti completa locurile lipsa cu ajutorul unui creion maro inchis, nu negru.

Un set complet de instrumente pentru pensat include sabloane pentru precizie, creion alb si moale pentru marcarea formei, perii pentru ingrijire, penseta pentru indepartarea parului suplimentar si un creion pentru a adauga culoare si aspect natural.

Scopul realizarii unor sprancene arcuite este de a-ti oferi un aspect tineresc, placut, elegant, care-ti scoate ochii in evidenta, atunci cand forma se potriveste fetei tale. Pensatul trebuie facut cu responsabilitate, deoarece o forma gresita iti poate da un aspect dizgratios, care strica armonia trasaturilor naturale ale fetei.

Articolul urmator
Yoga pentru față: beneficii și idei de exerciții
Yoga pentru față: beneficii și idei de exerciții
Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului?
Incepe quiz
Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.