Ceai de coada calului

Ceai de coada calului
Emilia Prisacariu

Coada calului sau Equisetum arvense este o planta medicinala cu origini in Europa, Asia si America de Nord, folosita din timpuri stravechi cu scopul de a aduce alinare durerii cauzate de mai multe probleme medicale. Coada calului este o planta ce nu infloreste si care creste in salbaticie, deoarece are nevoie de putine resurse de apa si soare pentru a se dezvolta.

Frunzele acesteia sunt de culoare verde-inchis si seamana cu o coada de cal. Grecii antici si romanii foloseau aceasta planta pentru a lustrui argintul si alte metale. In zilele noastre medicina alternativa prescrie coada calului pentru mai multe probleme de sanatate, de la par deteriorat si pana la afectiuni renale, tuberculoza si ulcer.

Totusi, inainte de a incepe un tratament natural bazat pe ceai de coada calului, consultati-va medicul si obtineti cat mai multe informatii, astfel incat tratamentul sa nu aiba efecte negative. Exista foarte putine cazuri de alergie la coada calului, dar asta nu inseamna ca n-ar trebui sa va asigurati, deci faceti-va o programare la un medic si cereti un test pentru alergie.

Ceai de coada calului pentru par

Ceai de coada calului - efectele asupra parului

Coada calului este o planta foarte bogata in compusi activi care pot fi benefici sanatatii si care amelioreaza probleme variate, de la blocaje renale si pana la par deteriorat. Aceste substante sunt reprezentate de: minerale (fier, sodiu, magneziu, mangan, seleniu si potasiu), vitamine, antioxidanti, nutrimente, enzime naturale, uleiuri volatile si acizi. Luati in considerare posibilitatea unei alergii si asigurati-va din timp ca nimic nu o sa va cauzeze o reactie neplacuta.

S-ar putea sa nu stiti asta, dar aproape orice tratament pe baza de coada calului este bun pentru sanatatea dumneavoastra, deci asigurati-va ca aveti planta la indemana in cazul in care parul dumneavoastra are nevoie urgenta de tratament.

 

Remedii naturiste din planta coada calului 


- Ceai de coada calului: preparati-l folosind o lingura de plante uscate sau recent culese pentru fiecare cana, adaugati apa fiarta si asteptati 15 minute pentru ca proprietatile plantei sa se faca simtite. Lasati amestecul sa se raceasca, strecurati-l si folositi-l pentru a va clati parul de fiecare data cand il spalati. Acest tratament este bun pentru scalp iritat si par uscat.

- Extract de coada calului: poate fi cumparat si din supermarket sau il puteti prepara acasa, folosind coada calului si o cana de vodka. Pisati planta folosind un mojar cu pistil, depozitati continutul rezultat intr-un borcan de sticla si turnati vodka peste. Pastrati borcanul la intuneric intre 10 si 14 zile inainte de a folosi extractul. Cand acesta este pregatit, procedati in felul urmator: puneti cateva picaturi pe degete si masati zonele afectate. Folositi acest tratament impotriva matretii si a parului gras.

- Ulei de coada calului: cel mai bine ar fi sa-l preparati acasa, folosind urmatoarele ingrediente: ½ cana de ulei de floarea soarelui, cateva seminte de piper negru si cateva plante de coada calului. Pisati plantele de coada calului, apoi incalziti uleiul si piperul negru. Adaugati planta si amestecati compozitia timp de 5 minute.

Cand este gata, strecurati compozitia si lasati-o la racit. Turnati-o intr-o sticla si apoi o puteti tine la frigider. In cazul in care va confruntati cu varfuri despicate, folositi uleiul esential de coada calului pentru a le masa. Lasati tratamentul sa actioneze pe durata noptii, iar dimineata spalati-va parul. Aplicarea acestuia in exces duce la ingrasarea parului.

 

Contraindicatii si avertizari

Cand este urmat conform sfatului medicului, tratamentul cu coada calului este 100% sigur si nu are efecte secundare. Totusi, daca folositi coada calului si observati o reactie adversa, opriti imediat tratamentul si cereti ajutorul medicului. Daca aveti neclaritati, consultati un medic si rugati-l sa va dea mai multe informatii despre riscuri si beneficii.

Nu folositi coada calului in scop medical daca suferiti de boli ale pielii (cum ar fi psoriazis) sau daca va confruntati cu caderea parului. 

1
Articolul urmator
Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat
Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat
Testul care îți dezvăluie numele sufletului tău pereche
Incepe quiz
Testul care îți dezvăluie numele sufletului tău pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (29)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.