Ca sa ai parul frumos


In aceasta privinta stresul pate fi principalul factor, iar parul produce grasime la maxim.

Parul cu firul gros ar trebui sa ofere volum. Insa, pieptanatul prea des cu peria, pieptenele, ondulatorul sau foehn-ul il face casant.
- Ingrijirea optima se face cu un sampon special pentru par vatamat si uscat, care-l “aseaza”. Favoritul specialistilor este calciul combinat cu vitamine: formeaza in jurul parului o adevarata “retea” de protectie, facandu-l mai putin sensibil la periaj si coafatul cu foehn-ul (de ex. samponul “Nivea” pentru par uscat si uzat). Dupa fiecare spalat trebuie aplicata o masca, pentru ca parul sa poata fi descalcit si pieptanat mai usor (de ex. masca hranitoare “Gliss”, prezenta in magazinele noastre).
- Pieptanatul: folositi tot ce se gaseste pe piata pentru luciu, stralucire (de ex. “Liss control” de la L’Oreal professionnel). Substanta activa din majoritatea acestor produse este siliconul, dar si siliciul, care netezesc parul si-i dau stralucire. Tunsoarea ideala este de lungimea medie. Taiat in scari, cu lama, incepand de sus si filat inspre varfuri, parul devine mai usor si castiga in volum. Si nu mai sta departe de cap. Pentru a-l “cuminti”, pieptanati-l, aproape uscat, cu foehn-ul si cu o perie groasa, rotunda, rasucindu-l inauntru si trecand cu peria peste suvite de sus pana jos.

Daca parul vi se rasuceste in fiecare zi ca un tirbuson inseamna ca are nevoie de o ingrijire atenta. Buclele naturale se formeaza in toate directiile si sunt lipsite de luciu pentru ca lumina nu este reflectata uniform. Periajul prea frecvent dauneaza stratului de matreata. Ca sa ramana matasos, parul cret cere, asadar, o portie buna de grasime.

Genele sunt cele de care depinde daca parul este cret sau lins, daca firul este gros ori prea subtire si lipsit de volum.


