Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ce să NU mai faci dacă îţi doreşti un păr frumos şi sănătos

Miercuri, 20.04.2016
de Andreea Baluteanu

Părul frumos şi sănătos este un deziderat al oricărei fete! Dacă îți doreşti ca vedete precum Gigi Hadid şi Blake Lively să simtă împunsăturile invidiei la vederea coamei tale, este cazul să renunţi la câteva obiceiuri nocive!

Descoperă ce NU mai trebuie să faci, dacă îţi doreşti un păr de toată frumuseţea! Am pregătit pentru tine interdicţii formulate chiar de stilişti!

Renunță la aceste obiceiuri, pentru un păr frumos şi sănătos

 1. Te speli pe cap în fiecare zi!

Vom pleca de la presupunerea că nu lucrezi pe şantier (caz în care îţi recomandăm să îţi cureţi părul cât mai des), ci doar ai devenit dependentă de spălatul zilnic pe cap. Cristina B., hairstylist la salonul Rita Hazan din New York, te avertizează că obiceiul de a-ţi plasa zilnic părul sub jetul de apă va duce la uscarea sa în timp, va deteriora cuticula şi va estompa culoarea. Vrei un păr frumos şi sănătos? Încearcă să extinzi intervalul dintre sesiunile de spălat pe cap la două-trei zile, în funcţie de tipul de păr.

 1. Utilizezi elastice de proastă calitate

Elasticele de proastă calitate pot părea nişte mărunţişuri cu care nu merită să îţi baţi capul şi în care nu are rost să investeşti, dar adevărul este că ele pot contribui la deteriorarea şi ruperea fibrei capilare. Optează pentru materiale moi sau pentru panglici colorate, care au şi avantajul de a fi agreate de modă.

 1. Consideri că foarfeca îţi este cel mai mare adversar

Dacă fugi de stilist cu disperare şi faci tot posibilul să protejezi lungimea părului „ca pe ochii din cap”, şansele de a avea un păr frumos şi sănătos se vor diminua drastic. O tunsoare la trei luni va îndepărta tocmai vârfurile distruse şi va intensifica procesul de creştere al podoabei tale capilare, astfel că vei ajunge cât de curând să rivalizezi cu Beyonce la acest capitol!

 1. Foloseşti un şampon pe bază de sulfaţi

Din păcate, şampoanele pe bază de sulfaţi sunt o prezenţă constantă în supermarketuri, de unde ne procurăm de cele mai multe ori produsele pentru îngrijirea părului. Pe lângă faptul că stiliştii se pronunţă întotdeauna pentru produse profesionale, mai spornice şi mai eficiente, ei insistă în special să renunţi la sulfaţi. Jim Markham, stilist al celebrităţilor, ne avertizează că aceste şampoane sunt dure, îndepărtează agresiv uleiurile naturale de la suprafaţa cuticulei şi înăspresc firul. Adio, păr frumos şi sănătos! 1. Îţi schimbi tunsoarea şi culoarea în fiecare lună

Pe lângă faptul că dorinţa de a ţine pasul cu schimbările de look ale lui Kylie Jenner te poate ruina, va conduce şi la deteriorarea părului. Podoaba capilară va fi supusă unui stres constant şi va avea nevoie de produse scumpe de îngrijire, de timp generos şi de stilişti loiali, la dispoziţia ta 24 de ore din 24. Dacă nu eşti o vedetă atotputernică, ne îndoim că dispui de aceste resurse.

 1. Utilizezi aparatele de coafat în fiecare zi

Da, înţelegem puterea de atracţie exercitată de părul drept şi lucios, perfect întins, dar dacă îţi agresezi zilnic cuticula, supunând-o chinurilor ondulatorului sau plăcii, nu vei face decât să o deteriorezi până la imposibilitatea de a o mai repara. Johnny Wright, stilist american, subliniază chiar riscul de a denatura complet textura părului şi de a fi nevoite să îl tundem! Îţi doreşti un păr frumos şi sănătos? Îmbrăţişează şi forma sa naturală, din când în când, sau buclele lejere, care nu presupun intervenţia ondulatorului, pe val în acest an!

 1. Foloseşti prea mult fixativ, în mod necorespunzător

Ai obţinut coafura perfectă, iar acum urmăreşti să o „sigilezi” pentru eternitate, pulverizând-o cu fixativ din belşug? Părul frumos şi sănătos va deveni un ideal de neatins! Rodney Cutler, ambasador al brandului Redken, pune cosiţele terne pe seama excesului de fixativ care împiedică reflexia naturală a luminii! În plus, este vital să respecţi distanţa recomandată de 15-20 de centimetri, care îţi poate salva părul pe termen lung!

 1. Îţi piepteni părul ud

Peria trecută agresiv prin şuviţele umede este una dintre principalele cauze ale deteriorării părului! Stiliştii te sfătuiesc să apelezi la o cu totul altă tehnică: absoarbe excesul de umiditate din păr cu prosopul, presară un spray pentru descurcare rapidă şi apoi foloseşte un pieptene cu dinţii rari pentru a-ţi netezi părul, acţionând de la vârfuri spre rădăcină! Este metoda ideală pentru un păr frumos şi sănătos!


 1. Ai numai aşteptări nerealiste

Jennifer Lawrence arată fabulos cu noua sa tunsoare, bob scurt cu păr argintiu? Trebuie să o încerci şi tu, chiar dacă ai cosiţe negre şi păr creţ! Însă preţul va fi părul frumos şi sănătos! Acceptă-ţi textura naturală şi bucură-te de ea, în loc să visezi constant la idealuri imposibile de atins!

Descoperă aici ce fac fetele cu păr frumos şi sănătos, pentru o inspiraţie ca la carte!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!