5 mijloace de prevenire a degradarii parului la indemana oricui

5 mijloace de prevenire a degradarii parului la indemana oricui

Sorina Oanta

   Este posibil ca urmatoarele indicatii in materie de ingrijirea parului sa le fi auzit destul de frecvent si deja, sa le consideri niste clisee agasante. Atunci, cand recurgem la folosirea a nu stiu ce uleiuri esentiale extravagante sau masti de par costisitoare, cautand cu disperare un remediu pentru parul nostru distrus, poate fi deja prea tarziu, singurul remediu real putand fi doar foarfeca si speranta ca pe viitor nu vom mai repeta aceleasi greseli. Nadajduind ca nu este prea tarziu, alege prevenirea degradarii, ci nu resemnarea dupa o asemenea pierdere.




   1. Expunerea neprotejata la soare, dusmanul parului tau. Dupa cum bine stii, soarele poate produce o serie de neajunsuri parului tau, ca de pilda: pierderea frumusetii printr-un aspect uscat si inflexibil, pierderea stralucirii, distrugerea melaninei (pigmentul care da culoarea naturala parului) sau chiar, caderea lui. Acum, nu trebuie sa te sperii foarte tare, ci mai degraba sa inveti cum sa te protejezi, pentru ca pe langa dezavantaje, soarele aduce si multe beneficii corpului tau. Inainte de a merge la plaja sau a iesi din casa, de obicei, dupa ce faci un dus, nu uita sa-ti hidratezi parul cu o lotiune, ulei de par sau masca nutritiva. Bineinteles, ca pentru o expunere mai indelungata la soare nici acestea nu vor face fata in totalitate. In acest caz, nu ezita sa folosesti o sapca sau o palarie cu borurile late, care iti va proteja sanatatea parului si te va feri de accidentele vasculare si cele cerebrale.
 
 
   2. Clorul din piscina si sarea din mare deterioreaza grav firele de par. Daca esti inca la mare, nu uita sa iti speli in fiecare zi parul, pentru a elimina sarea acumulata din mare si nisipul de pe plaja. Samponul pe care il folosesti, trebuie sa fie cat mai putin agresiv pentru firul de par si dedicat folosirii frecvente. Fara aceasta ingrijire de baza, parul va deveni tern si se va rupe foarte usor. In cazul unui par gras, poti observa o schimbare benefica datorita sarurilor din mare care au un efect degresant asupra lui, dar chiar si asa, nu trebuie sa renunti a te spala in fiecare zi pe cap.
 
   3. Clatirea parului se face cu apa calduta sau rece. Pentru un par lucios si sanatos nu este bine sa folosesti apa fierbinte. Foloseste mai degraba apa calduta, dupa care poti trece imediat la cea rece. Aceasta stimuleaza circulatia sangvina a capului, vascularizeaza celulele din piele si ajuta la regenerarea firelor de par deteriorate. De asemenea, iti va face parul mult mai stralucitor si flexibil.
 
   4. Pieptanarea parului sau masajul scalpului. Periajul trebuie facut macar de doua ori pe zi, pentru o aerisire mai buna a parului si totodata pentru masajul scalpului care stimuleaza circulatia sangelui. Acesta poate incepe, chiar atunci cand te afli in cada, cu un balsam sau o masca de hidratare pe cap, in timp ce astepti ca aceasta sa-si faca efectul. Pieptenele din lemn cu dintii lati si rari este cel mai potrivit, deoarece descurca foarte usor fara sa rupa firele de par. In rest, pentru un periaj obijnuit, care implica si masajul de rigoare, potrivit oricarui tip de par, este recomandata peria ovala.  
  
   5. Foloseste uscatorul de par doar atunci cand este necesar! De cele mai multe ori un par degradat poate fi rezultatul agresarii feonului. Pe acesta il poti folosi, daca esti nevoita, mai mult in perioada rece a anului, iar in cea calda te poti lipsi cu desavarsire de serviciile lui. Apeleaza mai degraba la ajutorul prosopului, lasandu-l pe cap circa zece minute sau chiar un sfert de ora. Prosopul va absorbi apa ca un burete, lasand parul doar un pic umed.
 
Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (99)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    cristina (anonim)
    10 octombrie 2010 23:11

    eu folosesc de5 ani placa de par aproape zilnic. sunt dependenta de ea,,,,,,,, defapt am fost pt ca de o saptamana nu am mai pus mana pe ea si imi place sa cred ca nici n-o s-o mai facparul meu nu e fff degradat dar imi pica f mult. folosesc saptamanal ulei de ricinmasline, masca cu petrol de la plafar , ou si placenta(fiole).

    luciana (anonim)
    26 octombrie 2008 01:01

    mia placut acest articol cu toate ca aceste lucruri le stiu imi place meseria de coafeza(o si practic),sunt in neclar cu ceva,am o colega in clasa carei ii cade parul si a intrebat o coafeza ce sa faca iar respectiva ia recomandat sa se vopseasca.nu mi se pare ceva normal!!!!

    pindic mihaela (anonim)
    5 octombrie 2008 19:07

    mi-a placut acest articol pt. k eu chiar aveam nevoie de niste sfaturi in materie d ingrijire a parului,deoarece al meu este foarte degradat