Extensii de par de tip coada: utilizare si efecte negative

Extensii de par de tip coada: utilizare si efecte negative

Geanina Ichim

Femeile ajung sa foloseasca extensii de par de tip coada deoarece nu-si hranesc parul intr-un stadiu in care acest lucru este crucial. Lipsa ingrijirii la momentul potrivit duce la pierderea volumului parului natural.

Din fericire, extensiile pentru par sunt disponibile intr-o gama variata de culori, nuante si stiluri. In plus, aceasta metoda este foarte populara printre vedete, carora parul des si lung le confera un aspect elegant.

Cum utilizezi extensiile de par de tip coada


Extensiile de par sunt foarte simplu de utilizat daca le folosesti ca pe o coada de cal. In acest fel, nu va fi nevoie sa fie impletite, tesute si lipite in parul tau.

Iti ia doar cateva minute sa-ti transformi parul scurt intr-o coada lunga si voluminoasa. Ai posibilitatea sa o elimini chiar si dupa cateva ore, sa o porti toata ziua sau pana la urmatoarea spalare. 

Piaptana-ti parul bine, pana cand elimini orice incurcatura, drept, pe spate, asa cum vrei sa arate la final. Prinde-ti o coada cu o parte mica din par, in jurul careia sa poti prinde extensiile. 
 

Dintr-un set cu extensii de par, alege una cu patru clipsuri pe care sa o prinzi in jurul coditei pe care ai ales-o. Aceste extensii de tip coada sunt foarte simplu de utilizat, ca niste clame de par, pe care le deschizi si le inchizi. Alege-o apoi pe cea cu trei clipsuri si prinde-o deasupra celei cu patru, dar tot in jurul cozii. La final, alege patru suvite cu cate un clips, pe care le atasezi cozii pe dedesubt. 

Dupa ce ai terminat cu extensiile, piaptana-ti din nou parul si adu-l spre coada asa incat sa nu se mai vada clipsurile. Strange tot parul si leaga-l apoi cu un elastic.

Efecte negative ale extensiilor de par de tip coada


Indiferent de tipul extensiilor pe care le-ai ales, utilizarea lor in exces va cauza probleme ale parului natural. Una dintre afectiuni ar putea fi caderea prematura a parului, numita alopecie. Aceasta este cauzata de tragerea deasa a parului, prin presiunea pe care o pun extensiile, mai ales in cazul cozii de cal, unde greutatea apasa si mai tare.

Purtate o perioada lunga de timp, extensiile de par de tip coada provoaca atrofierea foliculilor si opreste producerea de fire normale. In functie de intensitatea si de durata stresului la care au fost supusi foliculii, acestia se pot recupera sau nu. In cazul in care intampini o astfel de problema, o vizita la dermatolog este mai mult decat necesara.

Daca ai un par rar si scurt, pe care nu poti sa ti-l prinzi in asa fel incat sa arate aspectuos, poti apela oricand la extensii de par de tip coada. Bucura-te de un nou look si ingrijeste-ti in permanenta parul, pentru a nu intampina probleme ale foliculilor, care se pot degrada, fiind presati de greutatea extensiilor. 

 

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.