Nu Skin

Uleiul de cocos, un miracol pentru pielea ta!

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Uleiul de cocos este cunoscut in toata lumea nu numai datorita beneficiilor sale asupra organismului, ci si multumita hidratrarii si ingrijirii pe care o aduce pielii. In tarile tropicale, localnicii chiar obisnuiesc sa aplica acest ulei-minune pe piele pentru a o proteja de razele puternice si foarte nocive ale soarelui.

Chiar daca pana acum, niciun alt produs natural nu reusea sa ocupe locul uleiului de argan in cosmetica, iata ca uleiul de cocos si-a dovedit eficienta, acesta protejand si ingrijind cu desavarsire pielea.    

Ce contine uleiul de cocos?  

Uleiul de cocos contine proteine, acizi grasi, saturati si monosaturati, care impreuna contribuie la mentinerea sanatatii pielii, redandu-i elasticitatea si supletea. Repara portiunile de piele crapata, vindeca iritatiile si inflamarile, hidratand in profunzime.

De obicei, uleiul de cocos este obtinut prin presare la rece si este bogat in:

- acid linoleic: confera stralucire si catifelare pielii;
- acid oleic: hidrateaza in profunzime pielea uscata;
- acid lauric: cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene;
- acid mistic: previne imbatranirea prematura a pielii;
- acid caprilic: proprietati antifungice;
- acid fenolic: protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi;
- acid palmitic: asigura o hidratare rapida si previne uscarea pielii;
- vitamina E si vitamina K: efect regenerant.

Cum se intrebuinteaza uleiul de cocos in cosmetica?

Uleiul de cocos poate fi intrebuintat in mai multe feluri pe piele. Poate indeplini functiile unei lotiuni hidratante, il putem aplica pe buzele crapate pentru reparare, ba chiar il putem folosi pe post de demachiant. Din pacate, multe persoane evita sa foloseasca uleiul de cocos din cauza consistentei sale.

Cand este pastrat la temperaturi joase, acest produs se intareste si capata consistenta unei creme usor solide. De aceea, este indicat sa tinem recipientul cu ulei de cocos la temperatura camerei, ca acesta sa-si pastreze textura uleioasa. Insa consistenta lui nu ar trebui sa te induca in eroare! Uleiul de cocos poate fi folosit atat in stare solida, aplicandu-l ca pe o crema acolo unde este nevoie, dar si in stare lichida. 

Ai grija sa nu folosesti prea mult ulei de cocos! Pielea noastra poate absorbi doar o anumita cantitate de uleiuri, iar atunci cand aplici prea mult produs, risti sa faci mai mult rau decat bine. Folosit in exces, uleiul de cocos iti face pielea sa para grasa, uleioasa si mult prea lucioasa. Ca sa nu mai mentionam petele care se vor forma pe hainele tale!

Uleiul de cocos pentru ten si corp 

Uleiul de cocos se aplica pe piele asemenea unei creme sau lotiuni hidratante. Este ideal pentru persoanele cu o piele foarte uscata sau sensibila la schimbarile bruste de temepratura. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici ulei (solid sau lichid) pe palme, dupa care sa-ti masezi usor pielea pana cand produsul se absoarbe cat mai mult. 

Uleiul de cocos repara si pielea ingrosata sau crapata de pe calcaie. Dupa doar cateva zile de tratament, vei observa cum calcaiele tale isi vor recapata finetea si vor deveni mult mai catifelate. Il poti aplica si pe coatele uscate sau pe genunchi, daca simti nevoia. De asemenea, uleiul de cocos poate fi folosit ca exfoliant! Trebuie doar sa-l amesteci cu saruri sau zahar brun, si sa masezi delicat pielea. Exfoliantul din ulei de cocos indeparteaza pielea moarta si cuarata porii, conferind suplete si vitalitate. Este mult mai eficient decat un produs din comert, uleiul de cocos impiedicand iritarea si inrosirea pielii extrem de sensibile.

Uleiul de cocos pentru buze crapate

Daca ai buzele foarte crapate, uneori nu este suficient sa aplici doar un balsam de buze obisnuit. Mai ales pe timp de iarna, din cauza vantului rece, buzele tind sa se exfolieze si sa se usuce mai repede, asa ca au nevoie de o hidratare mult mai profunda. Cand iti simti buzele uscate sau crapate, aplica pe ele putin ulei de cocos si lasa-l sa actioneze pret de cateva ore sau chiar o noapte intreaga. Repeta acest procedeu ori de cate ori simti nevoia.

Uleiul de cocos pentru inlaturarea machiajului

Nu toate tipurile de piele suporta actiunea produselor chimice pentru inalturarea machiajului. Atunci cand ai pielea extrem de sensibila, predispusa la iritatii sau acnee, demachiere poate deveni un adevarat chin. Din fericire, uleiul de cocos se dovedeste a fi un demachiant excelent, care nu irita fata sau zonele mai sensibile ale tenului. Imbiba o discheta cosmetica in ulei de cocos si utilizeaz-o ca si cum ai folosi un produs obisnuit pentru demachiere. Ai grija totusi ca uleiul de cocos sa nu patrunda in ochi.

Uleiul de cocos pentru acnee, psoriazis sau dermatita

Uleiul de cocos s-a dovedit a fi eficient si in calmarea unor probleme dermatologice destul de severe precum acneea, psoriazisul sau eczema. De altfel, mai multi specialisti au ajuns la concluzia ca acest produs natural nu numai ca vindeca pielea afectata, ci trateaza si infectiile cauzate de bacterii sau microbi. Acest lucru se datoreaza proteinelor care se regasesc in cantitati mari in uleiul de cocos, si contribuie la regenerarea celulelor pielii. Cu toate acestea, daca te numeri printre persoanele care sufera de acnee, psoriazis sau alte afectiuni delicate ale pielii, consulta medicul dermatolog inainte de a urma orice tratament, fie el chimic sau organic.

In ceea ce priveste pretul, acesta nu este piperat. 100 de ml costa aproximativ 10-12 lei.

Bucura-te si tu de o piele sanatoasa si hidratata folosind periodic un ulei de cocos 100% natural, pe care il gasesti in magazinele cu produse bio.    

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!