Ceaiuri pentru par: Remedii pentru o podoaba capilara sanatoasa

Ceaiuri pentru par: Remedii pentru o podoaba capilara sanatoasa

Andreea Gluh, redactor

Daca vrei sa ai un par sanatos si stralucitor, trebuie sa apelezi la diverse produse cosmetice. Uneori, acestea sunt costisitoare si necesita timp pentru a fi aplicate si pentru a-si face efectul. Noi iti propunem sa incerci cateva remedii naturale care au efecte imediate si pe care le gasesti la orice plafar.

Iata ce ceaiuri pentru par poti folosi, in functie de problema cu care te confrunti!

Ceaiuri pentru parul gras si scalpul afectat de matreata

Matreata este cauzata de un dezechilibru al florei la nivelul scalpului. Daca te confrunti cu aceasta problema, poti incerca sa iti prepari o cana de ceai verde concentrat. Dupa ce ai folosit un sampon adecvat tipului tau de par, clateste-te cu ceaiul respectiv. El contine o serie de substante antiseptice, care te vor scapa de disconfort si, in plus, vor regla cantitatea de sebum.

Un alt ceai pe care il poti folosi cu incredere cand te confrunti cu asemenea probleme este infuzia de salvie. Pentru a o obtine, ai nevoie de o jumatate de litru de apa clocotita si de 30 de grame de frunze de salvie. Lasa ingredientele la infuzat vreme de 10 minute, intr-un vas acoperit, apoi lasa ceaiul la racit si foloseste-l pentru a-ti clati parul dupa samponare. Daca vrei sa obtii efectul scontat, maseaza scalpul in timpul clatirii.

Nu in ultimul rand, musetelul este un alt ceai cunoscut pentru proprietatile sale antiseptice. Foloseste aceleasi cantitati ca si in cazul ceaiului de salvie (o jumatate de litru de apa si 30 de grame de planta), lasa amestecul la infuzat si, odata racit, aplica-l pe parul proaspat spalat.

Atentie! Musetelul deschide culoarea parului, asa ca poti obtine si o schimbare de look, daca il folosesti pe o perioada mai indelungata de timp.

Ceaiuri pentru parul uscat si deteriorat

Parul uscat sau deteriorat din cauza diferitelor tratamente la care a fost supus (vopsire, decolorare, indreptare cu placa sau ondulare) necesita o atentie deosebita si un tratament special. Cand vrei sa iei o pauza de la folosirea mastilor din comert, poti incerca ceaiurile pentru par. Unul dintre acestea este cel obtinut prin infuzarea a 30 de grame de flori de tei in 500 de mililitri de apa care a dat in clocot. Lasa-l timp de 5-7 minute acoperit, apoi pune-l la racit si clateste-te cu el dupa samponare. Nu uita sa masezi scalpul!

Ceaiul negru este si el un remediu natural pentru parul uscat sau deteriorat. Pentru a beneficia de proprietatile sale, prepara o infuzie din 250 de mililitri de apa si un pliculet de ceai. Clateste-ti parul cu lichidul obtinut, asteapta 20-30 de minute pentru ca el sa isi faca efectul si apoi clateste-te din nou, dar de aceasta data, doar cu apa calduta.

Ceaiuri pentru parul vopsit

Ai parul vopsit si vrei sa ii mentii culoarea intacta mai multa vreme? Ei bine, mama natura iti vine din nou in ajutor. Iata ce ceaiuri poti folosi!

Pentru parul rosu, ceaiul de rooibos face minuni. Foloseste un pliculet la o cana de apa fierbinte si clateste-te cu lichidul respectiv dupa ce ai folosit un sampon pentru pastrarea intensitatii si stralucirii culorii.

Daca ai parul saten inchis sau negru, apeleaza la ceaiul din coji de nuca si frunze de nuc. Fierbe-le intr-o oala cu apa pana dau in clocot, lasa-le la racit, iar apoi, clateste-te cu ceaiul obtinut dupa ce ai indepartat samponul din par.

Pentru blonde, este cunoscut faptul ca ceaiul de musetel este miraculos. Infuzia din aceasta planta ii confera parului straluciri aurii si chiar ii deschide culoarea treptat, pentru ca musetelul contine in mod natural cantitati scazute de peroxid de hidrogen.

Ceaiuri impotriva caderii parului

Daca te confrunti cu o cadere masiva a parului, trebuie sa afli, mai intai, care este cauza acesteia. Poate fi vorba despre un fenomen natural care are loc odata cu schimbarea anotimpului, dar si despre o afectiune dermatologica, un dezechilibru hormonal ori o deficienta de nutrimente. De aceea, este bine sa consulti un medic si sa iti faci un set de analize. Odata ce ai descoperit cauza, te poti consulta cu doctorul pentru a afla daca ai voie sa folosesti unele ceaiuri de uz intern si extern. De exemplu, un masaj al scalpului cu o infuzie de cimbru poate reactiva circulatia sangelui prin vasele care hranesc firele de par, acestea crescand mai sanatoase si mai rezistente.

O alta metoda de a te folosi de ceaiurile pentru par, de data aceasta de uz intern, consta in consumul a doua cani de infuzie de coada calului. Pe langa efectele pozitive asupra podoabei capilare, acest ceai are si alte beneficii pentru organism, despre care poti citi aici.

Ceaiurile pentru par au efectul scontat daca le folosesti de doua ori pe saptamana, vreme de cel putin doua luni. Incearca-le si tu si vei constata cu uimire si cu bucurie faptul ca intr-adevar functioneaza!

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.